Babovka je vlacna, chutove dobra, ale skutecne prilis mastna. Priste olej nedam vubec nebo jen 1/4 hrnku. Mleko jsem nedavala, testo bylo dostatecne tekute. Pridala jsem asi 1/4 hrnku mouky, nasekane orechy, skorici a rum. Nekdy zopakuji :-)
upekla jsem ji přesně podle receptu, komentáře jsem si bohužel přečetla až když byla v troubě.. a opravdu to chce méně oleje.. ;-)
Mouky dávám více, cukr ubírám a olej taky. Přidávám skořici a rum. Pak je výborná
Dělala jsem z polohrubé mouky,také jsem jí přidala a oleje méně. Je výborná. 1.
bábovka je skvělá,také jsem přidala půl hrnku mouky navíc a vylepšila skořicí a trochou nasekaných ořechů.Dávám za 1!
Bábovka byla chuťově výborná,ale na můj vkus moc mastná. Měla jsem si přečíst pořádně komentáře a dát méně oleje. Příště vyzkouším. Dávám za 2.
Bábovku jsem také připravila z většího množství polohrubé mouky a s jen trochou oleje a výsledek parádní. Bábovka je opravdu dobrá, není vůbec suchá. Nastrouhaná jablka důkladně vymačkat od přebytečné šťávy, jinak bude bábovka jakoby nedopečená! Recept doporučuji!
Výborná,měla jsem plnou formu,bála jsem se,že při pečení přeteče. Dala jsem ji na plech. Nic se tím nepokazilo. Dopadlo to na jedničku!
Výborná bábovka. Taková mokrá, přidala jsem navíc rozinky a dala 2 hrnky polohrubé mouky,jinak podle receptu.
Tak ta teda nema chybu - jeste jsem ji vylepsila rozinkami ( v rumu macenymi) a sla primo do ledvin:-) davam za 1*
Po přečtení komentářů jsem upravila recept tak, že jsem dala dva hrnky polohrubé mouky, jen lžíci oleje (příště ho tam nedám vůbec) a rozinky. Pekla jsem velmi pomalu cca 50 min. Bábovka byla vysoká, výborná, vláčná a chutná. Vyklopit šla také dobře (forma vymazaná sádlem a vysypaná polohrubou moukou). Děkuji za recept.
No, tak - protože jsem si přečetla Vaše názory - musím reagovat...bábovka není vůbec suchá, ani mazlavá - jak někdo psal...dala jsem více mouky o půl hrnku....a je úžasná, ještě horkou mi ji tady berou pod rukama. manželovi jsem ji donesla až do vany...a večeřet prý bude právě tu bábovku :-))) výborná - dávám jedničku....a voní po celém domě
no, tak právě se ta krasavice nachází v troubě :-) pomýšlela jsem původně také na skořici, ale nakonec jsem se řídila receptem...jen mouky mi připadalo málo na tolik oleje a cukru,t akže jsem přidala ještě půl hrníčku...hned jak ji z trouby vytáhneme, ochutnáme, napíšu :-) ale vonííí to tuuu
Tak holky, teď jsem bábovku ochutnala. JE VINIKAJÍCÍ!!! Přidala jsem ještě kousky hořké čokolády a je to veliká dobrota :-))) S tou moukou je pravda, že je lepší polohrubá a dala jsem také 2 hrnky.
tuhle babovku jsem pekla uz snad stokrat. Je naprosto vyborna. Nejlepsi je na druhy den...teda pokud vydrzi
VÝBORNÁ, neměla chybu,druhý den jsem musela péct znova...
upekla jsem a je opravdu vyborna,dala jsem polohrubou mouku a byla jako pericko,davam 1!
Bábovka měla u nás doma měla ohromný úspěch. Moc děkuji za skvělý recept :o).
Také jsem podle rady dala víc mouky a je opravdu moc dobrá.Díky za recept
Tak u mně to dopadlo stejně :-( Mokrá, jakoby nedopečená. Dobré to tedy nebylo :-) Taky nevím, kde jsem udělala chybu.
tak nevim kde je chyba a v cem ale po upeceni je to nejak mokre a vypada to skoro nedopecene...pekla jsem to skoro 50 min. dle meho nazoru teda nic moc.
Tak ta nema chybu a rovnou do ledvin:-)
vyborna, nevydrzela ani do vecera :-)
moc dobrá bábovka,akorát jsem dala podle rady více mouky, ale jinak moc dobrý recept.
hmm... zkusila jsem do dortový formy a zklidila úspěch! udělala jsem jí z takovejch těch kyselejších jablek... *mmm* xD
Dnes jsem babovku delala podruhe, ale trochu jinak - mela jsem jen 1 a 1/2 jablka a tak jsem do testa pridala 1 banan. A nebudete mi verit - babovka je vyborna. Doporucuji vyzkouset.
Moc děkuji za recept. Dala jsem mouku dle potřeby což bylo asi 1 a půl až 2 hrnky přidala skořici a super. Pekla jsem na 160 stupňů asi hodinu (krásně se propeče). Příště zkusím místo prášku do pečiva dát prášek do perníku.
moc moc dobrá jen bylo strašně řídké těsto tak jsem tam přidala jeetě hrnek mouky ale zaměnila jsem ji za polohrubou a jablka jsem nastrouhala na hrubém struhadle a ořechy umlela jo a chce opravdu hodně prsty vymazat formu jinak dávám za jedna je rychlá snadná výborná
Olgo, mockrat dekuji. Vami doporucena babovka je opravdu vytecna ;-)
Opravdu velmi dobrá, přítel se olizoval až za ušima, dávám 1
Jarmilka, ja som túto bábovku síce nerobila, ale podľa receptu sa mi zdá, že je tam veľa oleja, aj cukru a málo múky, tej by som dala aspoň 1 aj1/2 hnku.Ja som dnes robila Bábovku s jablkami a škoricou , ktorá je tiež z tejto stránky a tá nemá chybu. Je ľahká, nadýchaná a pridala som za hrsť sekaných orechov, ktoré nie sú v recepte a bolo to vynikajúce. Skúste túto bábovku, tá vás určite nesklame.
Tak moje babovka byla krasna jen do chvile, dokud jsem ji nenakrojila. Vubec se nepovedla, je jako kdyby syrova (rekla bych ze spis mokra?) - v troube byla tak dlouho, ze ve skutecnosti nemuze byt nedopecena. Je mi to moc lito, nevim, co jsem skazila.. mozna velky hrnek? Fakt je, ze tohle byl muj prvni "hrnickovy" recept v zivote a asi i posledni ;-(
Bábovka byla dobrá,ale připadala mně moc mastná.Můžu dát méně oleje,třeba jen 1/4 hrnku?
Právě jsem dopekla. Vůně teda krásná, přidala jsem dle rad trochu té skořice. Jsem moc zvědavá na chuť. Věřím, že nezklame a bude skvělá. Díky.
Právě jsem dopekla a ještě horku ochutnala. Dala jsem polohrubou mouku a přidala lžičku skořice. Bábovka je vynikající a díky skořici i krásně voní. Dávám za 1.
Prave jsem babovku vyklopila z formy a vypada skutecne krasne. Nemela jsem mouckovy cukr a tak jsem pouzila cuk krupice.Uvidime jak bude chutnat.
Zdravím všechny, bábovka je opravdu skvělá.Chtěla jsem překvapit rodiče a připravit jim něco, co neznají a nedělají a podařilo se - nedožila ani druhého dne :-).Dííky.
Výborná,vláčná,jemná,skvělá chuť.Pekla jsem v dortové formě,i tak moc dobré se šlehačkou navrch.
Dnes som piekla, bábovka je vynikajúca, je doopravdy ako sa píše v komentároch vláčna a šťavnatá. Pridala som hrozienka, 2KL škorice. Takže nemám čo dodať.
Jablíček mám ze své zahrádky moooře, tak jdu na to. Pak dám vědět, jaká bábovka byla :-)
Výborná,zasloužená jednička!
Moooooc dobrý, místo ořechů jsem dala hrozinky. Taky jsem použila polohrubou mouku. Tento recept má za 1.
Naprosto skvjelá :-)) Použili jsme polohrubou mouku a dávkování o 1/2 dávky větší, protože máme velkou formu. Bábovka je vláčná, chuťově velmi výrazná. Kousky jablek, skořice a ořechy v těstě, dělají tuhle bábovku číslo jedna v této třídě. Myslím, že těsto by sneslo pečení na plechu. Příště to takhle vyzkoušíme včetně čokoládové hořké polevy.
Vlacna, moc dobra !
Naprosto úžasná bábovka! Přidala jsem ještě dvě lžičky skořice a msíto hladké mouky jsem použila polohrubou a povedla se. Dávam 1 a moc děkuji za recept.
Moc dobrá. Do půlky jsem přidala kakao. Příště musím dělat ze dvou dávek, hned zmizela :)
jednoznačně super
Zdravim. Jak dlouho se babovka pece a na kolik stupnu?
Bábovečka jedna báseň i tak chutnala.Krásně šla vyklopit,pořádně jsem vymazala formu.Receptík má za 1!!!
Neměla jsem ořechy,místo toho sem přidala kokos a strouhanou čokoládu.Jablka jsem nechala na kostičky.Je to opravdová mňamka!Přítel řekl,že si vezme KOUSEK do práce a zmizelo půl bábovky :) dávám za 1
Zkusíme a uvidíme
Dobrá, jdu recept vyzkoušet jako svoji prvotinu rovnou na tchýniny 50iny :)
chutove dobra, ale nepodarilo se mi ji vyklopit z formy
Pekla jsem už několikrát, je opravdu vynikající
Dnes jsem vyzkoušel tento recept,ktery me velmi zaujal,vše jsem udělal podle receptu jen jsem ještě přidal hrstku sultánek a do druhé poloviny těsta jsem zkusil přidat 6 lžiček rozpustné kavy(neměl jsem kakao).Vysledek vynikajici-bábovka je vláčná,jemná chutově velmi dobrá 1+++
Zdravím, môj pokus o túto bábovku nedopadol najlepšie, pretože sa neupiekla, to cesto je podla mna velmi tekuté,snad nabuduce vyjde lepsie:)
Tak dnes jsem přidala směs Jablkový závin od Kotany a bábovka byla chuťově výraznější a kousky jablek v tmavším těstě vynikly. Taky jsem podle doporučení z jiného komentáře zde nemíchala mouku zbytečně dlouho, jen aby se dobře vpracovala do těsta (používám hnětač na robotu) a nebyla tak mazlavá, jak jsem psala minule a vyběhla. Prostě výborná.
Chuťově zajímavá, jen mi vyšla dost mazlavá a moc nevyběhla. Postupovala jsem přesně dle receptu a příště zkusím přidat tu skořici a taky mě napadly rozinky, třeba místo těch ořechů. Díky za recept. Zařazuji do vlastní kuchařky.
Bábovky máme moc rádi a tato je fantastická, nadýchaná prostě super. Místo jablek ( neměla jsem) jsem pomačkala 2 banány. Příště dám ty banány. Bábovka se velmi dobře vyklopila. dávám za 1!!!
Moc dobra, vlacna. Zopakuji.
Tak jsem právě dopekla a jsem dost překvapená tou zvláštní chutí - skvělá a originální, čekala jsem chuťově něco jako štrůdl, ale je mnohem lepší. Akorát jsem přidala trochu mouky a trošku skořice.
Dávala bych polohrubou mouku, pokud jsou šťavnatá jablka - zůstává trošku mazlavější, ale chuťově dobrá
Bábovka je fakt výborná!!!!!!!!!!!!!!!
tak jsem ji právě ochutnala a je fakt dobrá a šťavnatá. Je to poprvé, kdy jsem pekla nějakou buchtu, tak mám radost, že se povedla. A je docela jednoduchá a rychlá.
jsem kuchařka začátečník a tohle jsem zvládla v pohodě a výsledek naprosto fantastickej doporučuju!!!!
Výborné
Nebojte se ty jablka nastrouhat,buchta m krasne vykyne i takto,akorat se snich musi ymackat stava.
Děkuji moc za rady,asi dnes vyzkouším.Ještě prosím,opravdu je to možné dělat bez toho tuku?Nebude to suché nebo tvrdé?!Trošku se bojím...
Estel, neboj se šlehat vajíčka celá, v ingrediencích je prášek do pečiva a ten opravdu zaručí, že je bábovka nadýchaná. Jinak jablka bych opravdu krájela na kouskdy a nestrouhala - jednak to může změnit celkovou chuť a trochu bych se v tomto případě bála, že bábovka nebude nadýchaná a to i kdybys šlehala zvlášť bílky a žloutky.
U těst, kde se šlehají vajíčka, šlehám vždy bílky a žloutky zvlášť a přidávám do obojího cukr. Pak dám do žloutků další ingredience (někdy ne všechny, aby to nebylo tuhé), smíchám a dodám vše ostatní. Těsto je potom hodně nadýchané. Ale myslím si,Estel, že nic nezkazíš, když budeš rovnou šlehat celá vajíčka s cukrem. Strouhaná jablka jsem nezkoušela, možná ty kostičky mají svůj účel. Ale klidně to vyzkoušej, určitě se nic nestane.
Di!Můžu se zeptat,jestli ty vajíčka mícháš dohromady nebo šleháš zvlášť.A taky jestli ty jablka mohou být nastrouhaná,myslím,že to bude lepší.
Podobnou bábovku peču, je opravdu moc dobrá. V mém receptu není olej ani mléko, takže je taková dost dietní. Pro srovnání uvádím svoje ingredience:180 g cukru (i méně včetně vanikového), 3 celá vejce, 180 g mouky půl hladké a půl hrubé, 1/2 prášku do pečiva, půl lžičky skořice, 3-4 jablka na kostičky, grst nasekaných ořechů.
Asi už z těch dobrot zblázním....