• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s dvojitou porcí tvarohu

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.0
hodnotilo: 9
doba přípravy: 120 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
5fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • 250
      g netučný tvaroh
    • 250
      g dětská krupice
    • 1
      ks citronová kůra
    • 250
      g cukr
  • Nádivka
    • 1
      ks vejce
    • 250
      g tučný tvaroh
    • 1
      lžíce pudinkový prášek
    • broskvový kompot
    • cukr

Postup přípravy receptu

1
Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
2
Polovinu těsta nalijeme do bábovkové formy - vymazané vysypané. Na to tvarohovou nádivku, na nádivku pokrájené broskve a na broskve zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 1 hodinu. Po upečení zaprášíme cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Irena | 16. 1. 2012 19:36

    Udělala jsem jako řezy na plech, vynikající, jen se po nich zaprášilo :-)

  • anina | 2. 8. 2011 20:51

    bábovka výborná! trochu jsem měla strach,že mi nevleze do formy po prababičce,tak jsem udělala z poloviční dávky a zařadím do oblíbených ;-)

  • Simča S.
    Simča S. | 7. 6. 2011 13:42

    Je to ta naše oblíbená Tvarohová bábovka (http://www.recepty.cz/recept/tvarohova-babovka-2707) ještě vylepšená o další tvaroh a ovoce. Broskve nebyly, jen trocha rybízu, tak jsem dala ten - i tak to bylo výborné....

  • Hana Michalkiewiczová | 31. 1. 2010 15:18

    bábovka chutově výborná ale když jsem ji vyklopila tak jsem z toho měla kupu šrotu :-))

  • Martina Žilová | 15. 11. 2009 13:42

    výborná, i když jsem nádivku dělala bez ovoce, je mooooc dobrá!!!

  • Jitka Poláková | 12. 7. 2009 13:51

    Výborná bábovka, všem moc chutnala, děkuji za recept, určitě jsem ji dnes nepekla naposledy.

  • Lenka S. | 18. 7. 2008 08:28

    Zrovna ji ochutnávám a je opravdu dobrá a zároveň zajímavá díky té náplni, zkusila jsem meruňky podle paní Magdy a osvědčilo se. Děkuji za recept, dávám do svých oblíbených :o)

  • Magda | 7. 3. 2008 08:07

    Znovu jsem dělala tuto bábovku - má mi přijet kamarádka, tak jsem potřebovala něco docela rychlého a trochu efektního. Po zkušenostech s broskvama jsem tentokrát dala meruňky a je to mnohem lepší - chuťově i vzhledově výraznější. Kolegyně v práci si ji taky pochvalovala a hned si brala recept.

  • Anetka Vrlová | 26. 11. 2007 21:58

    moc vám děkuji zat o že ste mi pomohly z domácím ukolem měli sme popsat jídlůo pracovního postupu :D moc vám fakt děkuji

  • Anetka Vrlová | 26. 11. 2007 21:58

    moc vám děkuji zat o že ste mi pomohly z domácím ukolem měli sme popsat jídlůo pracovního postupu :D moc vám fakt děkuji

  • Soňa Stehlíková | 20. 5. 2007 18:37

    vyskoušela jsem tento recept i bez tvarohové náplně.Chutnal také velmi dobře a nebyl tolik sytý.Do těsta jsem přidala trochu mléka,aby se lépe roztíralo.

  • Magda | 17. 5. 2007 07:14

    Je dobrá a i zajímavě vypadá.

  • Majka H. | 16. 5. 2007 20:39

    Musím napsat, že buchta je opravdu výborná:-) Nalila jsem ji na menší plech a obávám se, že moc dlouho nevydrží, díky za skvělý recept

  • Petra | 26. 4. 2007 07:56

    bábovka je výborná-žádná hutná přeslazená dusivka.Dala jsem na kostičky pokrájené broskve a meruňky.a po upečení jsem polila cit.polevou místo té kůry.Bábovka mizela závratnou rychlostí....

  • eglicka | 25. 4. 2007 18:23

    moc se omlouvám všem ale má tam být z půlky citronu :o( a vám Baruško zvlášť.

  • ELA | 25. 4. 2007 15:48

    vypadá to MOC dobře - a řezy na plech to jistí, tam se toho vejde, dámy!

  • Lenka K. | 25. 4. 2007 15:20

    no právě, já mám formu ještě po babičce a ta nevypadá na to že by pojmula přes kilo hmoty:) mám problém do ní natlačit klasickou olejovou bábovku:)

  • Baruška Š. | 25. 4. 2007 14:34

    No tolik citronové kůry bych tam určitě nedala-nemá to jinou chuť než pikantní citronovou.Bacha na pečení, protože tvaroh je mokrý a bábovka se vám upeče po dlouhé době-mně se vylila, když jsem se ji snažila vyklopit :D Určitě nedávejte jahody jako já-nemá to moc výraznou chuť

  • engliš | 24. 4. 2007 19:41

    no Leni já nevim já mam silikonovou a je fakt,že když se podívam na tu mou klasickou stoletku :o))tek je o něco větší...

  • Lenka K. | 24. 4. 2007 16:15

    recept vypadá vážně úžasně, jenom mám malou otázečku-vejde se to všechno do běžné bábovkové formý? moc se mi tomu nechce věřit...

  • Irena Klasová | 24. 4. 2007 13:15

    Už se mi sbíhají sliny, bábovku s tvarohem jsem zatím nepekla, hlavně, že to nebude suché. Též ukládám a vyzkouším:-)

  • Jana z VM | 24. 4. 2007 12:21

    Opravdu parádní recept! Už ho ukládám....

  • englicka marketa | 24. 4. 2007 11:50

    baruško původní recept je s polohrubou moukou a bez té nádivky a ovoce.Jelikož jsem koupila v akci 1/2kg tvaroh a chtěla jsem ho zdělat tak mě napadlo toto :o))ta bábovka opravdu není taková ta dusivka i díky té krupičce....

  • barča | 24. 4. 2007 11:39

    Tento recept se mi líbí, bábovka určitě nebude suchá a je to výborný nápad. To jste Markéto vymyslela?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskvový kompot Citronová kůra Cukr Dětská krupice Máslo Netučný tvaroh Prášek do pečiva Pudinkový prášek Tučný tvaroh Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Šťouchané brambory

Šťouchané brambory

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní žebírka na grilu

Pikantní telecí řízek

Pikantní telecí řízek

Krůtí vejmysl

Krůtí vejmysl

Starodávné buchty

Starodávné buchty

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Šneci s anglickou slaninou a kořením

Těstovinový salát s červenou řepou

Těstovinový salát s červenou řepou

Jablečný piškot (korpus)

Jablečný piškot (korpus)

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

131
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
85
Kuřecí polévka s droby a quinoou
Kuřecí polévka s droby a…
65
Domácí rybízová marmeláda
Domácí rybízová marmeláda
62
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
62
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…

Zajímavé články

Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
AHA.cz Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Národní ostuda! Jde o Karla Gotta (†80)

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Nejpohodlnější boty roku musíte mít: Jaké tenisky letos nebudete chtít zout?

Blesk pro ženy Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Závěr festivalu ve Varech ovládla černá! Které z hvězd to slušelo nejvíc?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

ONLINE: Karlovy Vary se po týdnu loučí! Slova o sexu i dojemné vzpomínky na Bartošku (†78)

SportRevue.cz FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

FOTO: Abbey Clancy – tenhle poklad má doma bývalý fotbalista Peter Crouch

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Prázdniny podle znamení horoskopu: Panna chce poznávat kulturu, Střelec miluje adrenalin a exotiku

Další doporučené recepty:

Bábovka olejová II.
Bábovka olejová II.
Bábovka ořechová
Bábovka ořechová
Bábovka s broskvemi
Bábovka s broskvemi
Bábovka s jablíčky a skořicí
Bábovka s jablíčky a skořicí
Bábovka s jablky a ořechy
Bábovka s jablky a ořechy
Bábovka s jablky a skořicí
Bábovka s jablky a skořicí
  • Recepty.cz
  • Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact