Utřeme do pěny změklé máslo s cukrem a žloutky, přidáme tvaroh, krupici smíchanou s citronovou kůrou a kypřícím práškem. Lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
2
Polovinu těsta nalijeme do bábovkové formy - vymazané vysypané. Na to tvarohovou nádivku, na nádivku pokrájené broskve a na broskve zbytek těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 170 °C asi 1 hodinu. Po upečení zaprášíme cukrem.
Je to ta naše oblíbená Tvarohová bábovka (http://www.recepty.cz/recept/tvarohova-babovka-2707) ještě vylepšená o další tvaroh a ovoce. Broskve nebyly, jen trocha rybízu, tak jsem dala ten - i tak to bylo výborné....
Hana Michalkiewiczová
|31. 1. 2010 15:18
bábovka chutově výborná ale když jsem ji vyklopila tak jsem z toho měla kupu šrotu :-))
Martina Žilová
|15. 11. 2009 13:42
výborná, i když jsem nádivku dělala bez ovoce, je mooooc dobrá!!!
Jitka Poláková
|12. 7. 2009 13:51
Výborná bábovka, všem moc chutnala, děkuji za recept, určitě jsem ji dnes nepekla naposledy.
Lenka S.
|18. 7. 2008 08:28
Zrovna ji ochutnávám a je opravdu dobrá a zároveň zajímavá díky té náplni, zkusila jsem meruňky podle paní Magdy a osvědčilo se. Děkuji za recept, dávám do svých oblíbených :o)
Magda
|7. 3. 2008 08:07
Znovu jsem dělala tuto bábovku - má mi přijet kamarádka, tak jsem potřebovala něco docela rychlého a trochu efektního. Po zkušenostech s broskvama jsem tentokrát dala meruňky a je to mnohem lepší - chuťově i vzhledově výraznější. Kolegyně v práci si ji taky pochvalovala a hned si brala recept.
Anetka Vrlová
|26. 11. 2007 21:58
moc vám děkuji zat o že ste mi pomohly z domácím ukolem měli sme popsat jídlůo pracovního postupu :D moc vám fakt děkuji
Anetka Vrlová
|26. 11. 2007 21:58
moc vám děkuji zat o že ste mi pomohly z domácím ukolem měli sme popsat jídlůo pracovního postupu :D moc vám fakt děkuji
Soňa Stehlíková
|20. 5. 2007 18:37
vyskoušela jsem tento recept i bez tvarohové náplně.Chutnal také velmi dobře a nebyl tolik sytý.Do těsta jsem přidala trochu mléka,aby se lépe roztíralo.
Magda
|17. 5. 2007 07:14
Je dobrá a i zajímavě vypadá.
Majka H.
|16. 5. 2007 20:39
Musím napsat, že buchta je opravdu výborná:-) Nalila jsem ji na menší plech a obávám se, že moc dlouho nevydrží, díky za skvělý recept
Petra
|26. 4. 2007 07:56
bábovka je výborná-žádná hutná přeslazená dusivka.Dala jsem na kostičky pokrájené broskve a meruňky.a po upečení jsem polila cit.polevou místo té kůry.Bábovka mizela závratnou rychlostí....
eglicka
|25. 4. 2007 18:23
moc se omlouvám všem ale má tam být z půlky citronu :o( a vám Baruško zvlášť.
ELA
|25. 4. 2007 15:48
vypadá to MOC dobře - a řezy na plech to jistí, tam se toho vejde, dámy!
Lenka K.
|25. 4. 2007 15:20
no právě, já mám formu ještě po babičce a ta nevypadá na to že by pojmula přes kilo hmoty:) mám problém do ní natlačit klasickou olejovou bábovku:)
Baruška Š.
|25. 4. 2007 14:34
No tolik citronové kůry bych tam určitě nedala-nemá to jinou chuť než pikantní citronovou.Bacha na pečení, protože tvaroh je mokrý a bábovka se vám upeče po dlouhé době-mně se vylila, když jsem se ji snažila vyklopit :D Určitě nedávejte jahody jako já-nemá to moc výraznou chuť
engliš
|24. 4. 2007 19:41
no Leni já nevim já mam silikonovou a je fakt,že když se podívam na tu mou klasickou stoletku :o))tek je o něco větší...
Lenka K.
|24. 4. 2007 16:15
recept vypadá vážně úžasně, jenom mám malou otázečku-vejde se to všechno do běžné bábovkové formý? moc se mi tomu nechce věřit...
Irena Klasová
|24. 4. 2007 13:15
Už se mi sbíhají sliny, bábovku s tvarohem jsem zatím nepekla, hlavně, že to nebude suché. Též ukládám a vyzkouším:-)
Jana z VM
|24. 4. 2007 12:21
Opravdu parádní recept! Už ho ukládám....
englicka marketa
|24. 4. 2007 11:50
baruško původní recept je s polohrubou moukou a bez té nádivky a ovoce.Jelikož jsem koupila v akci 1/2kg tvaroh a chtěla jsem ho zdělat tak mě napadlo toto :o))ta bábovka opravdu není taková ta dusivka i díky té krupičce....
barča
|24. 4. 2007 11:39
Tento recept se mi líbí, bábovka určitě nebude suchá a je to výborný nápad. To jste Markéto vymyslela?