Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko.
2
Potom zlehka vmícháme sníh z bílků. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Právě jsem jí vyndala z trouby, ještě je horká a už se cpeme. Je vážně moc dobrá, krásně nadýchaná a lahodí i oku. :-) Akorát dám příště trochu méně cukru, je docela sladká a my příliš nesladíme, jinak nemá chybu. :-)
Lucie
|20. 6. 2011 00:03
Dobrý večer, prosím Vás o radu. Peču babovky a už si ani nepamatuji, která se naposledy povedla :( Všechny bábovky se mi pravidelně srazí. Normální placka na plech je vždycky výborná, ale bábovka vždycky spadne. Vyzkoušela jsem všechno. Peču v elektrické troubě , zkouším špejlí.
Prosím o radu, děkuji.
Dobra babovecka... Misto mleka jsem soupla slehacku, takze je krasne jemna a taky trochu rumu nemohlo chybet. V ingrediencich neni mnozstvi cukru, dala jsem 150g. Broskve kompotovane, nakrajene na male kosticky, ale i presto jdou ke dnu. Nevadi, i tak je babovka dobra. ;-)
Denisa Graulichová
|30. 7. 2009 14:48
Já tuto bábovku dělám i s jahody a nebo jablky a po rozkrojení vypadá nádherně a je velice chutná
niobe nightingale
|30. 7. 2009 12:42
Já si myslim, že když jsou na malý kostky, tak by nemusely... Ale jen tak mimochodem - i kdyby spadly, tak ve finále (po vyklopení) stejně budou přece nahoře :D
Michaela Linhartová
|30. 7. 2009 10:53
chtěla bych se zeptat..... nebudou ty broskve na dně tý bábvky?