• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka s broskvemi
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka s broskvemi

autor: Selila
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 17
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka s broskvemi
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 130
      g máslo
    • 4
      ks vejce
    • 100
      ml mléko
    • 250
      g moučkový cukr + na posypání
    • 1
      ks vanilkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • tuk a hrubá mouka do formy
    • 0,50
      balíček prášek do pečiva
    • 20
      g kakao
    • 200
      g broskve

Postup přípravy receptu

1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. Do másla postupně zapracováváme moučkový i vanilkový cukr a spolu se žloutky je utřeme do pěny. K žloutkové směsi přidáváme střídavě po lžících mouku promíchanou s práškem do pečiva a mléko.
2
Potom zlehka vmícháme sníh z bílků. Broskve oloupeme, nakrájíme na kousky, přidáme do těsta a promícháme. Část těsta potom oddělíme a obarvíme kakaem. Bábovkovou formu důkladně vymažeme tukem, vysypeme hrubou moukou a naplníme střídavě světlým a tmavým těstem. Pečeme při mírné teplotě přibližně 45 minut. Po částečném vychladnutí bábovku vyklopíme a pocukrujeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Duo bábovka

Duo bábovka

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • ekand | 26. 8. 2012 14:56

    Rychlá a výborná, děkuji

  • Zuzkagita | 1. 2. 2012 12:37

    opravdu je vyborna <3 dekuji za receptik :-*

  • Zuzkagita | 26. 1. 2012 23:06

    :-P ta vypada velice jedle...o vikendu se do toho dam :-\

  • Uživatel (#105653) | 17. 10. 2011 17:42

    Právě jsem jí vyndala z trouby, ještě je horká a už se cpeme. Je vážně moc dobrá, krásně nadýchaná a lahodí i oku. :-) Akorát dám příště trochu méně cukru, je docela sladká a my příliš nesladíme, jinak nemá chybu. :-)

  • Lucie | 20. 6. 2011 00:03

    Dobrý večer, prosím Vás o radu. Peču babovky a už si ani nepamatuji, která se naposledy povedla :( Všechny bábovky se mi pravidelně srazí. Normální placka na plech je vždycky výborná, ale bábovka vždycky spadne. Vyzkoušela jsem všechno. Peču v elektrické troubě , zkouším špejlí. Prosím o radu, děkuji.

  • pippiva
    pippiva | 6. 4. 2011 15:07

    Klarko, uz je opravene-250 g.

  • Klára K. | 6. 4. 2011 14:32

    Množstvo cukru nie je opravené

  • pippiva
    pippiva | 2. 4. 2011 17:07

    Dobra babovecka... Misto mleka jsem soupla slehacku, takze je krasne jemna a taky trochu rumu nemohlo chybet. V ingrediencich neni mnozstvi cukru, dala jsem 150g. Broskve kompotovane, nakrajene na male kosticky, ale i presto jdou ke dnu. Nevadi, i tak je babovka dobra. ;-)

  • Denisa Graulichová | 30. 7. 2009 14:48

    Já tuto bábovku dělám i s jahody a nebo jablky a po rozkrojení vypadá nádherně a je velice chutná

  • niobe nightingale | 30. 7. 2009 12:42

    Já si myslim, že když jsou na malý kostky, tak by nemusely... Ale jen tak mimochodem - i kdyby spadly, tak ve finále (po vyklopení) stejně budou přece nahoře :D

  • Michaela Linhartová | 30. 7. 2009 10:53

    chtěla bych se zeptat..... nebudou ty broskve na dně tý bábvky?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Broskve Kakao Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Tuk Vanilkový cukr Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Bábovka triviální olejová

Bábovka triviální olejová

Rybičková pomazánka II.

Rybičková pomazánka II.

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Kuře nebo kachna s mandlovou nádivkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Gnocchi se sýrovou omáčkou

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Pudinkové lívanečky (DUKAN)

Bábovka z kefíru hrníčková

Bábovka z kefíru hrníčková

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Perníkové řezy s marcipánovým krémem

Pečené vepřové koleno

Pečené vepřové koleno

Doporučujeme

50 minut
Dýňová panenka Wellington s batátovými hranolky

Dýňová panenka Wellington s…

30 minut
Polévka ze zelí, rajčat a batátů

Polévka ze zelí, rajčat a batátů

80 minut
Palačinky s jablky a slaným karamelem

Palačinky s jablky a slaným karamelem

95 minut
Pastýřský koláč

Pastýřský koláč

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

260 minut
Hovězí bourguignon

Hovězí bourguignon

105 minut
Řepánky

Řepánky

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Lokše

Lokše

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

62
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
48
Mojito Relax limetka
Mojito Relax limetka
29
Negroni
Negroni
29
Zeleninový salát s bílým (salátovým) sýrem
Zeleninový salát s bílým…
28
Bramborová pomazánka  na chlebíčky
Bramborová pomazánka na…

Zajímavé články

Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste fermentovaný oves jako zdravou snídani
Kvasit se dá víc než jen zelí: Zkuste…
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých, tradiční pochoutku našich předků
Dušičkové pečivo: Připravte si kosti svatých,…
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý závin nebo bábovku
Sladké moučníky z brambor: Upečte z nich kynutý…
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento geniální podzimní dezert v pečené i nepečené verzi
Lahodný dýňový cheesecake: Vyzkoušejte tento…
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich běhat mráz po zádech
Nejstrašidelnější dorty světa: Bude vám z nich…
AHA.cz Deník Aha! 1.11.2025

Deník Aha! 1.11.2025

Mimibazar GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

GALERIE: Podzimní věnce nejen na dveře. Inspirujte se těmi nejkrásnějšími!

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Královna Halloweenu je zpět! Heidi Klum svými kostýmy vždycky vyrazí dech

Ženy.cz Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Vzpoura barev vs. klasický styl – Podívejte se, co zkombinovat s kabelkou Pinko a Tommy Hilfiger

Blesk.cz Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

Ceny Thálie 2025 jsou rozdány: Slzy Absolonové a dojetí oceněných!

SportRevue.cz VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

VIDEO: 10 nejkrásnějších tenistek všech dob. Světu vládnou slovanské holky

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Listopad podle numeroložky: Jeden výjimečný týden! A pozor na citové vydírání

Další doporučené recepty:

Bábovka olejová
Bábovka olejová
Bábovka olejová II.
Bábovka olejová II.
Bábovka ořechová
Bábovka ořechová
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s dvojitou porcí tvarohu
Bábovka s jablíčky a skořicí
Bábovka s jablíčky a skořicí
Bábovka s jablky a ořechy
Bábovka s jablky a ořechy
  • Recepty.cz
  • Bábovka s broskvemi
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact