Ten 1 litr mléka se mi tam nějak nezdá :-\
Tuhle bábovku znám a dělám již dlooouho. Mám ji z piškotové kuchařky Opavia a je výborná :)
Nesmí se péci zprudka, stačí tak na 180st. 40 minut.
Moc dobra babovka,ale ten kokos nevonel ani po chutni zadna a zcernalo mito,ale pripalene to nebylo jinak moc dobra babovka.
Slepené piškoty ještě namáčím v rumu a nevylezou.
Tak to byla fakt ňamka. Jen se po ní zaprášilo.
rychly a dobry recept!!!!
Jano piškoty slepené ještě namáčím lehce v rumu, tím ztěžknou a nevyplavou :-) a je to výborné.
Je opravdu vinikající jen ty piškoty mi pokaždé (zatím 3x) více méně vyplavaly jako Verulince. Nemáte někdo nějaký tip jak tomu zabránit? předem díkPs. podruhé a potřetí jsem je do těsta v průběhu pečení zamáčkla :) - ale nijak zvlášť to nepomohlo
Dala jsem do těsta s rozinkami nasekané vlašské ořechy, tím je těsto tmavší a žluté piškoty s meruňkovou marmeládou pěkně vynikly. Je to originální výborné. Vydrží dlouho vláčná pokud se ovšem rychle nesní :-) A ten kokos báječně bábovka voní. Výborné.
1/8 l je 125 ml. Dávám 150 ml. Piškoty stačí i žluté, slepené meruňkovou, nebo malinovou, rybízovou marmeládou vypadají i tak efektně. Pěkně je zatlačte do těsta a poslední vrstvu nechte větší.Spotřebuji na to na první vrstvu 7 slepených piškotů a na druhou řadu 8 . Vlastě odpovídám, ano je to hladká mouka.
Taky jsem nemohla u nás sehnat ty kakaové piškoty,ačkoliv o jejich existenci vím.Tak jsem si pomohla jinak.Bábovku jsem trochu obrátila: použila jsem klasické piškoty dětské a do těsta na bábovku ( do mouky)jsem přidala kakao.Je to moc hezké a dobré.Piškoty držely na svém místě,nevyplavaly.
Martino, já je taky nikde nemůžu sehnat. A to je sháním v pražských obchodech, kde se dá sehnat ledaco.
Je to opravdu hladká mouka?
Nevíte, kde bych mohla sehnat ty kakaové piškoty? Nikde v krámě jsem je strašně dlouho neviděla, tak jsem si myslela, že se už nevyrábí.
Co znamena 1/8 mleka?? To jako 1/8 litru?
Mohla by se klidně vařit na zámmu pro krále.SUPER!!!!
Potvrzuji, že je moc dobrá. Sice se jí nechtělo z formy, ale nakonec přece jen vyklouzla. Akorát mě mrzelo, že piškotky vyplavaly na povrch - nezůstaly v těstě. Na chuti to ovšem nic nemění. Příště zkusím co to udělá, když piškoty slepím Nutelou. Jinak recept jsem kdysi viděla v piškotové kuchařce Opavia.
Zaujala mě a hned ji o víkendu zkusím!
Zkusím ji zítra, doufám, že se povede, je to zajímavý recept
Tak ta je super. Dávám jí jedničku.
Kokosem se vysype jen forma asi 2 pol. lžíce, rozinky a oříšky asi 1 pol. lžíce. Místo oříšku lze dát i nasekané mandle.
Kolik má být asi toho kokosu, oříšků a rozinek?? Díky za odpověď.
Znám "Piškotku" mnoho let, je to nejlepší bábovka ze všech, které znám. Jen se po ní vždy zapráší.Každná návštěva si vždy bere recept, protože v žádné kuchařce není uveden.
Výborné!!!! Je luxusní
Tuto bábovku velmi dobře znám. Je výborná a navíc na řezu velmi efektní. Vydrží dlouho vláčná.l