Smícháme vejce s cukrem, přidáme prášek do perníku, mouku, mléko. Dobře propracujeme těsto. Těsto vlijeme do předem vymazané a vysypané formy. Pečeme cca 3/4 hodiny. Bábovku vyklopíme necháme vychladnout a poté bábovku přelijeme čokoládou a posypeme kokosem (nebo strouhanými mandlemi).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Alena
|16. 10. 2015 11:24
Tato bábovka byla docela dobrá i když jsem už upekla lepší.Je to lepší průměr. :-) .
Luci
|19. 2. 2015 17:28
Dobrá a rychlá bábovka. Přidala jsem kakao. Místo prášku do perníku používám klasický kypřicí prášek a perníkové koření, kterým nešetřím, máme to tak rádi. I bez polevy výborná.
U nás tahle bábovka zabodovala. Jednoduchá, připravená za pět minut ze surovin, které máme většinou doma. A není to žádná dusivka. Přidali jsme ještě kokos a trošku rumu. Pekla jsem na 180°C 40 min zakrytou papírem a byla úplně akorát.
Přidala jsem kakao a lžíci rumu a je úžasná, dávám za 1
hrebec
|19. 10. 2010 20:58
moc dobrej recept fakt super 8-)
michal jakouš
|12. 4. 2010 20:12
ideální péct v horkovzdušné troubě 52 minut při 170 stupních
vlastimil kucera
|14. 12. 2009 12:00
babovka se povedla a neměla chybu
Erik Soldán
|4. 1. 2009 07:06
No je 7:00 ráno a bábovka je v troubě, očekávám návštěvu tak za 2 hodinky, jsem zvědav jak to dopadne...
Michaela Honzíková
|2. 10. 2008 13:44
Zkuste přidat trochu kakaa a rozinek
Michaela Honzíková
|2. 10. 2008 13:26
Je prostě nejlepší, zatím všechny nadchla a vždy je snězena naposezení
Hanka Bednaříková
|10. 4. 2008 15:10
Tak bábovku mám upečenou je super,ale příště trochu víc mléka neuškodí,dávám za 1 .
Hanka Bednaříková
|10. 4. 2008 12:44
Tak jdu na ni.Máme moc rádi bábovky-mám ráda když je pokaždé jiná,tak uvidím,recept se mi dost zamlouvá tak za hoďku ohodnotím....
Ivana Samcová
|9. 1. 2008 18:53
Já peču takovéto bábovky na max. 170°C. Zkouším špejlí, jestli je hotová, čas moc nesleduji. Kdyby se mi zdála, že nahoře víc tmavne, přikrývám pečícím papírem /a trochu ztlumím teplotu/.
Barča
|9. 1. 2008 18:16
Dobry den, jak ma byt pec vyhrata a na kolik mam babovku pect? dekuji
Jiťa
|10. 10. 2007 18:53
Mirku, udělej radši mocca bábovku. Je perfektní.
Mirek Major
|10. 10. 2007 16:57
Pokouším se dle receptu udělat tuto bábovku, ale vzhledem k tomu, že jsem antitalent na vaření, tak bych se rád zeptal co mám udělět s těmi dvěmi deci oleje. V postupu přípravy tam nic o tom není. Děkuji moc
Hela F.
|9. 9. 2007 17:16
Právě jsem dopekla a nevydržela jsem čekat až zchládne.Takže jsem ji nechala bez polevy.Je moc dobrá a pěkně vláčná.
MARCELA KYSELOVA
|5. 8. 2007 12:56
zrovna jí jdu péct,tak uvidíme jak se povede.
Majka Rončáková
|26. 3. 2007 11:05
Dělala jsem ji v sobotu, ale dala jsem obyč. prášek do pečiva a perníkové koření . Moc dobrá.
Hana Rožníčková
|9. 3. 2007 10:55
Martino, určitě do těsta, olej to zvláční, aby to nebylo suché - dusivé.
Martina Šumberova
|9. 3. 2007 10:50
A kam se dává ten olej, ten je na vymazání
Pavlína S.
|3. 3. 2007 15:27
Pekla jsem dnes,opravdu je mooc dobrá,vláčná..není to dusivka.o)Je to hned a je to zas trochu něco jiného, ani jsem ji nepolévala čokoládou a myslím,že ji to na kráse a chuti neubralo.
Ivana Samcová
|2. 3. 2007 20:28
Souhlasím, je to opravdu dobrá bábovka - perník. Dělala jsem vše podle receptu, přelila čokoládou a sypala kokosem.
Alena H.
|28. 2. 2007 15:22
Včera jsem upekla. Je moc dobrá. Doporučuji vyzkoušet.