• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka od Dr. Oetkera
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka od Dr. Oetkera

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka od Dr. Oetkera
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 5
      ks žloutek
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      lžíce voda
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 300
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 5
      ks bílek

Postup přípravy receptu

1
Žloutky třeme s cukrem, vodou a vanilkovým cukrem do pěny (můžeme na nejvyšším stupni elektrického šlehače). Pak přidáme mouku s kypřicím práškem do pečiva a olej - šleháme elektrickým šlehačem na nejnižším stupni, dokud nevznikne hladké těsto. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Sníh zlehka vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme, do 1/3 dáme např. kakao, nebo 4 lžíce silné kávy espresso. Po částech vylijeme do vymaštěné a moukou vysypané formy na bábovku. Pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180-190 °C po dobu 40-50 min.
2
Po upečení necháme bábovku 15 min odstát ve formě, pak ji vyklopíme na servírovací talíř a necháme zcela vychladnout. Servírujeme poprášenou moučkovým cukrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Jablečná bábovka s vaječným likérem

Pudinková bábovka s rumem

Pudinková bábovka s rumem

Ořechová bábovka

Ořechová bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Katka Š. | 29. 3. 2009 13:25

    Vyzkoušela jsem. Těsto bylo tužší a nešlo lít do formy, ale přidala jsem trochu mléka a oleje, a povedlo se. Možná to bude tím, že jsem tam dala jen 4 vejce, více jsem neměla, ubrala jsem i ostatních surovin, asi o 10dkg. Je ,,mokrá'', ale dobrá. Ještě nikdy jsem bábovku nedělala (je mi 15 let), takže amatérka, která to nakonec zvládla. Dobrý recept...

  • Anonym | 13. 9. 2007 15:17

    musela jsem těsto zředit mlékem,bylo moc husté, ale je moc dobrá.

  • Alena Kovářová | 27. 6. 2007 10:11

    Výborná bábovka. Vláčná. Dělala jsem jí trojbarevnou. Těsto jsem rozdělila na tři díly, první díl jsem nechala světlý, druhý díl jsem obarvila kakaem a třetí díl instantní kávou se skořicí.

  • Mirka | 25. 9. 2006 12:47

    Opravuji se, polovinu cukru do bílku.

  • Mirka | 25. 9. 2006 12:46

    tak je hotová a jedla jsem rozhodně lepší! SUCHÁ!

  • Mirka | 25. 9. 2006 11:24

    Právě jsem ji dala do trouby, žádný problém nebyl. Cukr jsem dala napůl, polovinu do těsta a polovinu do cukru, proto jsem to těsto neměla tak tuhé před přidáním sněhu.

  • Anonym | 10. 9. 2006 19:16

    Právě jsme ji celou snědli!!Mňam, mňam, mňam,mňam,MŇAM!!!!!

  • Jitka Vávrová | 2. 9. 2006 22:49

    Vůbec se mi nespojilo těsto před přidáním sněhu, spíš to vypadalo jako drobenka. Příště se vrátím se k osvědčené olejové bábovce.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Výjimečný den Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vanilkový cukr Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Zapečené filé na špenátě

Zapečené filé na špenátě

Magdiny plátky

Magdiny plátky

Tvarohovo-ananasové řezy

Tvarohovo-ananasové řezy

"Bramborák" se švestkami

"Bramborák" se švestkami

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Salát z krabích tyčinek s majonézou

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

Borůvkový dort

Borůvkový dort

Krůtí roláda pečená se švestkami

Krůtí roláda pečená se švestkami

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

Meruňkové knedlíky - kynuté

Meruňkové knedlíky - kynuté

45 minut
Buřty na pivě

Buřty na pivě

60 minut
Rybízový koláč jako od babičky

Rybízový koláč jako od babičky

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

40 minut
Cuketové placky bez lepku

Cuketové placky bez lepku

120 minut
Zapečené brambory s masem a smetanou

Zapečené brambory s masem a smetanou

15 minut
Chalupářské poháry

Chalupářské poháry

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

27
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
26
Meruňková marmeláda (džem)
Meruňková marmeláda …
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Srbské rizoto
Srbské rizoto
24
Meruňkové knedlíky - kynuté
Meruňkové knedlíky -…

Zajímavé články

Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka: Tvarohové těsto nechává odpočinout a používá meruňky i s peckou
Meruňkové knedlíky podle Josefa Maršálka:…
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které musíte zkusit!
Nejlepší nálev na okurky: Čtyři recepty, které…
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají i těm, kteří zeleninu moc nemusí
3 nejoblíbenější letní recepty z cukety: Chutnají…
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z nás to dělá špatně!
Víte, jak připravit pravý šopský salát? Většina z…
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal mrkvovou, dnes prodává nejvíc pistáciové
Ze zeměměřiče mistrem zmrzlinářem: Začínal…
AHA.cz Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Veselka Kate v Lánech? První slova Zemana o zeťákovi a vnoučatech

Mimibazar Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Strie: Proč vznikají a jak je řešit?

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Letní trendy kalhoty podle stylistky: Jak je nosit, aby vám nepřidaly kila?

Ženy.cz Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Zapomeňte na předraženou kosmetiku. Tenhle zázrak na pupínky máte pravděpodobně doma

Blesk.cz Vladimír Polívka šokoval fanynky: Radikální proměna

Vladimír Polívka šokoval fanynky: Radikální proměna

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

6 znamení zvěrokruhu, která nejvíce milují peníze. Co všechno jsou pro ně ochotni udělat?

  • Recepty.cz
  • Bábovka od Dr. Oetkera
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact