• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka nebo věnec z červeného vína
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka nebo věnec z červeného vína

autor: Vlastina
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 33
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka nebo věnec z červeného vína
Bábovka nebo věnec z červeného vína
Bábovka nebo věnec z červeného vína
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,25
      l červené víno
    • 1
      balíček koření Na svařák (nemáme-li tak několik hřebíčků a 2 kousky celé skořice)
    • 300
      g máslo Nebo jiného tuku na pečení (např. Hera)
    • 250
      g cukr
    • 380
      g polohrubá mouka
    • 1
      lžička skořice
    • 4
      ks vejce
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      lžíce kakao
    • 150
      g čokoláda
    • 2
      lžíce pomerančová šťáva Nebo citrónová šťáva (nemusí být)
  • Poleva
    • 200
      g moučkový cukr
    • 1
      špetka hřebíček mletý Nebo mleté skořice
    • víno Několik lžic
    • čokoláda Nebo čokoládová poleva na dozdobení (nemusí být)

Postup přípravy receptu

1
Víno přivedeme k varu a vylouhujeme v něm sáček koření nebo skořici a hřebíček, necháme louhovat do vychladnutí (můžeme svařit večer a do těsta dáme až druhý den). Máslo s cukrem utřeme v robotu do pěny, přidáme vejce, skořici, šťávu a kakao a ještě promícháme. Potom střídavě přidáváme mouku s práškem do pečiva a s čokoládou a víno, ze kterého jsme vyndali koření.
2
Bábovku (věnec) vymažeme tukem vysypeme strouhankou nebo hrubou moukou, vlijeme těsto a pečeme při 170 °C asi 3/4 hodiny až hodinu, ke konci pečení snížíme teplotu na 150 °C a dopečeme. Po upečení necháme prochladnout, vyklopíme a vychladlou bábovku polijeme polevou.
3
**Poleva:** utřeme cukr s kořením a vínem na hladkou lesklou polevu. Na tuto růžovou polevu můžeme ještě nastrouhat čokoládu nebo ji můžeme přizdobit čárkami z čokoládové polevy.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Cukroví z vína

Cukroví z vína

Francouzská cibulačka bez vína

Francouzská cibulačka bez vína

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • RauM
    RauM | 22. 3. 2014 15:48

    Přiznám se, že jsem si recept upravila, ubrala jsem tuk, v polevě jsem dala méně vína, ale chuťově moc povedená bábovka, přirovnala bych jí asi nejvíc k perníku - tou vůní a chutí koření

  • Adušinka
    Adušinka | 7. 1. 2011 21:10

    MNO vypadá to fakt pěkně !! 8-)

  • pippiva
    pippiva | 3. 1. 2011 14:59

    Podle meho nazoru je chut vyvazena,ale komu cervene vino nechutna,tak by mu to asi vadilo.Jako priklad muzu uvest mou mati,ktera mi zakazuje pri vareni pouzit jakekoliv vino,pry pak vsechno chytna zkysle. Proti gustu.... Jeste jsem chtela dodat,oplatilo se mi babovku pect na 190°C 45 minut a byla hotova.

  • Lukáš | 30. 12. 2010 17:57

    Tak tuhle bábovku jsem ještě nepekl ale chtěl bych se zeptat jestli v ní je hoodně moc cítit to červené víno. dik za odpověď

  • pippiva
    pippiva | 8. 11. 2010 19:18

    Vyborna!

  • Simča B. | 11. 10. 2008 23:24

    Moc dobré, na polevu jsem použila polovinu cukru a posypala lehce kokosem. Děkuji za recept a dávám 1.

  • Martina Marťásek | 24. 1. 2008 13:22

    Je to moc dobré , jen asi příště nebudu tolik experimentovat a budu se držet více receptu , ubrala jsem dost tuku a přidala asi méně tekutiny , bylo to sušší a tužší než jsem si to představovala :-(( Ale nahřátí v mikrovlnce to spraví , určitě zopakuji a nebudu šetřit :-))

  • Doktorka | 25. 11. 2007 19:54

    Krásně vláčná a to nám vyhovuje a zavoní celý byt

  • Ivana C. | 2. 9. 2007 13:34

    Souhlas s ivou. Dělala jsem v týdnu, bábovka nic extra.

  • iva | 30. 8. 2007 23:24

    čekala jsem podle ingrediencí něco víc. bábovka byla moc dobrá, ale srovnatelná s obyčejnějšími

  • Alina | 8. 4. 2006 20:33

    Ano jako muffins dělám také a polévám polevou z vína a zdobím čokoládou

  • Anonym | 7. 4. 2006 19:33

    Pochoutka, dělala jsem do košíčků na muffinky

  • Alena H. | 22. 3. 2006 08:03

    Včera jsem upekla - a také na plechu. Všchni si pochutnali.

  • Jaroslava Oumarová | 21. 3. 2006 11:32

    :-)))Pekla jsem včera večer, to jen ta vůně vydržela až do rána:-)

  • Anonym | 21. 3. 2006 10:22

    Paní Jaroslavo, máte můj obdiv - mít ráno v sedm už napečeno, já sice taky vstávám brzo, ale upéct bych nestihla.

  • Alice | 21. 3. 2006 10:18

    Fakt výborné, řezy dělám také a jsou vláčné, voňavé a dobroučké

  • Jaroslava Oumarová | 21. 3. 2006 07:38

    Také jsem kvůli urychlení pekla na plechu. Ještě teď voní celý byt, buchta je krásně vláčná a má výbornou chuť ( neodolala jsem) i barvu.

  • Míla Kořínková | 16. 3. 2006 19:46

    Výborné ! Nedělala jsem bábovku, ale pekla jsem na plechu ( hlubším), asi 30 min., řezy jsou 4 cm vysoké, voňavou růžovou polevu jsem posypala čokoládovou rýží.Beru zítra do práce , to si holky dají do nosu :-))))

  • Anonym | 11. 3. 2006 19:24

    Nejlepší bábovka co jsem kdy pekla

  • Pavlína Votkeová | 11. 3. 2006 17:10

    Neváhejte, fakt moc dobrá.

  • Fleur | 3. 3. 2006 13:24

    Nildo, naprosto s tebou souhlasím

  • Nilda | 3. 3. 2006 10:24

    nejlepší bábovka, co jsem kdy dělala, díky

  • Alice | 27. 2. 2006 22:04

    Tenhle moučník mě dneska zvednul náladu, kterou jsem měla pod psa. Vysloužila jsem si samou chválu na oslavě narozenin své dcery. Díky za recept, byl vynikající příště z toho udělám mufiny, zase jsem věděla do kterých receptů mám sahnout. Paní V. V. Vaše moučníky mě vyhovují a tenhle je z nich snad nejlepší, i když ty tvarohové koláče také nemají konkurenci, tak nevím, děkuji a čekám na další Vaše moučníky a jiné recepty

  • XY | 26. 2. 2006 18:52

    Fantasická bábovka, opravdu ta nejlepší co jsem, kdy dělala

  • Eva Furianová | 26. 2. 2006 17:39

    p.Vlasto, už na kukuč výborné, dávam 1!..), určite v najbližšej dobe skúsim,dík za recept.--))

  • 22 | 18. 2. 2006 19:24

    Nechala jsem se nalákat komentáři a opravdu je to vynikající věnec

  • Ruth | 17. 2. 2006 18:48

    Vynikající bábovka, vláčná, voní po koření, fantazie

  • Dostálová | 6. 2. 2006 21:42

    Výborné, vláčné, voňavé, pekla jsem v menší bábovkové formě a zbytek v košíčkách na mufinky a oboje bylo vynikající

  • Hana Janů | 1. 2. 2006 19:20

    Vláčná, výborná, kořeněná, zařazuji do oblíbených receptů

  • Martina S. | 25. 1. 2006 22:30

    Dnes upečená, tak jemná jako žádná jiná, a chutná. I když moje děti nikdy nejí maso na víně, tuto bábovku ocenily a o víně nepadlo slovo. Nedělala jsem se s polevou, možná je bez polevy míň sladká, ale my to tak máme rádi.

  • Emila | 24. 1. 2006 16:46

    Výborná bábovka

  • Airan Novakova | 16. 12. 2005 16:48

    Beba, jestli mate strach muzete pouzit jakekoli babovkove testo, zkuste s vajecnym likerem nebo oriskovou:-))

  • beba | 16. 12. 2005 15:05

    Pani Airan, vďaka. Určite vyskúšam, len mám obavy, či tam nie je veľmi cítiť to víno,lebo deťom nechutí ani mäso na červenom víne.

  • Airan Novakova | 16. 12. 2005 14:11

    Beba, do koupene polevy (svetle) pridat cervene potravinarcke barvivo a na bile tecky maslo s cukrem. Do maslovyho kremu je lepsi pridat trochu namlete piskoty, mne se bez piskot v teple roztekli:-)) Zdravim na Slovensko a preji aby se podarili, je to moc efktni.

  • beba | 16. 12. 2005 08:58

    Chcem poprosiť p.Airan, či mi nenapíše postup zdobenia tých muchotrávok. Ďakujem

  • Anonym | 24. 11. 2005 07:28

    Pekla jsem včera a není to špatné.Určitě zařadím do svých receptů.

  • Alina | 14. 11. 2005 18:46

    Pekla jsem ve větších formičkách na košíčky, pak celé obalila v polevě a jemně posypala skořicí, fakt výborné, uvažuji, že to udělám mezi vánoční cukroví

  • Jana Han | 12. 11. 2005 19:11

    Tak jak pise Airan, plechovku vymazat, vysypat moukou a naplnit priblizne do 3/4. Po upeceni nechat vychladnout v plechovce /poklud je to darek, davam v plechovce/, obycejne jde krasne vyklopit. Pokud se stane, ze jsou potize, otevrete dno plechovky a vytlacte. Pouze jednou se me stalo, ze jsem musela jeste objet nozem mezi plechovkou a buchtou, to ale byla asi moje chyba, spatne vymazani. Muzete pouzit ruzne velikosti, pripadne i tvary plechovek. Pokud potrebujete udelat vyssi valecek nez je plechovka, nebo vam zbyva jeste trochu testa, ustrihnete si pruh peciciho papiru tak, aby precnival do pozadovane vyse z plechovky a testo mizete nalit az k okraji plechovky. Detem pak z testa skladam personalni male dortiky, ted uz nejen detem. Jeden skvostny napad popsala Arian - udelala detem muchomurky.

  • airan | 12. 11. 2005 15:02

    Presne tak , ja jsem je vymazala maslem a moukou, slo to krasne vyklopit...nechala jsem je v te plechovce vychladnout.

  • Valika | 12. 11. 2005 14:01

    Z tých plechoviek to potom pekne ide vyklopiť? Ako to presne robíte v tých plechovkách, popišteto, priosím

  • Zora | 12. 11. 2005 13:57

    To ako pečete v tých plechovkách, to vymažete a vysypete múkou a do polovice naleje cesto a pečete?

  • Anonym | 11. 11. 2005 20:22

    Božská bábovka

  • Airan Novakova | 11. 11. 2005 14:37

    Jani, dokonano:-)) Diky, diky moc za napad. Polila jsem to citronovou polevu a pridala cervenou potravinarskou barvu, maslo s cukrem uz mam naslehane, pred podavani z toho udelam muchomurky:-)) BAJECNY NAPAD!!! Uz se tesim jak budou deti nadsene:-)) Nekdy staci opravdu malo. A ta babovka pani Vencove je k tomu jak ztvorena!

  • Jana Han | 11. 11. 2005 14:04

    Jsem rada Anonyme, ze se vam peceni v plechovkach take libi. Skutecne to testo po upeceni vytvori cuprinku a vypada jako hribecek. Pouzivam i plechovky od vetsich konzerv a take ty male /vysoke asi 4cm/. U tech malych muzete povrch , po upeceni, jeste ozdobit nejakym kremem, ktery vam zbyl od posledniho zdobeni dortu nebo jen slehackou s pridanim rozmackaneho ovoce, ale i lucina s trochou cukru a s citronovou stavou je vyborna. Pokud chcete deti hodne rozmazlit, dejte na vrch testa , pred pecenim , par barevnych lentilek nebo ty lentilky dejte na krem ci polevu. Dalsi moznost je, pokud pouzijete lehci testo, vtlacit pytlikem na zdobeni dortu, dovnitr studeny uvareny puding, nebo jen dzem.

  • Anonym | 11. 11. 2005 12:48

    Jani, s temi plechovkami js te mela pravdu, pekla jsem v nich dnes babovecky na Martina, vypadaji jako hribky:-)) Myslim, ze deti budou poteseni. Zatim jsem je nekrajela, je mi lito porusit tvar:-))

  • Jana Han | 11. 11. 2005 10:05

    Tak dnes jsem zkusila upeci v plechovkach od fazoli. Vyslo to perfektne - mam opet neco noveho k podarovani. Hned jsme jednu otevreli, nakrajeli na 3cm kolecka, polozili na talirek s malinovou omackou s bilymi pruhy z jogurtu a bylo to vynikajici. Muz muz si jeste na vrsek dal kopecek vanilkove zmrzliny a slasti ani nevnimal okoli. Pokud bude nekdo peci v plechovce, naplnte ji maximalne do 3/4, vybehne nahoru. Pekla jsem je asi 40 minut, ale zkousela jsem spejli.

  • Anonym | 8. 11. 2005 11:46

    Jedním slovem -fantazie

  • Anonym | 6. 11. 2005 16:06

    Výborné

  • Jana Han | 3. 11. 2005 17:34

    Vynikajici, skvela. Delala jsem uz podruhe a tentokrat pouzila cervene vino typu Portske a chut byla jeste vyraznejsi. Pekla jsem ve fome na muffiny v papirovych kosickach. Pani Venclova vas recept leti do sveta, jen nevim, jestli s tim souhlasite. Diky Jana Han

  • Alis | 19. 10. 2005 18:00

    No tento recept prostě nemá chybu, několikeré díky

  • XY | 17. 10. 2005 18:19

    Jak říká moje pubertální dcera, tahle bábovka je prostě boží

  • Aťa | 15. 10. 2005 18:43

    Fakt výborná

  • Lubor | 14. 10. 2005 19:52

    Jediné slovo - zázrak - mlaskáme všichni a na Vánoce manželka musí udělat těch bábovek několik, děkujeme za recept, p. Vencová prostě nikdy nezklame

  • Érinka | 13. 10. 2005 19:23

    Jedním slovem BOŽSKÉ!!!!!!!!!!!!!! Je to ta nejlepší bábovka, co jsem kdy jedla (a pekla)! Jsem nadšená! Super! :-)))))))

  • Stáňa Nová | 13. 10. 2005 19:03

    Nejlepší bábovka co znám!!!!!!!!!!!!!

  • Fleur | 30. 9. 2005 22:45

    Prostě vynikající, nemám jiný komentář, děkuji p. Vencová!

  • Alina | 10. 9. 2005 08:41

    Vynikající, včera upečeno, dneska snědeno!!!!!!!!!!! Souhlasím s Kájou, budu dělat také na Vánoce

  • Kája | 8. 9. 2005 16:20

    Výborná, vláčná, voňavá, taková vánoční. Paní V. děkuji za další super recept

  • Kája | 7. 9. 2005 20:37

    Teď to dělám, zítra podám zprávu, bábovka vypadá skvěle, stejně jako všechny recepty od p. Vencové

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Čokoláda Cukr Hřebíček mletý Kakao Koření Máslo Moučkový cukr Polohrubá mouka Pomerančová šťáva Prášek do pečiva Skořice Vejce Víno
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Drožďová pomazánka - úplně jinak

Prezidentské maso

Prezidentské maso

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Linecký koláč s jablky a drobenkou

Rychlí šneci

Rychlí šneci

Kuřecí směs po staročesku

Kuřecí směs po staročesku

Buchta celulitida

Buchta celulitida

Základ na jakoukoliv zeleninovou polévku

Základ na jakoukoliv zeleninovou…

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Ochucené majonézy

Ochucené majonézy

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

197
Dýňová tortila
Dýňová tortila
102
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
40
Švestková povidla bez míchání
Švestková povidla bez…
37
Máslové řízky
Máslové řízky
36
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Janda už ani nedoufal: Velká radost z následovníka

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

Zdrcený Brad Pitt (61): Zemřela nejdůležitější žena jeho života!

SportRevue.cz FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

FOTO: Nazí cyklisté v ulicích. Naked Bike Ride frčí už v 80 městech světa

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Další doporučené recepty:

Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka olejová
Bábovka olejová
Bábovka olejová II.
Bábovka olejová II.
Bábovka ořechová
Bábovka ořechová
  • Recepty.cz
  • Bábovka nebo věnec z červeného vína
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact