Přiznám se, že jsem si recept upravila, ubrala jsem tuk, v polevě jsem dala méně vína, ale chuťově moc povedená bábovka, přirovnala bych jí asi nejvíc k perníku - tou vůní a chutí koření
Podle meho nazoru je chut vyvazena,ale komu cervene vino nechutna,tak by mu to asi vadilo.Jako priklad muzu uvest mou mati,ktera mi zakazuje pri vareni pouzit jakekoliv vino,pry pak vsechno chytna zkysle. Proti gustu.... Jeste jsem chtela dodat,oplatilo se mi babovku pect na 190°C 45 minut a byla hotova.
Tak tuhle bábovku jsem ještě nepekl ale chtěl bych se zeptat jestli v ní je hoodně moc cítit to červené víno. dik za odpověď
Moc dobré, na polevu jsem použila polovinu cukru a posypala lehce kokosem. Děkuji za recept a dávám 1.
Je to moc dobré , jen asi příště nebudu tolik experimentovat a budu se držet více receptu , ubrala jsem dost tuku a přidala asi méně tekutiny , bylo to sušší a tužší než jsem si to představovala :-(( Ale nahřátí v mikrovlnce to spraví , určitě zopakuji a nebudu šetřit :-))
Krásně vláčná a to nám vyhovuje a zavoní celý byt
Souhlas s ivou. Dělala jsem v týdnu, bábovka nic extra.
čekala jsem podle ingrediencí něco víc. bábovka byla moc dobrá, ale srovnatelná s obyčejnějšími
Ano jako muffins dělám také a polévám polevou z vína a zdobím čokoládou
Pochoutka, dělala jsem do košíčků na muffinky
Včera jsem upekla - a také na plechu. Všchni si pochutnali.
:-)))Pekla jsem včera večer, to jen ta vůně vydržela až do rána:-)
Paní Jaroslavo, máte můj obdiv - mít ráno v sedm už napečeno, já sice taky vstávám brzo, ale upéct bych nestihla.
Fakt výborné, řezy dělám také a jsou vláčné, voňavé a dobroučké
Také jsem kvůli urychlení pekla na plechu. Ještě teď voní celý byt, buchta je krásně vláčná a má výbornou chuť ( neodolala jsem) i barvu.
Výborné ! Nedělala jsem bábovku, ale pekla jsem na plechu ( hlubším), asi 30 min., řezy jsou 4 cm vysoké, voňavou růžovou polevu jsem posypala čokoládovou rýží.Beru zítra do práce , to si holky dají do nosu :-))))
Nejlepší bábovka co jsem kdy pekla
Neváhejte, fakt moc dobrá.
Nildo, naprosto s tebou souhlasím
nejlepší bábovka, co jsem kdy dělala, díky
Tenhle moučník mě dneska zvednul náladu, kterou jsem měla pod psa. Vysloužila jsem si samou chválu na oslavě narozenin své dcery. Díky za recept, byl vynikající příště z toho udělám mufiny, zase jsem věděla do kterých receptů mám sahnout. Paní V. V. Vaše moučníky mě vyhovují a tenhle je z nich snad nejlepší, i když ty tvarohové koláče také nemají konkurenci, tak nevím, děkuji a čekám na další Vaše moučníky a jiné recepty
Fantasická bábovka, opravdu ta nejlepší co jsem, kdy dělala
p.Vlasto, už na kukuč výborné, dávam 1!..), určite v najbližšej dobe skúsim,dík za recept.--))
Nechala jsem se nalákat komentáři a opravdu je to vynikající věnec
Vynikající bábovka, vláčná, voní po koření, fantazie
Výborné, vláčné, voňavé, pekla jsem v menší bábovkové formě a zbytek v košíčkách na mufinky a oboje bylo vynikající
Vláčná, výborná, kořeněná, zařazuji do oblíbených receptů
Dnes upečená, tak jemná jako žádná jiná, a chutná. I když moje děti nikdy nejí maso na víně, tuto bábovku ocenily a o víně nepadlo slovo. Nedělala jsem se s polevou, možná je bez polevy míň sladká, ale my to tak máme rádi.
Výborná bábovka
Beba, jestli mate strach muzete pouzit jakekoli babovkove testo, zkuste s vajecnym likerem nebo oriskovou:-))
Pani Airan, vďaka. Určite vyskúšam, len mám obavy, či tam nie je veľmi cítiť to víno,lebo deťom nechutí ani mäso na červenom víne.
Beba, do koupene polevy (svetle) pridat cervene potravinarcke barvivo a na bile tecky maslo s cukrem. Do maslovyho kremu je lepsi pridat trochu namlete piskoty, mne se bez piskot v teple roztekli:-)) Zdravim na Slovensko a preji aby se podarili, je to moc efktni.
Chcem poprosiť p.Airan, či mi nenapíše postup zdobenia tých muchotrávok. Ďakujem
Pekla jsem včera a není to špatné.Určitě zařadím do svých receptů.
Pekla jsem ve větších formičkách na košíčky, pak celé obalila v polevě a jemně posypala skořicí, fakt výborné, uvažuji, že to udělám mezi vánoční cukroví
Tak jak pise Airan, plechovku vymazat, vysypat moukou a naplnit priblizne do 3/4. Po upeceni nechat vychladnout v plechovce /poklud je to darek, davam v plechovce/, obycejne jde krasne vyklopit. Pokud se stane, ze jsou potize, otevrete dno plechovky a vytlacte. Pouze jednou se me stalo, ze jsem musela jeste objet nozem mezi plechovkou a buchtou, to ale byla asi moje chyba, spatne vymazani. Muzete pouzit ruzne velikosti, pripadne i tvary plechovek. Pokud potrebujete udelat vyssi valecek nez je plechovka, nebo vam zbyva jeste trochu testa, ustrihnete si pruh peciciho papiru tak, aby precnival do pozadovane vyse z plechovky a testo mizete nalit az k okraji plechovky. Detem pak z testa skladam personalni male dortiky, ted uz nejen detem. Jeden skvostny napad popsala Arian - udelala detem muchomurky.
Presne tak , ja jsem je vymazala maslem a moukou, slo to krasne vyklopit...nechala jsem je v te plechovce vychladnout.
Z tých plechoviek to potom pekne ide vyklopiť? Ako to presne robíte v tých plechovkách, popišteto, priosím
To ako pečete v tých plechovkách, to vymažete a vysypete múkou a do polovice naleje cesto a pečete?
Božská bábovka
Jani, dokonano:-)) Diky, diky moc za napad. Polila jsem to citronovou polevu a pridala cervenou potravinarskou barvu, maslo s cukrem uz mam naslehane, pred podavani z toho udelam muchomurky:-)) BAJECNY NAPAD!!! Uz se tesim jak budou deti nadsene:-)) Nekdy staci opravdu malo. A ta babovka pani Vencove je k tomu jak ztvorena!
Jsem rada Anonyme, ze se vam peceni v plechovkach take libi. Skutecne to testo po upeceni vytvori cuprinku a vypada jako hribecek. Pouzivam i plechovky od vetsich konzerv a take ty male /vysoke asi 4cm/. U tech malych muzete povrch , po upeceni, jeste ozdobit nejakym kremem, ktery vam zbyl od posledniho zdobeni dortu nebo jen slehackou s pridanim rozmackaneho ovoce, ale i lucina s trochou cukru a s citronovou stavou je vyborna. Pokud chcete deti hodne rozmazlit, dejte na vrch testa , pred pecenim , par barevnych lentilek nebo ty lentilky dejte na krem ci polevu. Dalsi moznost je, pokud pouzijete lehci testo, vtlacit pytlikem na zdobeni dortu, dovnitr studeny uvareny puding, nebo jen dzem.
Jani, s temi plechovkami js te mela pravdu, pekla jsem v nich dnes babovecky na Martina, vypadaji jako hribky:-)) Myslim, ze deti budou poteseni. Zatim jsem je nekrajela, je mi lito porusit tvar:-))
Tak dnes jsem zkusila upeci v plechovkach od fazoli. Vyslo to perfektne - mam opet neco noveho k podarovani. Hned jsme jednu otevreli, nakrajeli na 3cm kolecka, polozili na talirek s malinovou omackou s bilymi pruhy z jogurtu a bylo to vynikajici. Muz muz si jeste na vrsek dal kopecek vanilkove zmrzliny a slasti ani nevnimal okoli. Pokud bude nekdo peci v plechovce, naplnte ji maximalne do 3/4, vybehne nahoru. Pekla jsem je asi 40 minut, ale zkousela jsem spejli.
Jedním slovem -fantazie
Výborné
Vynikajici, skvela. Delala jsem uz podruhe a tentokrat pouzila cervene vino typu Portske a chut byla jeste vyraznejsi. Pekla jsem ve fome na muffiny v papirovych kosickach. Pani Venclova vas recept leti do sveta, jen nevim, jestli s tim souhlasite. Diky Jana Han
No tento recept prostě nemá chybu, několikeré díky
Jak říká moje pubertální dcera, tahle bábovka je prostě boží
Fakt výborná
Jediné slovo - zázrak - mlaskáme všichni a na Vánoce manželka musí udělat těch bábovek několik, děkujeme za recept, p. Vencová prostě nikdy nezklame
Jedním slovem BOŽSKÉ!!!!!!!!!!!!!! Je to ta nejlepší bábovka, co jsem kdy jedla (a pekla)! Jsem nadšená! Super! :-)))))))
Nejlepší bábovka co znám!!!!!!!!!!!!!
Prostě vynikající, nemám jiný komentář, děkuji p. Vencová!
Vynikající, včera upečeno, dneska snědeno!!!!!!!!!!! Souhlasím s Kájou, budu dělat také na Vánoce
Výborná, vláčná, voňavá, taková vánoční. Paní V. děkuji za další super recept
Teď to dělám, zítra podám zprávu, bábovka vypadá skvěle, stejně jako všechny recepty od p. Vencové