• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka MARGOT
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka MARGOT

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      ks margotka Tyčinka
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme vejce (celá) s cukrem, šlehačkou, olejem a solí, přidáme nastrouhanou Margotku, kakao a rum (nemusí být) a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2
Vlijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme hodinu na 180 °C (dle typu trouby). Já nakonec polévám čokoládovou polevou a sypu drcenými mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hatlapka | 9. 9. 2015 21:02

    Jelikož jsem neměla kakao, přidala jsem do těsta kousíčky hořké čokolády. A protože málokdy se mi povede bábovka vyklopit, pro jistotu jsem to upekla v menším pekáčku. Podle inspirace jsem polila čokoládovou polevou a posypala mandlovými lupínky. "Buchta" báječná, jen se po ní zaprášilo. Díky za recept a ukládám do své sbírky! :-*

  • Tereza H. | 8. 3. 2014 13:14

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte kolik má Margotka gramů? Chtěla bych do bábovky dát podobnou bezlepkovou tyčinku, jen nevím kolik.. :-( Děkuji ;-)

  • Supeta
    Supeta | 26. 8. 2013 20:16

    Chutnala ;) dobrá bábovka

  • dominik | 21. 3. 2013 12:14

    fuck je mi blbě :-$

  • seriv | 27. 10. 2012 18:58

    Těsto naprosto dokonalé a podle toho jak úžasně voní tu bude určitě dobrota :-)

  • Aktive89 | 28. 9. 2012 19:52

    Bábovka nám chutnala, teplá byla skvělá, vystydlá mi přišla jen trošku suchá.

  • Alenka | 1. 4. 2012 13:26

    Nestihla ani vychladnout. Jediný co nemusim je kakao, tak jsem to udělala bez a má krásnou barvu a jsou tam ty kousky pěkně vidět. Teda byly, heh ;-)

  • MartikK
    MartikK | 27. 8. 2011 17:19

    Moc dobrá bábovka, ještě ani nestačila vystydnout a je jí čtvrtka pryč :) Pekla jsem ji přesně podle receptu, jen kakao jsem dala jen do části těsta a udělala jsem ji mramorovou. Dávám do oblíbených bábovkových receptů.

  • Petronella666 | 3. 7. 2011 18:10

    Bábovka je výborná! Jen se zaprášilo :-D Děkuji za recept.

  • snoulenka | 22. 5. 2011 21:27

    Vyborna. Nesla jsem ji ke kamaradce na oslavu a jen se po ni zaprasilo ;-) Akorat jsem dala napul polohr. mouku a grahamovou a cukru taky jen 100g a 50g medu. Jo a nemela jsem slehacku, tak jsem dala jen smetanu na vareni, ale nijak to asi nevadilo, protoze fakt byla skvela

  • pippiva
    pippiva | 28. 4. 2011 15:23

    Misto oleje jsem dala maslo, Margotku 1 a 1/2 (prijela mamca a s ni Margotky :-D ), cukru 100 g. VYBORNE !

  • Zuzka
    Zuzka | 5. 4. 2011 12:04

    Výborná, žádná dusivka a nádherně voní.

  • recepty73
    recepty73 | 25. 3. 2011 13:09

    ...krásně voní i chutná ;-) .Kakao jsem dal jen do části těsta, tak máme dvoubarevnou :-D

  • Jancza Marek | 3. 7. 2009 19:00

    Babovka je hříšně výborná! Dala jsem jen 100g cukru a zbytek medu!

  • Jancza Marek | 21. 6. 2009 09:03

    Hříšně dobrá bábovka - já jsem sladila napůl cukrem a napůl medem - neměla chybu, na druhý den ještě lepší!!!

  • Lucie Blechová | 3. 6. 2009 16:01

    Paní Jano dejte vědět, jak Vám chutnala. Jen malé upozornění - margotku nedávejte před strouháním do lednice - já si myslela, jak si neusnadním práci a místo toho to byla pěkná posilovna :-(. Lucie

  • Marie Šindelová | 3. 6. 2009 13:26

    Famózní,to je,ale již se recept opakuje (s malou obměnou).

  • Jana Řezníčková | 3. 6. 2009 10:06

    To je potom famózní bábovka - ještě s čokoládovou polevou a mandlemi. Určitě vyzkouším , jsme dost bábovkoví .....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Margotka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fofr cuketa na řecký způsob

Fofr cuketa na řecký způsob

Brokolicová pomazánka

Brokolicová pomazánka

Cuketová buchta III.

Cuketová buchta III.

"Low Temperature" - Roastbeef

"Low Temperature" - Roastbeef

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Punčové řezy - jako z cukrárny :-)

Fenyklový salát s pomerančem

Fenyklový salát s pomerančem

Fofr perník

Fofr perník

Dušené jehněčí Irish Stew

Dušené jehněčí Irish Stew

El Paso Kořenící směs na fajitas/tortillas

El Paso Kořenící směs na fajitas…

Doporučujeme

30 minut
Krémové lečo

Krémové lečo

40 minut
Polévka z pečených rajčat

Polévka z pečených rajčat

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

95 minut
Brownies s ostružinovým pyré

Brownies s ostružinovým pyré

Zapečená plněná rajčata

Zapečená plněná rajčata

40 minut
Quiche s červenou řepou a sýrem

Quiche s červenou řepou a sýrem

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
39
Špízy se svěžím salátem
Špízy se svěžím salátem
38
Tvarohové šátečky
Tvarohové šátečky
37
Netradiční štrúdl s drobenkou uvnitř
Netradiční štrúdl s…
34
Houbové roštěnky
Houbové roštěnky

Zajímavé články

Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem pouličních bister
Znáte pide? Turecká pizza ve tvaru loďky je hitem…
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran ocení něco zajímavého, malého Štíra budete muset trochu obelstít
Školní svačiny podle znamení zvěrokruhu: Beran…
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás, nepřiberete po nich a ještě si pochutnáte
4 nejlepší snídaně plné bílkovin: Zasytí vás,…
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete úrodu ze zahrádky a ulevíte tak své peněžence
Nejlepší domácí kečupy, díky kterým zpracujete…
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které budete mít do 30 minut na stole
Od pondělí do pátku: Zářijové večeře, které…
AHA.cz Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Nedvěd už Kiki neskrývá! Díky za důkaz, reaguje Rolins

Mimibazar Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Jak vést politickou diskuzi a nezničit si rodinné a přátelské vztahy

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Poznáte české celebrity podle fotek z dětství? Někteří vás překvapí!

Ženy.cz Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Záhada jménem intuice. Jak vlastně funguje? A lze ji trénovat?

Blesk.cz ZOO Nové začátky končí ze dne na den: Velké překvapení pro hvězdy seriálu!

ZOO Nové začátky končí ze dne na den: Velké překvapení pro hvězdy seriálu!

SportRevue.cz FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

FOTO: Leryn Franco – (bývalá) oštěpařka s postavou sexy modelky

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Velký horoskop zdraví na září: Komu hrozí nachlazení a záněty a kdo bude trpět na migrény?

Další doporučené recepty:

Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka laciná
Bábovka laciná
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka nebo věnec z červeného vína
Bábovka nebo věnec z červeného vína
Bábovka olejová
Bábovka olejová
  • Recepty.cz
  • Bábovka MARGOT
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact