• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka MARGOT
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka MARGOT

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.6
hodnotilo: 36
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 0,33
      lžička sůl
    • 4
      ks vejce
    • 2
      dl rostlinný olej
    • 2
      lžíce hnědý rum
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 1
      balení smetana ke šlehání
    • 1
      lžíce kakao
    • 1
      ks margotka Tyčinka
    • 200
      g cukr krupice

Postup přípravy receptu

1
Tyčinku Margot nastrouháme nahrubo. Vyšleháme vejce (celá) s cukrem, šlehačkou, olejem a solí, přidáme nastrouhanou Margotku, kakao a rum (nemusí být) a nakonec mouku smíchanou s práškem do pečiva.
2
Vlijeme do tukem vymazané a polohrubou moukou vysypané formy a pečeme hodinu na 180 °C (dle typu trouby). Já nakonec polévám čokoládovou polevou a sypu drcenými mandlemi.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka "trio"

Bábovka "trio"

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Hatlapka | 9. 9. 2015 21:02

    Jelikož jsem neměla kakao, přidala jsem do těsta kousíčky hořké čokolády. A protože málokdy se mi povede bábovka vyklopit, pro jistotu jsem to upekla v menším pekáčku. Podle inspirace jsem polila čokoládovou polevou a posypala mandlovými lupínky. "Buchta" báječná, jen se po ní zaprášilo. Díky za recept a ukládám do své sbírky! :-*

  • Tereza H. | 8. 3. 2014 13:14

    Dobrý den, chtěla jsem se zeptat jestli nevíte kolik má Margotka gramů? Chtěla bych do bábovky dát podobnou bezlepkovou tyčinku, jen nevím kolik.. :-( Děkuji ;-)

  • Supeta
    Supeta | 26. 8. 2013 20:16

    Chutnala ;) dobrá bábovka

  • dominik | 21. 3. 2013 12:14

    fuck je mi blbě :-$

  • seriv | 27. 10. 2012 18:58

    Těsto naprosto dokonalé a podle toho jak úžasně voní tu bude určitě dobrota :-)

  • Aktive89 | 28. 9. 2012 19:52

    Bábovka nám chutnala, teplá byla skvělá, vystydlá mi přišla jen trošku suchá.

  • Alenka | 1. 4. 2012 13:26

    Nestihla ani vychladnout. Jediný co nemusim je kakao, tak jsem to udělala bez a má krásnou barvu a jsou tam ty kousky pěkně vidět. Teda byly, heh ;-)

  • MartikK
    MartikK | 27. 8. 2011 17:19

    Moc dobrá bábovka, ještě ani nestačila vystydnout a je jí čtvrtka pryč :) Pekla jsem ji přesně podle receptu, jen kakao jsem dala jen do části těsta a udělala jsem ji mramorovou. Dávám do oblíbených bábovkových receptů.

  • Petronella666 | 3. 7. 2011 18:10

    Bábovka je výborná! Jen se zaprášilo :-D Děkuji za recept.

  • snoulenka | 22. 5. 2011 21:27

    Vyborna. Nesla jsem ji ke kamaradce na oslavu a jen se po ni zaprasilo ;-) Akorat jsem dala napul polohr. mouku a grahamovou a cukru taky jen 100g a 50g medu. Jo a nemela jsem slehacku, tak jsem dala jen smetanu na vareni, ale nijak to asi nevadilo, protoze fakt byla skvela

  • pippiva
    pippiva | 28. 4. 2011 15:23

    Misto oleje jsem dala maslo, Margotku 1 a 1/2 (prijela mamca a s ni Margotky :-D ), cukru 100 g. VYBORNE !

  • Zuzka
    Zuzka | 5. 4. 2011 12:04

    Výborná, žádná dusivka a nádherně voní.

  • recepty73
    recepty73 | 25. 3. 2011 13:09

    ...krásně voní i chutná ;-) .Kakao jsem dal jen do části těsta, tak máme dvoubarevnou :-D

  • Jancza Marek | 3. 7. 2009 19:00

    Babovka je hříšně výborná! Dala jsem jen 100g cukru a zbytek medu!

  • Jancza Marek | 21. 6. 2009 09:03

    Hříšně dobrá bábovka - já jsem sladila napůl cukrem a napůl medem - neměla chybu, na druhý den ještě lepší!!!

  • Lucie Blechová | 3. 6. 2009 16:01

    Paní Jano dejte vědět, jak Vám chutnala. Jen malé upozornění - margotku nedávejte před strouháním do lednice - já si myslela, jak si neusnadním práci a místo toho to byla pěkná posilovna :-(. Lucie

  • Marie Šindelová | 3. 6. 2009 13:26

    Famózní,to je,ale již se recept opakuje (s malou obměnou).

  • Jana Řezníčková | 3. 6. 2009 10:06

    To je potom famózní bábovka - ještě s čokoládovou polevou a mandlemi. Určitě vyzkouším , jsme dost bábovkoví .....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krupice Hnědý rum Kakao Margotka Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Smetana ke šlehání Sůl Vejce

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Rohlíky na ráno

Rohlíky na ráno

Těstoviny se špenátem a žampiony

Těstoviny se špenátem a žampiony

Perník z domácí pekárny II.

Perník z domácí pekárny II.

Pudinkovo-jablečné řezy

Pudinkovo-jablečné řezy

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Houskové knedlíky - pečené

Houskové knedlíky - pečené

Trhané vepřové

Trhané vepřové

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

31
Jahodovorebarborový sypaný koláč
Jahodovorebarborový…
28
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
27
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
22
Kynutá skořicová bábovka
Kynutá skořicová bábovka
21
Risotto s chřestem
Risotto s chřestem

Zajímavé články

Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota, ze které uděláte skvělou snídani, hranolky i sladký koláč
Kukuřičná kaše neboli polenta: Bezlepková dobrota…
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí maggi nebo vegetu
Co s úrodou libečku? Vyrobte si z něj domácí…
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak začít nový den
Snídaně do postele: Pět nejlepších receptů, jak…
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
AHA.cz Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Soukalová prosí o pomoc! Nemoc vede k předčasné smrti

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Elegán Jiří Korn slaví 76. narozeniny: Proč nesnášel Yvettu a kdo jsou jeho osudové ženy

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

Jiří Langmajer (58) na dovolené: Zaútočil na něj žralok!

SportRevue.cz FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

FOTO : Sexy Soccer! I takhle (kdysi) vypadalo žhavé (a polonahé) fotbalové léto

Maminka.cz Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Šílené dětské nápady: Podívejte se na 20 situací, které se mohou stát jen dětem. A rodiče se buď smějí, nebo pláčou!

Blesk Horoskopy Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Ochranný kabbalah náramek: Jak ho správně uvázat a proč má 7 uzlů?

Další doporučené recepty:

Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka laciná
Bábovka laciná
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka nebo věnec z červeného vína
Bábovka nebo věnec z červeného vína
Bábovka olejová
Bábovka olejová
  • Recepty.cz
  • Bábovka MARGOT
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact