• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Bábovka laciná
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka laciná

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka laciná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • 0,25
      l mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 2
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě okolo 170 °C.
2
Recept pochází z poválečné kuchařky a je na každém, ať posoudí, zda je bábovka skutečně laciná. Výborná, krásně voní. Proto doporučuji použít skutečně máslo a ne jiný tuk.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy | 18. 6. 2014 17:24

    pekla jsem - nic moc, samá mouka

  • Simonka | 28. 4. 2013 19:29

    A víš proč se do ní přidává ta kůra? :-X Právě pro tu výbornou chuť! Jen název vzhledem ke stálému zdražování už není aktuální.

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 28. 4. 2013 18:01

    Bábovka byla nic moc taková bez chutl. Takže dávám 2/3. :(

  • Majulinulenecka | 22. 2. 2013 08:02

    Včera jsem tuto bábovku pekla a přítel prohlásil, cituji: "To je ta nejbáječnější bábovka, kterou jsem kdy jedl" .... Určitě vyzkoušejte - pokud máte rádi "Citronovou Babetu" bude Vám náramně chutnat!!!!

  • Dominika | 25. 9. 2011 16:35

    Je to moje první bábovka :-P :-) Tak doufám že se povede <:-) :-\ :-[ Už te´d voní krásně v troubě :-) :-*

  • ¨kájuška | 5. 8. 2011 10:39

    zrovna tu bábovku dělám :-S jsem zvědavá jak to dopadne :-)) O:-) :-\ je to moje :-| 8-) :-D !první :'( 8-) :-D ! bábovka :-[

  • Petra | 7. 6. 2011 13:59

    Musim rict,ze babovka je skvela,dala jsem tam podle pani Uhrove jablka a skorici a nema chybu,doporučuji :-)

  • Nelinka | 25. 2. 2011 09:39

    jdu jí vyzkoušet dostala jsem doporučení tak na to jdu ;-)

  • Jana z Vysočiny | 14. 12. 2010 11:28

    Děkuji. Jsem ráda, že chutná :-)

  • MatějP | 14. 10. 2010 17:43

    Fakt Moc!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-*

  • MatějP | 14. 10. 2010 17:43

    Moc ;-) ;-)

  • MatějP | 14. 10. 2010 17:42

    Miluji babovky

  • Anna Mudrochová | 10. 7. 2010 23:00

    Musím se přidat k těm pochvalám, chtěla jsem si bábovku upéct ke snídani, ale tak nádherně voněla, že jsem si kousek dala už teď. Moc dobrá :-)

  • Daniela Uhrova | 5. 3. 2010 09:10

    Tuhle bábovku opravdu take doporucuji. Pridala jsem do ni jeste skorici a spetku soli a priste do testa nastrouham i jablka,babovka tak bude vlacna. Je vazne skvela ani jsem neverila,ze bude tak dobra:-))))

  • Stanislav Sarközi | 19. 9. 2009 01:48

    Babovku jsem upekl rodině a zklidil jsem veliký úspěch velice doporučuji.

  • johana viktorová | 16. 8. 2009 14:27

    Ahojki taky je mi 14 let:-). A tatovi jsem zkusila upéct tuhele babovku v neděli po obědě. Bábovkaje boží lepší jsem ještě nejedla. Moooc chutná, můžu ji jenom doporučit!!!

  • nikola b. | 9. 4. 2009 11:17

    Tuhle bábovku má můj muž nejraději. Na horkovzdušné troubě nastavím program na větrák, takže bábovka je pak na povrchu velmi křupavá a uvnitř měkká. Tím křupavým se může pak doslova užrat :)

  • ladislava staffenová | 15. 2. 2009 14:10

    Tak ve 14-ti jsi naprosto zručná kuchařka a víš, co má taťka rád ;-)

  • Naomi Marková | 15. 2. 2009 12:33

    Poprvé co jsem ji pekla tak jsem si říkala , že to bude suché a i chutí laciné ae je to právě naopak , když se dá trošku víc té citronové kůry je to výborné...Táta jí miluje takže ji peču každou sobotu .. :D Perfektní základ a možnost mnoha kombinací ...Myslím že na to že mi je 14 je to dobrý ne ? :D

  • Eva Jaklová | 2. 12. 2008 09:58

    Tato bábovka mě zaujala,protože je laciná,ale měla by se spíš přejmenovat na výborná!!!Fakt nemá chybu,povedla se a všem moc chutnala!!!

  • Jolana Christová | 4. 6. 2008 21:02

    Bábovka je výborná. Mám silikonovou formu, ale zaké jsem ji vymazala a vysypala hr.moukou. Baštíme ted´všichni a 2,5 letá dcerka říká mnam, mnam, dávám 1.

  • PepaL | 5. 4. 2008 16:11

    Mám teflonovou formu, ale i tak ... důkladně jsem prsty vymazal formu máslem, posypal trochou hrubé mouky a šla sama, že jsem ji málem nestihl chytit:)Našel jsem ten samý recept v jedné stařičké kuchařce, jen byl přesně na poloviční množství a tam radili, jak vymazat formu. Teflon, neteflon, jistota je jistota:) Jinak jsem ji dnes dělal poprvé (vlastně vůbec moje první bábovka:) ) a musím uznat, že je vynikající. Mám z toho hroznou radost, jak se povedla :)

  • Anell | 27. 3. 2008 11:22

    Pekla jsem ji vcera a nevim cim to, ale z formy jsem vyklepla jenom polovinu, druha zustala prilepena. Pekla jsem ji tech 45 minut, tak nevim, nevite, cim by to mohlo byt? Ale i ta vyklepla polovina byla naprosto vyborna!

  • Monča | 8. 3. 2008 14:13

    Dnes jsem bábovku upekla a přítel, který je velký kritik mi ji ocenil. Je opravdu výborná.

  • jitka mrakavova | 14. 2. 2008 18:15

    bábovka je geniální, manžel už jinou nechce. dávám za velkou 1

  • Pawlínka | 27. 1. 2008 15:39

    Výborná opravdu..Jinou už nepečeme...dá se udělat na milion způsobů, ale takhle úplně obyčejná je nejlepší

  • Tomáš Zeman | 28. 9. 2007 20:38

    Fakt se peče bábovka 3/4 hodiny

  • Ingrid Kubišová | 26. 9. 2007 17:08

    Práve som si odpísala recept. Zajtra ju upečiem a ovem sa. Dúfam, že bude fajn

  • Lenka | 4. 9. 2007 12:16

    Právě jsem jí upekla příteli - moje první pečení pro něj a moc mu chutnala, tak budeme mít pěkné odpoledne. Díky moc!!

  • Petr Klimovic | 4. 8. 2007 16:41

    Upozorneni pro ty, kdo tu zminuji sve vylepseni polevou, kakaem, apod. Zkuste si ji upect tak, jak je uvedena zde. A az ji budete jist zkuste se soustredit na kontrast mezi vnitrni supernadychanou sladkou "penou" a pevnejsi kurkou. Snih z bilku do testa vmichavat opatrne vareckou, spise prevracenim testa, nez jeho michanim. Michani skoncit radeji drive nez pozdeji. To co vznikne je potom supernadychana vec sladounky vzduch s jemnou strukturou.Myslim si, ze dalsi chute (kakao, poleva) tento peclive komponovany kontrast prehlusi.

  • žižinka | 5. 7. 2007 13:29

    tak bábovka se povedla a je výborná,všem doporučuji

  • Anonym | 7. 6. 2007 09:22

    Nepeču jinou než tuto a je opravdu výborná,jako pavučinka.Skvělej recept

  • Martina | 4. 5. 2007 08:36

    tak jí mám v troubě, jen jsem z ní udělala dvoubarevnou ( s kakaem ) a pak jí ještě potřu nějakou polevou. Jsem zvědavá, jak jí přítel ocení. Pak dám vědět. Díky za tip!

  • Veronika | 17. 3. 2007 23:09

    Poprvé jsem pekla babovku a hned se moc povedla :) cele rodine chutnala. Diky

  • Anonym | 8. 3. 2007 18:05

    Ta babovka byla opravdu vynikajici!!!!!!!!!!!!!Ja jsem ji nakonec jeste doplnila cokoladovou polevou s kokosem.

  • kikina | 14. 7. 2006 22:09

    moc dobrá

  • Nikita | 6. 4. 2006 10:13

    Ňam ňam ňam,příště jí poleju ještě čokoládovou polevou.

  • Nikita | 5. 4. 2006 09:51

    Myslím,že bábovka je laciná i dnes:máslo má doma snad každý a oproti janým bábovkám,kde se dává i šest vajec,je tato přijatelná i teď,před výplatou!:-) Jinak dnes vyzkouším a jestě dnes ohodnotím.

  • Jana Tichá | 15. 12. 2005 12:02

    Danielo, ještě jsem kdysi dělávala kynuté bábovky - rozinkovou a makovou. Až ty recepty znova opráším, určitě napíšu recepty. Momentálně probírám kuchařky ze začátku 20. století, které mám půjčené. Jestli se nějaká osvědčí, napíšu.

  • Daniela Kočová | 15. 12. 2005 10:39

    Opravdu výborná,vydržela vláčná celý týden.Navrch jsem dala bílou polevu a ozdobila plátky mandlí,vypadala i chutnala skvěle!Nemáte ještě nějaké další recepty na bábovky?Moc Vás zdravím Daniela z Prahy

  • Jana Tichá | 22. 8. 2005 13:00

    Recept je z kuchařky staré 60 let a recept je předpokládám ještě starší. Tenkrát se jinak posuzovalo, které suroviny jsou drahé a které ne. Máslo a vejce si vyprodukovala leckterá domácnost. Zřejmě za nákladnou bábovku by se považovala ta, do které se dávají ořechy , mandle , čokoláda nebo smetana. Proto zřejmě ten název - laciná :-)

  • Elemma | 22. 8. 2005 01:52

    proč je laciná???

  • Libor Štibora | 9. 8. 2005 13:42

    Tak jsem to zkusil. Z másla a domácích vajec - jiná nemáme. ... ale tak dá se jíst.

  • Anonym | 1. 6. 2005 14:49

    Pani Jano z VM, zavidim vam ta domaci vajcka - to pak i ty nejobycejnesi moucniky maji jinou, lepsi chut:-)) Jana Novakova

  • Věra | 30. 5. 2005 13:49

    No když nemáte žlutá vejce přidejte na špičku nože kurkumu a barva je jak z domácích vajec

  • Jana Tichá | 30. 5. 2005 09:59

    Děkuju za chválu, to vždycky potěší :-) Přesně, jak píšete. Krásně voní máslem a z domácích vajec má navíc nádhernou barvu. Myslím, že další vylepšování tohoto receptu by bylo spíš na škodu. Je pěkná a voňavá tak, jak je - obyčejná - laciná :-)

  • Jana z VM | 30. 5. 2005 07:11

    Paní Jano, bábovka vyzkoušena, pochválena. Je moc dobrá, voňavá, krásně žluťounká - to je tím máslem a krásnými žloutky z našich vajíček. Určitě budu tuto bábovka péct i dál!

  • Jana Novakova | 15. 5. 2005 13:28

    Pani Jano, s tou babovkou jsem zabodovala u kolegyne a odvazila jsem se nabidnout zde i svuj recept na "marinovanou babovku " ktera se po upeceni zaliva horkym mlekem - bohuzel se zatim neobjevila mezi nove recepty.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 23:15

    Tak jsem tady s nima. S bábovkama:o))) Vkládám další výborné - vládní a velikou parádní. Od té doby, co jsem oprášila recept na bábovku lacinou a ostatní, děti mi zakázaly olejovou dělat :o)))

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:30

    A zkuste "Univerzální bábovku" ta má tolik obměn a je velmi jednoduchá.....a rychlá.

  • Jana z VM | 12. 5. 2005 11:12

    To jsem se nasmála nad provoláním - "sem s nima s bábovkama!!" Souhlasím! Některé z těch Vámi jmenovaných znám a moc často dělám - např. u nás dost vede tvarohová, kam dávám veliké zlaté rozinky namočené v rumu a v létě rybíz a klasická třená bábovka. Dělám i kynutou makovou s džemem a ořechovou (tuším jsem napsala taky sem), ale další neznám, proto se přidávám ke zvolání - SEM s NIMA, však si vybereme!! Jsem vděčná za jakékoliv recepty !!! :)))

  • Ivana | 12. 5. 2005 10:47

    Sem s nima s bábovkama, paní Jano!

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 08:36

    Paní Jano, taky ráda dělám bábovky a tahle jednoznačně vede. Kdybyste měla zájem, mohu napsat další, např. tvarohová I a II, jablková,kokosová,kynutá rozinková, kynutá maková, vládní, parádní kynutá s želé bonbóny a samozřejmě klasika olejová :o)))

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 15:54

    U nás jsme v rodině značně "bábovkoví", protO se zase těším na tyto dva Vaše recepty!! Pochopitelně zkusím a zase dám vědět!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový cukr Žloutek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Krevety v těstíčku

Krevety v těstíčku

Špagety s mletým masem a zeleninou

Špagety s mletým masem a zeleninou

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

"Čína" se sojovým masem a kedlubnou

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Tvarohovo-čokoládová bábovka

Piškotová mňamka

Piškotová mňamka

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Fazolková rýže - (nejen) příloha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

45
Sedlácké karé (kotleta) - minutka
Sedlácké karé (kotleta) …
42
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
31
Černá čočka s mrkví
Černá čočka s mrkví
30
Virgin mojito
Virgin mojito
29
Dušené pepřové karé v cibuli
Dušené pepřové karé v…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Boubelky, za křivky se nestyďte: Tyto jednodílné plavky vám budou slušet!

Blesk pro ženy Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Denní horoskop na pátek 9. 5. 2025: Komu se konečně začne dařit a kdo by měl poslouchat svou intuici?

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

Jiří Bartoška (†78): Smrt na morfiu!

SportRevue.cz FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

FOTO: Bayern Mnichov trochu jinak. Kdopak má v klubu nejhezčí partnerku?

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Další doporučené recepty:

Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s čokoládou
  • Recepty.cz
  • Bábovka laciná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact