A víš proč se do ní přidává ta kůra? :-X Právě pro tu výbornou chuť! Jen název vzhledem ke stálému zdražování už není aktuální.
Včera jsem tuto bábovku pekla a přítel prohlásil, cituji: "To je ta nejbáječnější bábovka, kterou jsem kdy jedl" .... Určitě vyzkoušejte - pokud máte rádi "Citronovou Babetu" bude Vám náramně chutnat!!!!
Je to moje první bábovka :-P :-) Tak doufám že se povede <:-) :-\ :-[ Už te´d voní krásně v troubě :-) :-*
zrovna tu bábovku dělám :-S jsem zvědavá jak to dopadne :-)) O:-) :-\ je to moje :-| 8-) :-D !první :'( 8-) :-D ! bábovka :-[
Musim rict,ze babovka je skvela,dala jsem tam podle pani Uhrove jablka a skorici a nema chybu,doporučuji :-)
jdu jí vyzkoušet dostala jsem doporučení tak na to jdu ;-)
Musím se přidat k těm pochvalám, chtěla jsem si bábovku upéct ke snídani, ale tak nádherně voněla, že jsem si kousek dala už teď. Moc dobrá :-)
Tuhle bábovku opravdu take doporucuji. Pridala jsem do ni jeste skorici a spetku soli a priste do testa nastrouham i jablka,babovka tak bude vlacna. Je vazne skvela ani jsem neverila,ze bude tak dobra:-))))
Babovku jsem upekl rodině a zklidil jsem veliký úspěch velice doporučuji.
Ahojki taky je mi 14 let:-). A tatovi jsem zkusila upéct tuhele babovku v neděli po obědě. Bábovkaje boží lepší jsem ještě nejedla. Moooc chutná, můžu ji jenom doporučit!!!
Tuhle bábovku má můj muž nejraději. Na horkovzdušné troubě nastavím program na větrák, takže bábovka je pak na povrchu velmi křupavá a uvnitř měkká. Tím křupavým se může pak doslova užrat :)
Tak ve 14-ti jsi naprosto zručná kuchařka a víš, co má taťka rád ;-)
Poprvé co jsem ji pekla tak jsem si říkala , že to bude suché a i chutí laciné ae je to právě naopak , když se dá trošku víc té citronové kůry je to výborné...Táta jí miluje takže ji peču každou sobotu .. :D Perfektní základ a možnost mnoha kombinací ...Myslím že na to že mi je 14 je to dobrý ne ? :D
Tato bábovka mě zaujala,protože je laciná,ale měla by se spíš přejmenovat na výborná!!!Fakt nemá chybu,povedla se a všem moc chutnala!!!
Bábovka je výborná. Mám silikonovou formu, ale zaké jsem ji vymazala a vysypala hr.moukou. Baštíme ted´všichni a 2,5 letá dcerka říká mnam, mnam, dávám 1.
Mám teflonovou formu, ale i tak ... důkladně jsem prsty vymazal formu máslem, posypal trochou hrubé mouky a šla sama, že jsem ji málem nestihl chytit:)Našel jsem ten samý recept v jedné stařičké kuchařce, jen byl přesně na poloviční množství a tam radili, jak vymazat formu. Teflon, neteflon, jistota je jistota:) Jinak jsem ji dnes dělal poprvé (vlastně vůbec moje první bábovka:) ) a musím uznat, že je vynikající. Mám z toho hroznou radost, jak se povedla :)
Pekla jsem ji vcera a nevim cim to, ale z formy jsem vyklepla jenom polovinu, druha zustala prilepena. Pekla jsem ji tech 45 minut, tak nevim, nevite, cim by to mohlo byt? Ale i ta vyklepla polovina byla naprosto vyborna!
Dnes jsem bábovku upekla a přítel, který je velký kritik mi ji ocenil. Je opravdu výborná.
bábovka je geniální, manžel už jinou nechce. dávám za velkou 1
Výborná opravdu..Jinou už nepečeme...dá se udělat na milion způsobů, ale takhle úplně obyčejná je nejlepší
Fakt se peče bábovka 3/4 hodiny
Práve som si odpísala recept. Zajtra ju upečiem a ovem sa. Dúfam, že bude fajn
Právě jsem jí upekla příteli - moje první pečení pro něj a moc mu chutnala, tak budeme mít pěkné odpoledne. Díky moc!!
Upozorneni pro ty, kdo tu zminuji sve vylepseni polevou, kakaem, apod. Zkuste si ji upect tak, jak je uvedena zde. A az ji budete jist zkuste se soustredit na kontrast mezi vnitrni supernadychanou sladkou "penou" a pevnejsi kurkou. Snih z bilku do testa vmichavat opatrne vareckou, spise prevracenim testa, nez jeho michanim. Michani skoncit radeji drive nez pozdeji. To co vznikne je potom supernadychana vec sladounky vzduch s jemnou strukturou.Myslim si, ze dalsi chute (kakao, poleva) tento peclive komponovany kontrast prehlusi.
tak bábovka se povedla a je výborná,všem doporučuji
Nepeču jinou než tuto a je opravdu výborná,jako pavučinka.Skvělej recept
tak jí mám v troubě, jen jsem z ní udělala dvoubarevnou ( s kakaem ) a pak jí ještě potřu nějakou polevou. Jsem zvědavá, jak jí přítel ocení. Pak dám vědět. Díky za tip!
Poprvé jsem pekla babovku a hned se moc povedla :) cele rodine chutnala. Diky
Ta babovka byla opravdu vynikajici!!!!!!!!!!!!!Ja jsem ji nakonec jeste doplnila cokoladovou polevou s kokosem.
moc dobrá
Ňam ňam ňam,příště jí poleju ještě čokoládovou polevou.
Myslím,že bábovka je laciná i dnes:máslo má doma snad každý a oproti janým bábovkám,kde se dává i šest vajec,je tato přijatelná i teď,před výplatou!:-) Jinak dnes vyzkouším a jestě dnes ohodnotím.
Danielo, ještě jsem kdysi dělávala kynuté bábovky - rozinkovou a makovou. Až ty recepty znova opráším, určitě napíšu recepty. Momentálně probírám kuchařky ze začátku 20. století, které mám půjčené. Jestli se nějaká osvědčí, napíšu.
Opravdu výborná,vydržela vláčná celý týden.Navrch jsem dala bílou polevu a ozdobila plátky mandlí,vypadala i chutnala skvěle!Nemáte ještě nějaké další recepty na bábovky?Moc Vás zdravím Daniela z Prahy
Recept je z kuchařky staré 60 let a recept je předpokládám ještě starší. Tenkrát se jinak posuzovalo, které suroviny jsou drahé a které ne. Máslo a vejce si vyprodukovala leckterá domácnost. Zřejmě za nákladnou bábovku by se považovala ta, do které se dávají ořechy , mandle , čokoláda nebo smetana. Proto zřejmě ten název - laciná :-)
proč je laciná???
Tak jsem to zkusil. Z másla a domácích vajec - jiná nemáme. ... ale tak dá se jíst.
Pani Jano z VM, zavidim vam ta domaci vajcka - to pak i ty nejobycejnesi moucniky maji jinou, lepsi chut:-)) Jana Novakova
No když nemáte žlutá vejce přidejte na špičku nože kurkumu a barva je jak z domácích vajec
Děkuju za chválu, to vždycky potěší :-) Přesně, jak píšete. Krásně voní máslem a z domácích vajec má navíc nádhernou barvu. Myslím, že další vylepšování tohoto receptu by bylo spíš na škodu. Je pěkná a voňavá tak, jak je - obyčejná - laciná :-)
Paní Jano, bábovka vyzkoušena, pochválena. Je moc dobrá, voňavá, krásně žluťounká - to je tím máslem a krásnými žloutky z našich vajíček. Určitě budu tuto bábovka péct i dál!
Pani Jano, s tou babovkou jsem zabodovala u kolegyne a odvazila jsem se nabidnout zde i svuj recept na "marinovanou babovku " ktera se po upeceni zaliva horkym mlekem - bohuzel se zatim neobjevila mezi nove recepty.
Tak jsem tady s nima. S bábovkama:o))) Vkládám další výborné - vládní a velikou parádní. Od té doby, co jsem oprášila recept na bábovku lacinou a ostatní, děti mi zakázaly olejovou dělat :o)))
A zkuste "Univerzální bábovku" ta má tolik obměn a je velmi jednoduchá.....a rychlá.
To jsem se nasmála nad provoláním - "sem s nima s bábovkama!!" Souhlasím! Některé z těch Vámi jmenovaných znám a moc často dělám - např. u nás dost vede tvarohová, kam dávám veliké zlaté rozinky namočené v rumu a v létě rybíz a klasická třená bábovka. Dělám i kynutou makovou s džemem a ořechovou (tuším jsem napsala taky sem), ale další neznám, proto se přidávám ke zvolání - SEM s NIMA, však si vybereme!! Jsem vděčná za jakékoliv recepty !!! :)))
Sem s nima s bábovkama, paní Jano!
Paní Jano, taky ráda dělám bábovky a tahle jednoznačně vede. Kdybyste měla zájem, mohu napsat další, např. tvarohová I a II, jablková,kokosová,kynutá rozinková, kynutá maková, vládní, parádní kynutá s želé bonbóny a samozřejmě klasika olejová :o)))
U nás jsme v rodině značně "bábovkoví", protO se zase těším na tyto dva Vaše recepty!! Pochopitelně zkusím a zase dám vědět!!