• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka laciná
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka laciná

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka laciná
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 120
      g máslo
    • 0,25
      l mléko
    • 200
      g moučkový cukr
    • 2
      ks žloutek
    • 1
      balení vanilkový cukr
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 1
      balení prášek do pečiva
    • citronová kůra
    • 2
      ks sníh z bílku

Postup přípravy receptu

1
Cukr, máslo a žloutky šleháme do pěny. Přidáme vanlkový cukr, kůru, a střídavě mléko a mouku s kypřícím práškem. Nakonec zlehka vmícháme sníh. Pečeme asi 3/4 hodiny při teplotě okolo 170 °C.
2
Recept pochází z poválečné kuchařky a je na každém, ať posoudí, zda je bábovka skutečně laciná. Výborná, krásně voní. Proto doporučuji použít skutečně máslo a ne jiný tuk.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Bábovka ve skle

Bábovka ve skle

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Amy | 18. 6. 2014 17:24

    pekla jsem - nic moc, samá mouka

  • Simonka | 28. 4. 2013 19:29

    A víš proč se do ní přidává ta kůra? :-X Právě pro tu výbornou chuť! Jen název vzhledem ke stálému zdražování už není aktuální.

  • ReceptyII.
    ReceptyII. | 28. 4. 2013 18:01

    Bábovka byla nic moc taková bez chutl. Takže dávám 2/3. :(

  • Majulinulenecka | 22. 2. 2013 08:02

    Včera jsem tuto bábovku pekla a přítel prohlásil, cituji: "To je ta nejbáječnější bábovka, kterou jsem kdy jedl" .... Určitě vyzkoušejte - pokud máte rádi "Citronovou Babetu" bude Vám náramně chutnat!!!!

  • Dominika | 25. 9. 2011 16:35

    Je to moje první bábovka :-P :-) Tak doufám že se povede <:-) :-\ :-[ Už te´d voní krásně v troubě :-) :-*

  • ¨kájuška | 5. 8. 2011 10:39

    zrovna tu bábovku dělám :-S jsem zvědavá jak to dopadne :-)) O:-) :-\ je to moje :-| 8-) :-D !první :'( 8-) :-D ! bábovka :-[

  • Petra | 7. 6. 2011 13:59

    Musim rict,ze babovka je skvela,dala jsem tam podle pani Uhrove jablka a skorici a nema chybu,doporučuji :-)

  • Nelinka | 25. 2. 2011 09:39

    jdu jí vyzkoušet dostala jsem doporučení tak na to jdu ;-)

  • Jana z Vysočiny | 14. 12. 2010 11:28

    Děkuji. Jsem ráda, že chutná :-)

  • MatějP | 14. 10. 2010 17:43

    Fakt Moc!!!!!!!!!!!!!! <3 <3 <3 <3 <3 <3 :-* :-*

  • MatějP | 14. 10. 2010 17:43

    Moc ;-) ;-)

  • MatějP | 14. 10. 2010 17:42

    Miluji babovky

  • Anna Mudrochová | 10. 7. 2010 23:00

    Musím se přidat k těm pochvalám, chtěla jsem si bábovku upéct ke snídani, ale tak nádherně voněla, že jsem si kousek dala už teď. Moc dobrá :-)

  • Daniela Uhrova | 5. 3. 2010 09:10

    Tuhle bábovku opravdu take doporucuji. Pridala jsem do ni jeste skorici a spetku soli a priste do testa nastrouham i jablka,babovka tak bude vlacna. Je vazne skvela ani jsem neverila,ze bude tak dobra:-))))

  • Stanislav Sarközi | 19. 9. 2009 01:48

    Babovku jsem upekl rodině a zklidil jsem veliký úspěch velice doporučuji.

  • johana viktorová | 16. 8. 2009 14:27

    Ahojki taky je mi 14 let:-). A tatovi jsem zkusila upéct tuhele babovku v neděli po obědě. Bábovkaje boží lepší jsem ještě nejedla. Moooc chutná, můžu ji jenom doporučit!!!

  • nikola b. | 9. 4. 2009 11:17

    Tuhle bábovku má můj muž nejraději. Na horkovzdušné troubě nastavím program na větrák, takže bábovka je pak na povrchu velmi křupavá a uvnitř měkká. Tím křupavým se může pak doslova užrat :)

  • ladislava staffenová | 15. 2. 2009 14:10

    Tak ve 14-ti jsi naprosto zručná kuchařka a víš, co má taťka rád ;-)

  • Naomi Marková | 15. 2. 2009 12:33

    Poprvé co jsem ji pekla tak jsem si říkala , že to bude suché a i chutí laciné ae je to právě naopak , když se dá trošku víc té citronové kůry je to výborné...Táta jí miluje takže ji peču každou sobotu .. :D Perfektní základ a možnost mnoha kombinací ...Myslím že na to že mi je 14 je to dobrý ne ? :D

  • Eva Jaklová | 2. 12. 2008 09:58

    Tato bábovka mě zaujala,protože je laciná,ale měla by se spíš přejmenovat na výborná!!!Fakt nemá chybu,povedla se a všem moc chutnala!!!

  • Jolana Christová | 4. 6. 2008 21:02

    Bábovka je výborná. Mám silikonovou formu, ale zaké jsem ji vymazala a vysypala hr.moukou. Baštíme ted´všichni a 2,5 letá dcerka říká mnam, mnam, dávám 1.

  • PepaL | 5. 4. 2008 16:11

    Mám teflonovou formu, ale i tak ... důkladně jsem prsty vymazal formu máslem, posypal trochou hrubé mouky a šla sama, že jsem ji málem nestihl chytit:)Našel jsem ten samý recept v jedné stařičké kuchařce, jen byl přesně na poloviční množství a tam radili, jak vymazat formu. Teflon, neteflon, jistota je jistota:) Jinak jsem ji dnes dělal poprvé (vlastně vůbec moje první bábovka:) ) a musím uznat, že je vynikající. Mám z toho hroznou radost, jak se povedla :)

  • Anell | 27. 3. 2008 11:22

    Pekla jsem ji vcera a nevim cim to, ale z formy jsem vyklepla jenom polovinu, druha zustala prilepena. Pekla jsem ji tech 45 minut, tak nevim, nevite, cim by to mohlo byt? Ale i ta vyklepla polovina byla naprosto vyborna!

  • Monča | 8. 3. 2008 14:13

    Dnes jsem bábovku upekla a přítel, který je velký kritik mi ji ocenil. Je opravdu výborná.

  • jitka mrakavova | 14. 2. 2008 18:15

    bábovka je geniální, manžel už jinou nechce. dávám za velkou 1

  • Pawlínka | 27. 1. 2008 15:39

    Výborná opravdu..Jinou už nepečeme...dá se udělat na milion způsobů, ale takhle úplně obyčejná je nejlepší

  • Tomáš Zeman | 28. 9. 2007 20:38

    Fakt se peče bábovka 3/4 hodiny

  • Ingrid Kubišová | 26. 9. 2007 17:08

    Práve som si odpísala recept. Zajtra ju upečiem a ovem sa. Dúfam, že bude fajn

  • Lenka | 4. 9. 2007 12:16

    Právě jsem jí upekla příteli - moje první pečení pro něj a moc mu chutnala, tak budeme mít pěkné odpoledne. Díky moc!!

  • Petr Klimovic | 4. 8. 2007 16:41

    Upozorneni pro ty, kdo tu zminuji sve vylepseni polevou, kakaem, apod. Zkuste si ji upect tak, jak je uvedena zde. A az ji budete jist zkuste se soustredit na kontrast mezi vnitrni supernadychanou sladkou "penou" a pevnejsi kurkou. Snih z bilku do testa vmichavat opatrne vareckou, spise prevracenim testa, nez jeho michanim. Michani skoncit radeji drive nez pozdeji. To co vznikne je potom supernadychana vec sladounky vzduch s jemnou strukturou.Myslim si, ze dalsi chute (kakao, poleva) tento peclive komponovany kontrast prehlusi.

  • žižinka | 5. 7. 2007 13:29

    tak bábovka se povedla a je výborná,všem doporučuji

  • Anonym | 7. 6. 2007 09:22

    Nepeču jinou než tuto a je opravdu výborná,jako pavučinka.Skvělej recept

  • Martina | 4. 5. 2007 08:36

    tak jí mám v troubě, jen jsem z ní udělala dvoubarevnou ( s kakaem ) a pak jí ještě potřu nějakou polevou. Jsem zvědavá, jak jí přítel ocení. Pak dám vědět. Díky za tip!

  • Veronika | 17. 3. 2007 23:09

    Poprvé jsem pekla babovku a hned se moc povedla :) cele rodine chutnala. Diky

  • Anonym | 8. 3. 2007 18:05

    Ta babovka byla opravdu vynikajici!!!!!!!!!!!!!Ja jsem ji nakonec jeste doplnila cokoladovou polevou s kokosem.

  • kikina | 14. 7. 2006 22:09

    moc dobrá

  • Nikita | 6. 4. 2006 10:13

    Ňam ňam ňam,příště jí poleju ještě čokoládovou polevou.

  • Nikita | 5. 4. 2006 09:51

    Myslím,že bábovka je laciná i dnes:máslo má doma snad každý a oproti janým bábovkám,kde se dává i šest vajec,je tato přijatelná i teď,před výplatou!:-) Jinak dnes vyzkouším a jestě dnes ohodnotím.

  • Jana Tichá | 15. 12. 2005 12:02

    Danielo, ještě jsem kdysi dělávala kynuté bábovky - rozinkovou a makovou. Až ty recepty znova opráším, určitě napíšu recepty. Momentálně probírám kuchařky ze začátku 20. století, které mám půjčené. Jestli se nějaká osvědčí, napíšu.

  • Daniela Kočová | 15. 12. 2005 10:39

    Opravdu výborná,vydržela vláčná celý týden.Navrch jsem dala bílou polevu a ozdobila plátky mandlí,vypadala i chutnala skvěle!Nemáte ještě nějaké další recepty na bábovky?Moc Vás zdravím Daniela z Prahy

  • Jana Tichá | 22. 8. 2005 13:00

    Recept je z kuchařky staré 60 let a recept je předpokládám ještě starší. Tenkrát se jinak posuzovalo, které suroviny jsou drahé a které ne. Máslo a vejce si vyprodukovala leckterá domácnost. Zřejmě za nákladnou bábovku by se považovala ta, do které se dávají ořechy , mandle , čokoláda nebo smetana. Proto zřejmě ten název - laciná :-)

  • Elemma | 22. 8. 2005 01:52

    proč je laciná???

  • Libor Štibora | 9. 8. 2005 13:42

    Tak jsem to zkusil. Z másla a domácích vajec - jiná nemáme. ... ale tak dá se jíst.

  • Anonym | 1. 6. 2005 14:49

    Pani Jano z VM, zavidim vam ta domaci vajcka - to pak i ty nejobycejnesi moucniky maji jinou, lepsi chut:-)) Jana Novakova

  • Věra | 30. 5. 2005 13:49

    No když nemáte žlutá vejce přidejte na špičku nože kurkumu a barva je jak z domácích vajec

  • Jana Tichá | 30. 5. 2005 09:59

    Děkuju za chválu, to vždycky potěší :-) Přesně, jak píšete. Krásně voní máslem a z domácích vajec má navíc nádhernou barvu. Myslím, že další vylepšování tohoto receptu by bylo spíš na škodu. Je pěkná a voňavá tak, jak je - obyčejná - laciná :-)

  • Jana z VM | 30. 5. 2005 07:11

    Paní Jano, bábovka vyzkoušena, pochválena. Je moc dobrá, voňavá, krásně žluťounká - to je tím máslem a krásnými žloutky z našich vajíček. Určitě budu tuto bábovka péct i dál!

  • Jana Novakova | 15. 5. 2005 13:28

    Pani Jano, s tou babovkou jsem zabodovala u kolegyne a odvazila jsem se nabidnout zde i svuj recept na "marinovanou babovku " ktera se po upeceni zaliva horkym mlekem - bohuzel se zatim neobjevila mezi nove recepty.

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 23:15

    Tak jsem tady s nima. S bábovkama:o))) Vkládám další výborné - vládní a velikou parádní. Od té doby, co jsem oprášila recept na bábovku lacinou a ostatní, děti mi zakázaly olejovou dělat :o)))

  • Naďa | 12. 5. 2005 15:30

    A zkuste "Univerzální bábovku" ta má tolik obměn a je velmi jednoduchá.....a rychlá.

  • Jana z VM | 12. 5. 2005 11:12

    To jsem se nasmála nad provoláním - "sem s nima s bábovkama!!" Souhlasím! Některé z těch Vámi jmenovaných znám a moc často dělám - např. u nás dost vede tvarohová, kam dávám veliké zlaté rozinky namočené v rumu a v létě rybíz a klasická třená bábovka. Dělám i kynutou makovou s džemem a ořechovou (tuším jsem napsala taky sem), ale další neznám, proto se přidávám ke zvolání - SEM s NIMA, však si vybereme!! Jsem vděčná za jakékoliv recepty !!! :)))

  • Ivana | 12. 5. 2005 10:47

    Sem s nima s bábovkama, paní Jano!

  • Jana Tichá | 12. 5. 2005 08:36

    Paní Jano, taky ráda dělám bábovky a tahle jednoznačně vede. Kdybyste měla zájem, mohu napsat další, např. tvarohová I a II, jablková,kokosová,kynutá rozinková, kynutá maková, vládní, parádní kynutá s želé bonbóny a samozřejmě klasika olejová :o)))

  • Jana z VM | 11. 5. 2005 15:54

    U nás jsme v rodině značně "bábovkoví", protO se zase těším na tyto dva Vaše recepty!! Pochopitelně zkusím a zase dám vědět!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Sníh z bílku Vanilkový cukr Žloutek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Domácí široké nudle

Domácí široké nudle

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Bylinkový řízek na česnekovém oleji

Řízečky naruby

Řízečky naruby

Kefírový chléb

Kefírový chléb

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Smažené vepřové řízky na čínský způsob

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Hromádkový smetanovo-tvarohový koláč

Závin z bramborového těsta

Závin z bramborového těsta

Zapečený lilek  (nejen) s rýží

Zapečený lilek (nejen) s rýží

Holandské řízky - smetanové

Holandské řízky - smetanové

Doporučujeme

40 minut
Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

Nasi Goreng - indonéská smažená rýže

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

45 minut
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou

Grilovaná zelenina s omáčkou…

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

36
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Sirup ze smrkových výhonků
Sirup ze smrkových…
26
Koprová omáčka se ztraceným vejcem
Koprová omáčka se…
26
Tatarský biftek II.
Tatarský biftek II.
24
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na břiše
5 potravin, které vám pomohou zbavit se tuku na…
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte jednoduché vegetariánské recepty, které překvapí svou chutí
Zapomenutá kuchařka z Vilniusu: Vyzkoušejte…
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou skvělé k obědu i večeři
Upečte si zahrádku: Rozkvetlé slané koláče jsou…
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární pečené špagety z jednoho hrnce
Nestíháte v týdnu vařit? Vyzkoušejte populární…
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji správně připravit?
Rýže v troubě se nelepí a nerozvaří: Jak ji…
AHA.cz Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Detaily dnešního rozloučení s Bartoškou: Herci ruší představení!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Největší smolaři ve vztazích: Znamení, která nikdy nepoznají pravou lásku

Blesk pro ženy Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Loučení s filmovým králem Bartoškou: Za stovky rolí mu tleská celý národ!

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

Bartoškova (†78) rodina na rozloučení: Skrývání a tichý manévr na poslední chvíli

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Numerologie lásky: Jaká životní čísla se k sobě hodí a komu to naopak příliš neladí?

Další doporučené recepty:

Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s čokoládou
  • Recepty.cz
  • Bábovka laciná
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact