• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka kynutá - rozinková
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka kynutá - rozinková

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
3.2
hodnotilo: 6
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka kynutá - rozinková
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 130
      g máslo
    • 3
      špetka sůl Velké
    • 0,25
      l mléko
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 3
      ks žloutek
    • 100
      g rozinky
    • 450
      g polohrubá mouka
    • 20
      g droždí
    • citronová kůra Z půlky citronu

Postup přípravy receptu

1
Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek. Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto by ale mělo být mnohem řidší než na buchty. Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu. Nakonec přidáme rozinky a promícháme.
2
Na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout. Pak promícháme a víceméně sesuneme do bábovkové formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v mírné troubě (horkovzdušná trouba 150 stupňů - 50 minut). Přesvědčíme se pomocí špejle, zda je pečená.
3
Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a nacukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Duo bábovka

Duo bábovka

Bábovka z pastináku

Bábovka z pastináku

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • anonym | 11. 7. 2011 15:55

    skoro ke trojce???????? tak to ani skoušet nebu to bude hnus :-!

  • Markéta Dudová | 23. 7. 2009 09:56

    také tuto bábovku dělám, stejne jako Gabina ji rozvalim na plat, potru maslem ale zasypu hodne skorici....je vyborna

  • Jitka | 19. 10. 2007 00:28

    tak jsem ji upekla voněla krásně , přídala jsem pár ořechů ale barva byla jak chleba a můj muž mi řekl tak tohle už nikdy nedělej takže se u nás neosvědčila jíst se dá ale žádný zázrak chutná ják bochánek nebo tak něco a nebo jsem někde udělala chybu ta první kokosová hrníčková ta byla super

  • Gábina H | 17. 10. 2007 08:33

    Moje tchýně dělá podobnou bábovku, jen jí rozválí na plát, potře rozpuštěným máslem a posype kakaem s cukrem. Pak se to zaroluje a dá se kynout do bábovkové formy. Je to moc dobré.

  • Jitka | 16. 10. 2007 12:31

    tak tuto si taky opíšu a upeču už jsem jednu upekla hned po ranu taky odsud kokosovou hrníčkovou a tuto vyrobím hned jak se spapká jen tam nesmím dát rozinky zkusím par oříšků dík

  • Alena Prokopcová | 14. 5. 2007 10:05

    Kynuté těsto dělám velmi málo, protože to dlouho trvá, ale tenhle recept mi nedal, tak jsem vyzkoušela a nelitovala, je opravdu dobrá... nejdříve jsem myslela, že by to chtělo víc cukru, ale po tom co se rozležela, nemá chybu.

  • Anonym | 17. 2. 2007 15:42

    Dnes jsem ji také upekla-je výborná.Přidala jsem nahrubo nasekanou čokoládu na vaření.Zachvíli už nebude.

  • Jakub Landergot | 6. 2. 2007 16:45

    Opravdu velmi dobrá.Doporučuji.

  • Lukáš Slezák | 18. 10. 2006 13:00

    jako ja delam az do pul 4 ale chut uz na ni mam ted!!!:-)

  • Sára | 14. 9. 2006 09:20

    po přečtení mě to těsto nadchlo, tak ji hned dnes upeču, ale místo rozinek pač je nemám ráda dám ořechy a myslím že to ani s něma nezkazím.

  • Romana | 7. 3. 2006 14:54

    Může se dát do těsta cukr krystal ?

  • Liběna Lesonická | 7. 3. 2006 13:29

    Dělala jsem, je výborná. Moc všem chutnala.

  • petra | 7. 2. 2006 12:16

    tak ja ji taky zkusim

  • Kajka | 18. 1. 2006 20:45

    výborná, v neděli jsem pekla a všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná.

  • Jana z VM | 11. 1. 2006 16:54

    Tak po delší době opět bábovečka, kterou zase brzo zkusím!! Už se těším, všechny Vaše bábovky, Jano Tichá, jsou perfektní. to jsem už ostatně napsala vícekrát....

  • Jana Tichá | 10. 1. 2006 13:11

    Ingredience stejné, ale poměr a hlavně hustota těsta jiná. Z takhle řídkého těsta by se vám vánočka roztekla. A pak tím, že se tohle těsto upeče ve formě, má jinou chuť a je hodně vlhké - nevysušené. Do vánočky nedávám rozpuštěné máslo, ale třu ho s cukrem.

  • Ali | 10. 1. 2006 13:01

    To je vlastně vánočka upečená v bábovkové formě, ne?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Máslo Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Rozinky Sůl Žloutek

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Florentský telecí řízek

Florentský telecí řízek

Dort od krtka

Dort od krtka

Rychle naložené okurky

Rychle naložené okurky

Klasické palačinky

Klasické palačinky

Penne con polo

Penne con polo

Cibulová červená řepa - sladkokyselá příloha

Cibulová červená řepa - sladkokyselá…

Šneci z listového těsta se zelím - zelňáky

Šneci z listového těsta se zelím -…

Avokádová pomazánka na toasty

Avokádová pomazánka na toasty

Krevety na grilu

Krevety na grilu

Doporučujeme

45 minut
Kuře na paprice

Kuře na paprice

20 minut
Dýňová polévka s hruškami

Dýňová polévka s hruškami

40 minut
Houbová omáčka II.

Houbová omáčka II.

40 minut
Lamington

Lamington

30 minut
Topinky se smaženicí

Topinky se smaženicí

40 minut
Nepečený jablkový dort

Nepečený jablkový dort

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

40 minut
Houbový guláš

Houbový guláš

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

175
Fazolový salát se zeleninou - zdravě a chutně
Fazolový salát se…
150
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
128
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…
65
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
36
Zapečené vaječné toasty
Zapečené vaječné toasty

Zajímavé články

Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která obzvlášť miluje jeden koláč
Brigitte Bardot: Slavná vegetariánka, která…
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky, které jsou perfektní k snídani i svačině
Cookies 5x jinak: Upečte si sladké domácí sušenky…
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle skvěle zamaskovat a vařit s ní je legrace
Proč milovat špagetovou dýni? Dá se v jídle…
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých potravin by vám doma nemělo chybět
Chcete jíst víc bílkovin? Těchto 7 trvanlivých…
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a jak je poznáte?
Hitparáda hřibů: Víte, které jsou nejchutnější a…
AHA.cz Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Odvážné rozhodnutí Charlotte Elly Gottové: Táta by byl pyšný

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Yvetta Blanarovičová slaví neuvěřitelné 62. narozeniny: 5 věcí, které stojí za jejím mladistvým vzhledem

Ženy.cz Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Otravuje vám život vnitřní kritik? Kde se vzal a jak s ním zatočit

Blesk.cz Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

Drsné přání Freimanové k dnešnímu jubileu: Veroniko, tohle jsi neměla zapotřebí!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

FOTO: Paulina Gretzky a 25 dalších půvabných dcer bývalých slavných sportovců

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Tajemství andělského čísla 111. Co znamená, když vidíte často tři jedničky? Na tohle se zaměřte

Další doporučené recepty:

Bábovka jak od paňmámy
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka laciná
Bábovka laciná
Bábovka Margot
Bábovka Margot
Bábovka MARGOT
Bábovka MARGOT
  • Recepty.cz
  • Bábovka kynutá - rozinková
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact