Do mísy nasypeme mouku, sůl, práškový cukr a nastrouhanou kůru. Z vlažného mléka odebereme tři lžíce a spolu s kvasnicemi a lžící cukru připravíme kvásek. Máslo rozpustíme a nalijeme do mísy. Ve zbylém mléce rozkvedláme žloutky, nalijeme k ostatním surovinám, přidáme vykynulý kvásek a zaděláme těsto. Pokud je příliš řídké, přidáme trochu mouky. Těsto by ale mělo být mnohem řidší než na buchty. Hněteme vařečkou tak dlouho, až bude lesklé a přestane se lepit na mísu. Nakonec přidáme rozinky a promícháme.
2
Na teplém místě necháme asi půl hodiny kynout. Pak promícháme a víceméně sesuneme do bábovkové formy, kterou vymažeme rozpuštěným máslem. Necháme ještě chvíli kynout a pak upečeme v mírné troubě (horkovzdušná trouba 150 stupňů - 50 minut). Přesvědčíme se pomocí špejle, zda je pečená.
3
Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a nacukrujeme a po vychladnutí nakrájíme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
anonym
|11. 7. 2011 15:55
skoro ke trojce???????? tak to ani skoušet nebu to bude hnus :-!
Markéta Dudová
|23. 7. 2009 09:56
také tuto bábovku dělám, stejne jako Gabina ji rozvalim na plat, potru maslem ale zasypu hodne skorici....je vyborna
Jitka
|19. 10. 2007 00:28
tak jsem ji upekla voněla krásně , přídala jsem pár ořechů ale barva byla jak chleba a můj muž mi řekl tak tohle už nikdy nedělej takže se u nás neosvědčila jíst se dá ale žádný zázrak chutná ják bochánek nebo tak něco a nebo jsem někde udělala chybu ta první kokosová hrníčková ta byla super
Gábina H
|17. 10. 2007 08:33
Moje tchýně dělá podobnou bábovku, jen jí rozválí na plát, potře rozpuštěným máslem a posype kakaem s cukrem. Pak se to zaroluje a dá se kynout do bábovkové formy. Je to moc dobré.
Jitka
|16. 10. 2007 12:31
tak tuto si taky opíšu a upeču už jsem jednu upekla hned po ranu taky odsud kokosovou hrníčkovou a tuto vyrobím hned jak se spapká jen tam nesmím dát rozinky zkusím par oříšků dík
Alena Prokopcová
|14. 5. 2007 10:05
Kynuté těsto dělám velmi málo, protože to dlouho trvá, ale tenhle recept mi nedal, tak jsem vyzkoušela a nelitovala, je opravdu dobrá... nejdříve jsem myslela, že by to chtělo víc cukru, ale po tom co se rozležela, nemá chybu.
Anonym
|17. 2. 2007 15:42
Dnes jsem ji také upekla-je výborná.Přidala jsem nahrubo nasekanou čokoládu na vaření.Zachvíli už nebude.
Jakub Landergot
|6. 2. 2007 16:45
Opravdu velmi dobrá.Doporučuji.
Lukáš Slezák
|18. 10. 2006 13:00
jako ja delam az do pul 4 ale chut uz na ni mam ted!!!:-)
Sára
|14. 9. 2006 09:20
po přečtení mě to těsto nadchlo, tak ji hned dnes upeču, ale místo rozinek pač je nemám ráda dám ořechy a myslím že to ani s něma nezkazím.
Romana
|7. 3. 2006 14:54
Může se dát do těsta cukr krystal ?
Liběna Lesonická
|7. 3. 2006 13:29
Dělala jsem, je výborná. Moc všem chutnala.
petra
|7. 2. 2006 12:16
tak ja ji taky zkusim
Kajka
|18. 1. 2006 20:45
výborná, v neděli jsem pekla a všem moc chutnala.Je krásně nadýchaná.
Jana z VM
|11. 1. 2006 16:54
Tak po delší době opět bábovečka, kterou zase brzo zkusím!! Už se těším, všechny Vaše bábovky, Jano Tichá, jsou perfektní. to jsem už ostatně napsala vícekrát....
Jana Tichá
|10. 1. 2006 13:11
Ingredience stejné, ale poměr a hlavně hustota těsta jiná. Z takhle řídkého těsta by se vám vánočka roztekla. A pak tím, že se tohle těsto upeče ve formě, má jinou chuť a je hodně vlhké - nevysušené. Do vánočky nedávám rozpuštěné máslo, ale třu ho s cukrem.
Ali
|10. 1. 2006 13:01
To je vlastně vánočka upečená v bábovkové formě, ne?