Do mísy dáme mouku, ve středu uděláme důlek, do něj nalijeme vlažné mléko, přidáme droždí, cukr a necháme vzejít. Pak přidáme rozpušťené máslo, vejce, sůl a promícháme. Dáme na teplé místo kynout. Po vykynutí ještě jednou promícháme a přidáme rozinky. Formu na bábovku vymažeme a vysypeme plátky mandlí. Dáme těsto a ještě necháme na teple vykynout. Když je těsto po okraj formy, dáme péct asi tak na hodinu při středním stupni. Po vyklopení pocukrujeme.
Babovka krasne nakynula, mouky jsem dala temer pul kila, misto mleka slehacku, rozinky jsem namocila v rumu. Take jsem pridala vic cukru. Vyborne, dik za inspiraci. ;-)
Prosim o upravu mnozstvi mleka. Predpokladam, ze to jsou 3/4 hrnku.
D K
|3. 11. 2006 09:54
Tak jsem se byla hned podívat do receptu, jak je to s tím cukrem a opravdu jsou to jen 2 lžičky. Teď si nemůžu vzpomnět na jméno města, kde jsme byli, ale tam je tato bábovka tradiční. V každém pekařství ji prodávali i jen tak na ulici. Spousta obchůdků, kde měli zase formy na tuto bábovku a samozřejmě všude byl i recept. Třeba na pohledech, v průvodci atd. Tak ten recept mám přímo odsud. Chutnala jsem ji a ona opravdu nebyla moc sladká, ale byla hodně pocukrovaná. Já do moučníků dávám vždy méně cukru než je v receptu, protože rodinka má raději méně sladké, tak mi to ani nepřišlo, že je tam tak málo cukru.
Olga
|3. 11. 2006 08:18
Trochu mi tam chyběl cukr, předpokládám, že nějak vypadl z receptury, tak jsem přidala podle rozumu 150 g (2 lžičky na bábovku je fakt málo) a byla skvělá. Krájet až úplně vychladlou! Hodnotím 1
Ludvík
|30. 8. 2006 18:30
Našel jsem original recept přímo z Alsaska. Tam je i jiná varianta výroby. Rozinky jsou naloženy v Malaga (nebo RUM) a míchaj se rovnou. Těsto se dává hned do vymazané a vysypané formy asi do poloviny a nechá se kynout ve formě asi 6 hodin a potom opatrně upéct.