Celá vejce vyšleháme s cukrem dobela, po malých dávkách přišleháváme mouku s práškem do pečiva a vodu smíchanou s olejem (vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí) nakonec přimícháme kávu. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 40-45 minut.
2
Bábovka bude mít krásnou vůni přidáním rumové příchuti, záleží už na vás.
Tuto bábovku mám velice rád. Přidávám do těsta ještě 1-2 lžíce rumu a o trošku více kávy. Bábovka je vláčná "velmi žravá" ;-)
andrea
|19. 11. 2014 17:52
super babovka
zdenka
|16. 6. 2014 21:25
je supr a ozdoba slehacka. <3
vařečka
|25. 3. 2014 09:53
Perfektní recept, děkuji. Zkoušela jsem s kávou, příště jsem vyměnila za mák. Bábovka je vláčná, dobrá a co hlavně - jednoduchá, rychlá!!! a s minimem ingrediencí. Určitě zařazuji do rodinných receptů.
Lien
|30. 1. 2013 14:38
Je vyborna, dekuji za inspiraci na rychlou babovku, ktera chutna dokonce i detickam.
Bábovka super rychlá, ale chuťově nic extra, aspoň já tam kávu moc necítím :-\ A to jsem dávala kávu Davidoff, žádný Standard...
Andrea
|31. 8. 2012 16:13
Robila som dnes túto bábovku a je naozaj výborná a nie je suchá. Ja som dala namiesto mletej kávy nescu a bolo to fajn. Určite budem robiť častejši. :-) :-) :-)
Tedy to jsem koukám jediná která hodnotí záporně :-!
a to kávu miluju... chuť byla podle nás úplně o ničem. Rozhodně už nikdy nebudu
péct bábovku bez našlehání sněhu....
bez toho to asi není ono . Každopádně ta má vypadá tak samě jako na fotce ... o to je to horší . Asi to má vážně tak chutnat...
Jiří Mikl
|16. 2. 2010 19:22
Výborný recept, sklidil veký úspěch u tchýně a to je co říct :-)Hodnotím za 1
Michaela Linhartová
|18. 1. 2010 14:54
Ten kdo má rád kávu, tak vřele doporučuji.
Katka Hrušková
|7. 11. 2009 13:11
Výborná bábovka. Rum jsem vyměnila za citronovou kůru. Chuťově velmi dobrá
Katka V.
|23. 2. 2009 16:56
Mňamkózní, voňavá bábovka. Doporučuji!
Anna Sedláčková
|18. 6. 2008 13:57
Těsto na bábovku jsem nalila do chlebíčkové formy. Musím říct, že bábovka nám chutnala, , krásně voněla kávou i rumem, který jsme do ní přidala.
Hospodyňka
|8. 6. 2008 19:01
Taky jsem vyzkoušela tu variantu na plech, před chvílí vytáhla z trouby a potvrzuji, že buchta je výborná. Udělám ještě čokoádovou polevu!
iva nemcova
|7. 6. 2008 08:16
po dlouhe dobe jsem pekla tuhle babovku,ale soupla jsem ji na plech,bylo upeceno za 20 minut,zkusila jsem pridat mandlove aroma a vysledek nezklamal.
Marika Vaculíková
|25. 2. 2008 13:09
Díky moc za recept, bábovka byla vynikající, dala jsem trochu toho rumu, prostě paráda, je nadýchaná, ale ne suchá. Píšu 1.
ANONYM
|15. 11. 2007 09:59
Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.
ANONYM
|15. 11. 2007 09:55
Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.
Gábina H
|8. 11. 2007 09:43
Včera jsem pekla jiný moučník, tak jsem si vzpomněla na tuto diskusi ohledně hmotnosti oleje. 100 ml váží 70g. Tedy 130g oleje bude 186 ml.
Jana z VM
|7. 11. 2007 10:33
A já tvrdím, že nejjednodušší je koupit si v domácích potřebách odměřovací hrnek, kde je všechno a je to.
iva nemcova
|7. 11. 2007 10:21
no,ja bych to shrnula:proste voda a olej je pul na pul,myslim,ze nejakych 20 g nebo 20 ml uz velkou roli nehraji,babovka bude dobra i tak
Hela -
|7. 11. 2007 09:26
S tím převodem ml na g může být někdy problém (ne u vody, jasně). Nejjednodušší je, když si zvážíte skleničku a pak znovu s tekutinou. Např. při pečení se běžně zaměňuje cukr krystal a cukr krupice. Ale zkuste si oba cukry jednou změřit na ml a pak zvážit na g a asi vás překvapí ten rozdíl. Nebo si dobře prohlédnete odměrky.
Evangelina Ciprová
|6. 11. 2007 23:18
Tedy nevím, jak to učili ve škole vás, ale nám tvrdili, že 130 g vody je prostě 130 ml. Takže těch 150 snad jedině s nádobkou.
Máří
|6. 11. 2007 23:11
No, pokud váží 1 litr vody 1 kg, jak nás učili ve škole, tak 130g vody je 130 ml. U oleje, který je trochu lehčí, to odhaduji na 140 - 150 ml. Kouzlo tohoto receptu vidím právě v tom, že si vystačím s přivažovací váhou. Ani vodu s olejem neprotřepávám, ruční šlehač to zvládne.
iva nemcova
|6. 11. 2007 20:34
Srozumitelneji - 150 ml vody a 150 ml oleje.Netusila jsem ,ze gramaz terkutin muze byt problem :-)
iva nemcova
|6. 11. 2007 20:31
Je to 150 ml
Mikinka Mikinka
|6. 11. 2007 20:21
A koľko je 130 g vody a 130 g oleja??? Premeňte to na ml ... Ďakujem
gertruda rutarová
|6. 11. 2007 18:50
Bude určitě dobrá, hned se do toho pustím.Potom ohodnotím. Děláme totiž stejnou ,jen s místo kávy dáváme citronovou kůru, kávovou jsem ještě nedělala.Díky za tip