• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka kávová
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka kávová

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 38
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka kávová
Bábovka kávová
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      ml voda teplá
    • 3
      ks vejce
    • 150
      ml rostlinný olej
    • 250
      g moučkový cukr
    • 250
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva
    • 3
      lžíce káva mletá

Postup přípravy receptu

1
Celá vejce vyšleháme s cukrem dobela, po malých dávkách přišleháváme mouku s práškem do pečiva a vodu smíchanou s olejem (vodu a olej si smícháme v jakékoliv láhvi s uzávěrem - roztřepáním se krásně spojí) nakonec přimícháme kávu. Dáme péci do předem vyhřáté trouby na 180 °C asi 40-45 minut.
2
Bábovka bude mít krásnou vůni přidáním rumové příchuti, záleží už na vás.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Mramorová bábovka

Mramorová bábovka

Bábovka z roku 1900

Bábovka z roku 1900

Duo bábovka

Duo bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mery12 | 15. 10. 2015 10:27

    Výborná, vláčná - i ti, co nemají v oblibě kávu, si na ní pošmákli ;-)

  • SabinaSt9 | 21. 9. 2015 20:10

    Dnes jsem tuto bábovku vyzkoušela a je moc dobrá. Aby lépe voněla přidala jsem čajovou lžičku cukru s rumovou příchutí.

  • Deadly
    Deadly | 14. 7. 2015 21:42

    Tuto bábovku mám velice rád. Přidávám do těsta ještě 1-2 lžíce rumu a o trošku více kávy. Bábovka je vláčná "velmi žravá" ;-)

  • andrea | 19. 11. 2014 17:52

    super babovka

  • zdenka | 16. 6. 2014 21:25

    je supr a ozdoba slehacka. <3

  • vařečka | 25. 3. 2014 09:53

    Perfektní recept, děkuji. Zkoušela jsem s kávou, příště jsem vyměnila za mák. Bábovka je vláčná, dobrá a co hlavně - jednoduchá, rychlá!!! a s minimem ingrediencí. Určitě zařazuji do rodinných receptů.

  • Lien | 30. 1. 2013 14:38

    Je vyborna, dekuji za inspiraci na rychlou babovku, ktera chutna dokonce i detickam.

  • pippiva
    pippiva | 28. 1. 2013 15:14

    Tri lžíce kávy (velké) jsou pro nás dostatecne mnozstvi. Jinak já používám kávu Lavazza a cítit jde dost :-)

  • sarka rudlova | 25. 1. 2013 16:34

    Bábovka super rychlá, ale chuťově nic extra, aspoň já tam kávu moc necítím :-\ A to jsem dávala kávu Davidoff, žádný Standard...

  • Andrea | 31. 8. 2012 16:13

    Robila som dnes túto bábovku a je naozaj výborná a nie je suchá. Ja som dala namiesto mletej kávy nescu a bolo to fajn. Určite budem robiť častejši. :-) :-) :-)

  • kykuska18 | 19. 7. 2012 12:47

    je moc dobrá,už jsem ji pekla několikrát a je hned fuč :-D ;-)

  • Daniel | 4. 7. 2012 13:54

    Vynikající

  • jááááá | 17. 3. 2012 20:30

    humus humus humus!!!!!!!!!

  • HolkaCrazy | 13. 2. 2012 17:32

    Rychlá a dobrá :) Snědli jsme jí hned :)

  • Danci.v
    Danci.v | 31. 7. 2011 12:35

    Dala jsem hnědý cukr 190g, jen 1 lžíci kávy, přidala jsem lžíci medu a trochu toho rumu a bábovka je úžasná. Myslím, že bude rychle pryč :))

  • stendhall | 27. 7. 2011 13:49

    Moc dobré =)

  • David | 25. 7. 2011 18:59

    jednoduchá a výborná :-)

  • Petra_z_Pardubic
    Petra_z_Pardubic | 27. 6. 2011 19:51

    Doporučuji :-)

  • Veru | 11. 3. 2011 20:23

    Tedy to jsem koukám jediná která hodnotí záporně :-! a to kávu miluju... chuť byla podle nás úplně o ničem. Rozhodně už nikdy nebudu péct bábovku bez našlehání sněhu.... bez toho to asi není ono . Každopádně ta má vypadá tak samě jako na fotce ... o to je to horší . Asi to má vážně tak chutnat...

  • Jiří Mikl | 16. 2. 2010 19:22

    Výborný recept, sklidil veký úspěch u tchýně a to je co říct :-)Hodnotím za 1

  • Michaela Linhartová | 18. 1. 2010 14:54

    Ten kdo má rád kávu, tak vřele doporučuji.

  • Katka Hrušková | 7. 11. 2009 13:11

    Výborná bábovka. Rum jsem vyměnila za citronovou kůru. Chuťově velmi dobrá

  • Katka V. | 23. 2. 2009 16:56

    Mňamkózní, voňavá bábovka. Doporučuji!

  • Anna Sedláčková | 18. 6. 2008 13:57

    Těsto na bábovku jsem nalila do chlebíčkové formy. Musím říct, že bábovka nám chutnala, , krásně voněla kávou i rumem, který jsme do ní přidala.

  • Hospodyňka | 8. 6. 2008 19:01

    Taky jsem vyzkoušela tu variantu na plech, před chvílí vytáhla z trouby a potvrzuji, že buchta je výborná. Udělám ještě čokoádovou polevu!

  • iva nemcova | 7. 6. 2008 08:16

    po dlouhe dobe jsem pekla tuhle babovku,ale soupla jsem ji na plech,bylo upeceno za 20 minut,zkusila jsem pridat mandlove aroma a vysledek nezklamal.

  • Marika Vaculíková | 25. 2. 2008 13:09

    Díky moc za recept, bábovka byla vynikající, dala jsem trochu toho rumu, prostě paráda, je nadýchaná, ale ne suchá. Píšu 1.

  • ANONYM | 15. 11. 2007 09:59

    Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.

  • ANONYM | 15. 11. 2007 09:55

    Bábovku jsem pekla a byla vynikající,moc jsme si na ni pochutnali.Nechápu jak někdo může psát tak dlouhou diskuzi o vážení.Doma má snad každý váhu,tak ať si to zváží každý sám a neobťěžuje lidi,kteří to myslí dobře s takovýma blbostma.

  • Gábina H | 8. 11. 2007 09:43

    Včera jsem pekla jiný moučník, tak jsem si vzpomněla na tuto diskusi ohledně hmotnosti oleje. 100 ml váží 70g. Tedy 130g oleje bude 186 ml.

  • Jana z VM | 7. 11. 2007 10:33

    A já tvrdím, že nejjednodušší je koupit si v domácích potřebách odměřovací hrnek, kde je všechno a je to.

  • iva nemcova | 7. 11. 2007 10:21

    no,ja bych to shrnula:proste voda a olej je pul na pul,myslim,ze nejakych 20 g nebo 20 ml uz velkou roli nehraji,babovka bude dobra i tak

  • Hela - | 7. 11. 2007 09:26

    S tím převodem ml na g může být někdy problém (ne u vody, jasně). Nejjednodušší je, když si zvážíte skleničku a pak znovu s tekutinou. Např. při pečení se běžně zaměňuje cukr krystal a cukr krupice. Ale zkuste si oba cukry jednou změřit na ml a pak zvážit na g a asi vás překvapí ten rozdíl. Nebo si dobře prohlédnete odměrky.

  • Evangelina Ciprová | 6. 11. 2007 23:18

    Tedy nevím, jak to učili ve škole vás, ale nám tvrdili, že 130 g vody je prostě 130 ml. Takže těch 150 snad jedině s nádobkou.

  • Máří | 6. 11. 2007 23:11

    No, pokud váží 1 litr vody 1 kg, jak nás učili ve škole, tak 130g vody je 130 ml. U oleje, který je trochu lehčí, to odhaduji na 140 - 150 ml. Kouzlo tohoto receptu vidím právě v tom, že si vystačím s přivažovací váhou. Ani vodu s olejem neprotřepávám, ruční šlehač to zvládne.

  • iva nemcova | 6. 11. 2007 20:34

    Srozumitelneji - 150 ml vody a 150 ml oleje.Netusila jsem ,ze gramaz terkutin muze byt problem :-)

  • iva nemcova | 6. 11. 2007 20:31

    Je to 150 ml

  • Mikinka Mikinka | 6. 11. 2007 20:21

    A koľko je 130 g vody a 130 g oleja??? Premeňte to na ml ... Ďakujem

  • gertruda rutarová | 6. 11. 2007 18:50

    Bude určitě dobrá, hned se do toho pustím.Potom ohodnotím. Děláme totiž stejnou ,jen s místo kávy dáváme citronovou kůru, kávovou jsem ještě nedělala.Díky za tip

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Káva Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Vejce Voda

Třená bábovka podle Sandtnerky

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Fazolová polévka se zelím

Fazolová polévka se zelím

Berušky

Berušky

Mazané řízky

Mazané řízky

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a omáčkou z červeného vína

Jehněčí pečeně s opékanými brambory a…

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky (housky)

Zapečené sýrovo-paprikové rohlíky …

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Guláš s majoránkou a žampiony (hlívou)

Jednoduché špecle se zelím a masem

Jednoduché špecle se zelím a masem

Zapečené lilky

Zapečené lilky

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Třená bábovka podle Sandtnerky

Poslední sledované recepty

48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
41
Skořicový elixír
Skořicový elixír
27
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
25
Jednoduchý grenadýrmarš
Jednoduchý grenadýrmarš
22
Čertovský mls
Čertovský mls

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Vyberte si z 20 textů hodících se do SMS i na papír

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Hašan a spol. Toto je 8 nejlepších brankářů v historii světového hokeje

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Další doporučené recepty:

Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Bábovka bez vajec: perníkovo-jablečná
Bábovka griotka
Bábovka griotka
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka jak od paňmámy
Bábovka Kugelhopf
Bábovka Kugelhopf
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka kynutá - rozinková
Bábovka laciná
Bábovka laciná
  • Recepty.cz
  • Bábovka kávová
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact