• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka "karamelka"
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka "karamelka"

autor: haluška50
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 5
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka "karamelka"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 400
      g polohrubá mouka
    • 150
      g hnědý cukr
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 150
      ml šlehačka
    • 100
      ml rostlinný olej
    • 2
      ks vejce
    • 1
      ks karamelový puding
    • 1
      balíček prášek do pečiva
  • Poleva
    • 1
      balíček hořká čokoláda
    • 1
      lžíce máslo
    • citronová šťáva Z půl citrónu - nemusí být
    • 2
      lžíce voda

Postup přípravy receptu

1
Do rendlíku dáme lžíci másla a cukr, za stálého míchání necháme rozpustit. Poté přilijeme mléko - ne naráz! (přiléváme postupně), olej a šlehačku - nesmí být studená z lednice, jinak se srazí. Povaříme skoro do bodu varu a stáhneme. Do mísy si prosijeme mouku z kypřící, práškem a přidáme karamelový pudink. Tuto směs postupně přidáváme za stálého míchání, aby se nám nevytvořily hrudky do karamelového mléka. Poté přidáme dvě vejce - promícháme a nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové či jiné formy.
2
Pečeme asi 15 minut při 200 °C a poté dopékáme asi 45 minut na 180 °C. Nad parou si rozpustíme čokoládu, do které jsme přidali máslo, vodu a citronovou šťávu. Přelijeme bábovku a necháme zaschnout.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

"Karamelka" - bábovka

"Karamelka" - bábovka

Smetanová bábovka s jablky

Smetanová bábovka s jablky

Perníková bábovka

Perníková bábovka

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Edita.st | 4. 3. 2012 12:22

    Asi jsem někde udělala chybu, bábovka se mi slila, zkusila jsem jí alespoň ochutnat a ani to mne nijak nenadchlo. Ale určitě nebudu negativně hodnotit. Chutě máme každý jiné. Jinak děkuji za inspiraci.

  • Jenda | 28. 5. 2011 20:31

    Chtěl jsem se zeptat, v receptu žádné mléko napsané není, ale v postupu ano.

  • pajik | 30. 12. 2007 11:35

    mno tak ja ji zkusim sem zvedava zda se povede ae vypada velice lakave

  • Earliny | 3. 12. 2007 19:41

    Hele, holky, devcata, zeny, tohle zni lakave a jeste Vase opevovani, no, tak to jdu zkusit!!! A jestli zitra zbyde, tak uz se nevdam :o( Snad se povede a nezbyde nic! ;o)

  • Květa Štěpánková | 2. 12. 2007 15:53

    prosím, strouhané kokosové řezy nemůžu najít, mají být tady?

  • Monita 1.12.07 | 1. 12. 2007 23:24

    malo to velmi dobrou hut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • engliš | 6. 2. 2007 09:56

    jsem moc ráda, že chutnalo,příště zkuste strouhané kokosové řezy:o)))

  • Jitka Zalešáková | 5. 2. 2007 20:31

    Markéto,včera jsem pekla Vaši bábovku a dnes už nezbylo zhola nic.Byla prostě úžasná.Díky za všechny vaše recepty, dávám si je do oblíbených a postupně budu zkoušet.Bábovku hodnotím za 1.

  • marketa englicka | 30. 1. 2007 12:58

    omlouvám se asi mi to vypadlo-stejně jako šlehačky tedy 150ml mléka

  • Lada Kolínská | 30. 1. 2007 09:34

    Ať koukám, jak koukám, nevidím nikde, kolik mléka se má přilít ke karamelu? Díky

  • englicka.m. | 29. 1. 2007 16:36

    stačí když to trochu vychladne,já se bála aby se mi nezdrcla šlehačka i když studená nebyla.úplně stačí těch 10min.

  • Jarka | 29. 1. 2007 16:28

    Mouku a ostatní další suroviny přidáváme do teplé nebo chladné tekuté směsi karamel. mléka? Děkuji

  • englicka m. | 29. 1. 2007 16:24

    jojo,přidá se k mouce,a obyč cukr se určitě použít dá, jen to bude mít o něco dál k chuti pravému karamelu.a obč.cukru použijte o něco víc třtinový je o dost sladší než obyčejný.

  • Anonym | 29. 1. 2007 13:27

    Myslím, že jste to pochopila dobře !

  • Andra | 29. 1. 2007 12:54

    Dobre som pochopila, že puding sa pridá k múke vo forme prášku? Dal by sa použiť aj obyčajný cukor?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Hnědý cukr Hořká čokoláda Karamelový puding Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rostlinný olej Šlehačka Vanilkový cukr Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Žluté řezy se sněhem

Žluté řezy se sněhem

Andělská očka

Andělská očka

Banánky I

Banánky I

Tvarohový mřížkový koláč

Tvarohový mřížkový koláč

Patizony zapečené s hermelínem

Patizony zapečené s hermelínem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Jogurtový Margot koláč s pudinkem

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Kachní prsa s brusinkovou omáčkou

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky - zapékané

Jogurtové kuřecí (krůtí) řízky -…

brambory v alobalu se zakysanou smetanou

brambory v alobalu se zakysanou…

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

33
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
32
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
31
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…
30
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
25
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

FOTO: Toto jsou Ice Girls! Sexy kočky, které v NHL baví nejen diváky

Maminka.cz Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Táta pěti dětí se dozvěděl, že čtyři z nich nejsou jeho vlastní. Mám je rád všechny, ale dědit bude jen 'moje krev', říká

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Bábovka "karamelka"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact