• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka jako makovec

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka jako makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme do vymaštěné a vymazané bábovkové formy. Necháme asi 15 minut odpočinou a potom vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovec

Makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 4. 10. 2006 14:16

    Vyzkoušela jsem buchtu s více mlékem a olejem a bylo to vynikající! Příště přidám méně máku.

  • Lída | 8. 5. 2006 11:02

    Mě se ten nemletý mák líbí. je to změna a je to dobré a rychlé

  • Jana | 8. 2. 2006 22:24

    Doporučila bych přidat decku oleje, pak by nemusela být tak suchá, ale řekla bych, že mletý mák bude určitě lepší.

  • Vlastík | 17. 2. 2005 06:00

    Umlel jsem mák a je to daleko lepší, než nemletý. Jinak ta buchta je lepší, když se nalije na plech, je to rychleji pečené. Dobrou chuť.

  • Pája Boudová | 5. 12. 2004 08:59

    Nechci nikoho strašit, ale četla jsem, že nemletý mák by se neměl vůbec konzumovat!!Prý se ta celá zrníčka lehce dostanou do střevních klků a pak tam můžou udělat pěknou neplechu.Navíc všechny výživné složky, co jsou v máku obsaženy, projdou trávicím traktem téměř bez užitku,protože nejdou zpracovat-tzn. nemáme v žaludku ani ve střevech žádný mlýnek na mák!!

  • Jirka Mrkvička | 30. 10. 2004 19:47

    Buchta je opravdu HODNĚ suchá. Jinak nemletý mák je dobrý nápad.

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:22

    Z nemletého máku mi připadá moučník divný a je brzo suchý

  • Líba | 20. 5. 2004 13:33

    Věro, taky jsem to znám, a než jsem to vyzkoušela, nevěřila jsem, že z nemletého máku by to mohlo být tak dobré, jaké to opravdu pak bylo! O hodně lepší než z mletého.Ale záleží....

  • Anonym | 4. 5. 2004 09:48

    Zkusil jsem to, ale z mletého máku. Bylo to hodně dobrý, akorát v tomto složení hodně hustý těsto a sušší po upečení. Možná zkusím příště přidat více mléka.

  • gita | 30. 4. 2004 12:20

    Taky jsem to zkusila, je to rychlé, ale suché.

  • Lenka | 27. 4. 2004 14:59

    Bábovku jsem také zkusila, ale nemletý mák není to pravé. Myslím si, že by byl lepší mletý mák. Nebyla by bábovka jtak suchá.

  • Pavla Martináková | 13. 4. 2004 17:28

    Líbí se mi jeho jednoduhcost a taky lechkost!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Mák Máslo Mléko Prášek do pečiva Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Španělské ptáčky

Španělské ptáčky

Dietní jablečný závin

Dietní jablečný závin

Kefírové lívance

Kefírové lívance

Boloňské špagety podle Evy

Boloňské špagety podle Evy

Jogurtová marináda na kuře

Jogurtová marináda na kuře

Skořicové rohlíčky

Skořicové rohlíčky

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Zapečené palačinky s masem a zeleninou

Tříbarevná buchta z remosky (prošívaná deka)

Tříbarevná buchta z remosky …

Doporučujeme

20 minut
Grilovaný losos ve slanině

Grilovaný losos ve slanině

30 minut
Rebarborový džem s vanilkou

Rebarborový džem s vanilkou

20 minut
Chřest s křupavou posýpkou a ztraceným vejcem

Chřest s křupavou posýpkou a…

35 minut
Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

Nudle s hovězím masem a hoisin omáčkou

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

10 minut
Domácí vanilkový a kakaový pribináček

Domácí vanilkový a kakaový pribináček

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

Poslední sledované recepty

56
Lemon Pie Vanilla Cheesecake
Lemon Pie Vanilla…
37
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
29
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
25
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými kódy na obalech?
Éčka pod drobnohledem: Co se skrývá za tajemnými…
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s rebarborou a banánové vafle
3x moučník na víkend: Spálený koláč, buchta s…
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a zároveň jíst zdravě
Dietní grilování? 7 tipů, jak si ho užít a…
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník, který budete milovat
Sladký orgasmus: Upečte si hříšně dobrý moučník,…
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných názvů? Otestujte se!
KVÍZ: Poznáte česká jídla podle jejich vtipných…
AHA.cz Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Adamec (77) na rozlučce s Bartoškou (†78): Našel novou lásku!

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Leona Machálková vypadá v 58 letech přímo božsky! Prozradila módní tipy, díky kterým omládnete

Ženy.cz Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Jak rychle usnout do 10, 60 a 120 vteřin. 3 vědecky ověřené metody

Blesk.cz Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

Rozvedená Jennifer Lopezová: Ukázala bradavku

SportRevue.cz FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

FOTO: Pro šmíráky. 28 sexy (ex)sportovkyň, které můžete sledovat na Twitteru

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

Vidíte stále čísla 11:11 nebo 22:22? Víme, co to znamená!

  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact