• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka jako makovec

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka jako makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme do vymaštěné a vymazané bábovkové formy. Necháme asi 15 minut odpočinou a potom vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovec

Makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 4. 10. 2006 14:16

    Vyzkoušela jsem buchtu s více mlékem a olejem a bylo to vynikající! Příště přidám méně máku.

  • Lída | 8. 5. 2006 11:02

    Mě se ten nemletý mák líbí. je to změna a je to dobré a rychlé

  • Jana | 8. 2. 2006 22:24

    Doporučila bych přidat decku oleje, pak by nemusela být tak suchá, ale řekla bych, že mletý mák bude určitě lepší.

  • Vlastík | 17. 2. 2005 06:00

    Umlel jsem mák a je to daleko lepší, než nemletý. Jinak ta buchta je lepší, když se nalije na plech, je to rychleji pečené. Dobrou chuť.

  • Pája Boudová | 5. 12. 2004 08:59

    Nechci nikoho strašit, ale četla jsem, že nemletý mák by se neměl vůbec konzumovat!!Prý se ta celá zrníčka lehce dostanou do střevních klků a pak tam můžou udělat pěknou neplechu.Navíc všechny výživné složky, co jsou v máku obsaženy, projdou trávicím traktem téměř bez užitku,protože nejdou zpracovat-tzn. nemáme v žaludku ani ve střevech žádný mlýnek na mák!!

  • Jirka Mrkvička | 30. 10. 2004 19:47

    Buchta je opravdu HODNĚ suchá. Jinak nemletý mák je dobrý nápad.

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:22

    Z nemletého máku mi připadá moučník divný a je brzo suchý

  • Líba | 20. 5. 2004 13:33

    Věro, taky jsem to znám, a než jsem to vyzkoušela, nevěřila jsem, že z nemletého máku by to mohlo být tak dobré, jaké to opravdu pak bylo! O hodně lepší než z mletého.Ale záleží....

  • Anonym | 4. 5. 2004 09:48

    Zkusil jsem to, ale z mletého máku. Bylo to hodně dobrý, akorát v tomto složení hodně hustý těsto a sušší po upečení. Možná zkusím příště přidat více mléka.

  • gita | 30. 4. 2004 12:20

    Taky jsem to zkusila, je to rychlé, ale suché.

  • Lenka | 27. 4. 2004 14:59

    Bábovku jsem také zkusila, ale nemletý mák není to pravé. Myslím si, že by byl lepší mletý mák. Nebyla by bábovka jtak suchá.

  • Pavla Martináková | 13. 4. 2004 17:28

    Líbí se mi jeho jednoduhcost a taky lechkost!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Mák Máslo Mléko Prášek do pečiva Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kokosky

Kokosky

Třešňový džem s rybízem

Třešňový džem s rybízem

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Vaječný salát s ředkvičkami

Vaječný salát s ředkvičkami

Krkovička po cigánsku

Krkovička po cigánsku

Palačinky se šunkou a vejci

Palačinky se šunkou a vejci

Boloňské fazole pro vegany

Boloňské fazole pro vegany

Vánoční cheesecake

Vánoční cheesecake

Kýta v žampionové omáčce

Kýta v žampionové omáčce

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

82
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
41
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
30
Plněné kynuté knedlíky vepřovými výpečky
Plněné kynuté knedlíky…
26
Klasické lečo
Klasické lečo
25
Česnekové výhonky s rýží
Česnekové výhonky s rýží

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Kdy je masopust 2025: Kdy začíná a kdy končí?

Blesk pro ženy StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

StarDance Tour je za dveřmi: Tereza Kostková odhalila, na co je nejvíc zvědavá!

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Tady hlídám já! 40 momentek, na kterých převzali mateřské povinnosti kočičí parťáci

Blesk Horoskopy Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

Velký horoskop na srpen: Kdo přehodnotí pohled na zásadní životní etapu a koho povýší?

  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact