Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme do vymaštěné a vymazané bábovkové formy. Necháme asi 15 minut odpočinou a potom vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka
|4. 10. 2006 14:16
Vyzkoušela jsem buchtu s více mlékem a olejem a bylo to vynikající! Příště přidám méně máku.
Lída
|8. 5. 2006 11:02
Mě se ten nemletý mák líbí. je to změna a je to dobré a rychlé
Jana
|8. 2. 2006 22:24
Doporučila bych přidat decku oleje, pak by nemusela být tak suchá, ale řekla bych, že mletý mák bude určitě lepší.
Vlastík
|17. 2. 2005 06:00
Umlel jsem mák a je to daleko lepší, než nemletý. Jinak ta buchta je lepší, když se nalije na plech, je to rychleji pečené. Dobrou chuť.
Pája Boudová
|5. 12. 2004 08:59
Nechci nikoho strašit, ale četla jsem, že nemletý mák by se neměl vůbec konzumovat!!Prý se ta celá zrníčka lehce dostanou do střevních klků a pak tam můžou udělat pěknou neplechu.Navíc všechny výživné složky, co jsou v máku obsaženy, projdou trávicím traktem téměř bez užitku,protože nejdou zpracovat-tzn. nemáme v žaludku ani ve střevech žádný mlýnek na mák!!
Jirka Mrkvička
|30. 10. 2004 19:47
Buchta je opravdu HODNĚ suchá. Jinak nemletý mák je dobrý nápad.
Stanislava Novotná
|23. 6. 2004 20:22
Z nemletého máku mi připadá moučník divný a je brzo suchý
Líba
|20. 5. 2004 13:33
Věro, taky jsem to znám, a než jsem to vyzkoušela, nevěřila jsem, že z nemletého máku by to mohlo být tak dobré, jaké to opravdu pak bylo! O hodně lepší než z mletého.Ale záleží....
Anonym
|4. 5. 2004 09:48
Zkusil jsem to, ale z mletého máku. Bylo to hodně dobrý, akorát v tomto složení hodně hustý těsto a sušší po upečení. Možná zkusím příště přidat více mléka.
gita
|30. 4. 2004 12:20
Taky jsem to zkusila, je to rychlé, ale suché.
Lenka
|27. 4. 2004 14:59
Bábovku jsem také zkusila, ale nemletý mák není to pravé. Myslím si, že by byl lepší mletý mák. Nebyla by bábovka jtak suchá.