• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka jako makovec

autor: cubr
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 6
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka jako makovec
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 300
      g hrubá mouka
    • 200
      g mák
    • 2
      ks vejce
    • 1
      l mléko
    • 100
      g máslo
    • 100
      g cukr
    • 0,50
      balení prášek do pečiva
    • 1
      špetka sůl
    • tuk

Postup přípravy receptu

1
Cukr a máslo třeme do pěny a postupně přidáváme vejce. Přilijeme mléko, postupně vmícháme prosátou mouku se špetkou soli a nemletý mák. Těsto vlijeme do vymaštěné a vymazané bábovkové formy. Necháme asi 15 minut odpočinou a potom vložíme do středně vyhřáté trouby. Pečeme asi 45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Makovec

Makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Cuketovo-citronový makovník / makovec

Makovec s ledovou polevou

Makovec s ledovou polevou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka | 4. 10. 2006 14:16

    Vyzkoušela jsem buchtu s více mlékem a olejem a bylo to vynikající! Příště přidám méně máku.

  • Lída | 8. 5. 2006 11:02

    Mě se ten nemletý mák líbí. je to změna a je to dobré a rychlé

  • Jana | 8. 2. 2006 22:24

    Doporučila bych přidat decku oleje, pak by nemusela být tak suchá, ale řekla bych, že mletý mák bude určitě lepší.

  • Vlastík | 17. 2. 2005 06:00

    Umlel jsem mák a je to daleko lepší, než nemletý. Jinak ta buchta je lepší, když se nalije na plech, je to rychleji pečené. Dobrou chuť.

  • Pája Boudová | 5. 12. 2004 08:59

    Nechci nikoho strašit, ale četla jsem, že nemletý mák by se neměl vůbec konzumovat!!Prý se ta celá zrníčka lehce dostanou do střevních klků a pak tam můžou udělat pěknou neplechu.Navíc všechny výživné složky, co jsou v máku obsaženy, projdou trávicím traktem téměř bez užitku,protože nejdou zpracovat-tzn. nemáme v žaludku ani ve střevech žádný mlýnek na mák!!

  • Jirka Mrkvička | 30. 10. 2004 19:47

    Buchta je opravdu HODNĚ suchá. Jinak nemletý mák je dobrý nápad.

  • Stanislava Novotná | 23. 6. 2004 20:22

    Z nemletého máku mi připadá moučník divný a je brzo suchý

  • Líba | 20. 5. 2004 13:33

    Věro, taky jsem to znám, a než jsem to vyzkoušela, nevěřila jsem, že z nemletého máku by to mohlo být tak dobré, jaké to opravdu pak bylo! O hodně lepší než z mletého.Ale záleží....

  • Anonym | 4. 5. 2004 09:48

    Zkusil jsem to, ale z mletého máku. Bylo to hodně dobrý, akorát v tomto složení hodně hustý těsto a sušší po upečení. Možná zkusím příště přidat více mléka.

  • gita | 30. 4. 2004 12:20

    Taky jsem to zkusila, je to rychlé, ale suché.

  • Lenka | 27. 4. 2004 14:59

    Bábovku jsem také zkusila, ale nemletý mák není to pravé. Myslím si, že by byl lepší mletý mák. Nebyla by bábovka jtak suchá.

  • Pavla Martináková | 13. 4. 2004 17:28

    Líbí se mi jeho jednoduhcost a taky lechkost!!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr Hrubá mouka Mák Máslo Mléko Prášek do pečiva Sůl Tuk Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jemná tvarohová pomazánka

Jemná tvarohová pomazánka

Výborný narozeninový dort

Výborný narozeninový dort

Čaj ze sušených šípků

Čaj ze sušených šípků

Cuketa vynikající

Cuketa vynikající

Bůček pečený na zelí

Bůček pečený na zelí

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Nanukové Řezy podle babičky Marušky

Obrácená buchta z jablek

Obrácená buchta z jablek

Beránek  hrnkový

Beránek hrnkový

Jogurtovo-švestkový koláč

Jogurtovo-švestkový koláč

Doporučujeme

50 minut
Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Salát z rýžových nudlí s kuřetem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

62
Dýňová tortila
Dýňová tortila
59
Italské kari rizoto s králičím masem
Italské kari rizoto s…
21
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
19
Máslové řízky
Máslové řízky
18
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.
Plněné papriky podle…

Zajímavé články

Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až po sladké. Které si vyberete?
7 nejlepších rizot: Od klasického přes luxusní až…
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
AHA.cz Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Zpráva o Bohdalové vhání slzy do očí: Stašová promluvila

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Opravdu je jí 76? Tohle je 7 důvodů, proč Meryl Streep vypadá tak úžasně!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

Hrdý Radek Holub (56): Shodil 15 kilo! Co za proměnou stojí?

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

Horoskop na další týden: Kdo by se měl vzdát večerního přejídání a kdo by měl vážit slova?

  • Recepty.cz
  • Bábovka jako makovec
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact