• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Eliška

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Eliška
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g rostlinný tuk
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ořechy
    • 3
      vejce
    • 1,50
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme tuk, mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme směs rozinek, ořechů a čokolády. Nalejeme do vymazané a polohr. moukou vysypané formy. Pečeme zvolna na 170-180 °C cca 35-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kryspin.motyczka | 26. 12. 2014 11:50

    Je výtečná. Sice tam valím všechno od oka aby jí bylo víc, ale vždy se povede a je výtečná. I bez rozinek a ořechů, rumu jen 1 lžíci. :-)

  • Jarmi111 | 16. 11. 2013 09:54

    Bábovka je jemná, moc dobrá, jen mi tam moc nesedí ten rum, takže příště peču bez něj.. :-)

  • Veruna | 20. 5. 2013 12:17

    Prosím Vás, tu čokoládu tam přidáváte nadrcneou na kousíčky, nastrouhanou nebo roztavenou? Nebo je to jedno? :-\

  • gabba09 | 17. 12. 2011 11:52

    Nejlepší bábovka, peču ji podle tohoto receptu často, chutná všem!!! Doporučuji!!!

  • Lebdulka | 18. 10. 2011 07:46

    byla to moje pečící prvotina a dopadla na 1. Bábovka je opravdu excelentní!!!!

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 26. 5. 2011 09:41

    Vynikající, báječně vláčná - jen vynechávám rozinky a ořechy a je to přesně ta bábovka z dětství, po níž jsem pátrala :-)

  • Greinerova | 18. 4. 2011 11:33

    Nemáme rádi rozinky ty jsem vynechala,jinak je výborná

  • Michaela Š. | 30. 11. 2010 14:56

    Tak to je nejlepší bábovka jakou jsem kdy upekla :-P do druhého dne byla pryč, musím brzy udělat znovu.

  • Michaela M | 6. 12. 2009 20:43

    Zrovna teď tu bábovku manžel baští a dožaduje se slibu, že ji znovu upeču. I já musím říct, že je moc ňa ňam :))

  • MARTINA MAKSOVÁ | 13. 10. 2009 13:10

    Bábovka výborná,je krásně vláčná a moc nám chutná.Vždy když chci něco rychle upéct tak dělám Elišku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Rychlá večeře

Rychlá večeře

Domácí šunka

Domácí šunka

Vajíčkový salát

Vajíčkový salát

Medové perníčky hned k jídlu

Medové perníčky hned k jídlu

Jemná křenová pomazánka

Jemná křenová pomazánka

Čočková polévka s klobásou

Čočková polévka s klobásou

Snadné a rychlé kuře na paprice

Snadné a rychlé kuře na paprice

Hovězí na houbách s kořenovou zeleninou

Hovězí na houbách s kořenovou…

Doporučujeme

30 minut
Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

62
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
24
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
23
Klasická zelňačka
Klasická zelňačka
22
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…

Zajímavé články

Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i nasladko. A má jednu velkou výhodu!
Znáte hokkaidó? Tahle dýně je skvělá naslano i…
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá cukrárny po celém světě
Labubu dorty jsou hit! Oblíbená postavička dobývá…
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým vám vydrží až do jara
Jak uskladnit jablka? Tipy a rady, díky kterým…
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez lepku a s minimem kalorií!
Pizza z květáku je podzimní hit. Je zdravá, bez…
AHA.cz Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Neskutečných 178 milionů! Heřmánek sepsal závěť den před smrtí

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Stylové ikony nad 70 let: Co se můžeme naučit od Havlové, Vondráčkové či Meryl Streep?

Ženy.cz 5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

5 druhů asistentek v dnešním korporátu. Znáte podobnou?

Blesk.cz Vášeň v Naked Attraction: Polibky, pak zklamání! Co následovalo po žhavém rande?

Vášeň v Naked Attraction: Polibky, pak zklamání! Co následovalo po žhavém rande?

SportRevue.cz FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

FOTO: Plážové sporty. Díky roztleskávačkám pastva pro (mužské) oči

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

Tarotskop na říjen: Na Váhy toho bude moc, Střelci se vrhnou do dobrodružství a Býky čeká láska

  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact