• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Eliška

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Eliška
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g rostlinný tuk
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ořechy
    • 3
      vejce
    • 1,50
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme tuk, mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme směs rozinek, ořechů a čokolády. Nalejeme do vymazané a polohr. moukou vysypané formy. Pečeme zvolna na 170-180 °C cca 35-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

Hrnková bábovka s olejem

Hrnková bábovka s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kryspin.motyczka | 26. 12. 2014 11:50

    Je výtečná. Sice tam valím všechno od oka aby jí bylo víc, ale vždy se povede a je výtečná. I bez rozinek a ořechů, rumu jen 1 lžíci. :-)

  • Jarmi111 | 16. 11. 2013 09:54

    Bábovka je jemná, moc dobrá, jen mi tam moc nesedí ten rum, takže příště peču bez něj.. :-)

  • Veruna | 20. 5. 2013 12:17

    Prosím Vás, tu čokoládu tam přidáváte nadrcneou na kousíčky, nastrouhanou nebo roztavenou? Nebo je to jedno? :-\

  • gabba09 | 17. 12. 2011 11:52

    Nejlepší bábovka, peču ji podle tohoto receptu často, chutná všem!!! Doporučuji!!!

  • Lebdulka | 18. 10. 2011 07:46

    byla to moje pečící prvotina a dopadla na 1. Bábovka je opravdu excelentní!!!!

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 26. 5. 2011 09:41

    Vynikající, báječně vláčná - jen vynechávám rozinky a ořechy a je to přesně ta bábovka z dětství, po níž jsem pátrala :-)

  • Greinerova | 18. 4. 2011 11:33

    Nemáme rádi rozinky ty jsem vynechala,jinak je výborná

  • Michaela Š. | 30. 11. 2010 14:56

    Tak to je nejlepší bábovka jakou jsem kdy upekla :-P do druhého dne byla pryč, musím brzy udělat znovu.

  • Michaela M | 6. 12. 2009 20:43

    Zrovna teď tu bábovku manžel baští a dožaduje se slibu, že ji znovu upeču. I já musím říct, že je moc ňa ňam :))

  • MARTINA MAKSOVÁ | 13. 10. 2009 13:10

    Bábovka výborná,je krásně vláčná a moc nám chutná.Vždy když chci něco rychle upéct tak dělám Elišku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapékané plněné brambory

Zapékané plněné brambory

Poctivá zelňačka

Poctivá zelňačka

Krkovička jako bramboráková

Krkovička jako bramboráková

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15 minut)

Ňadra v růžovém negližé (oběd za 15…

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Vepřové se sýrovo-špenátovou omáčkou

Játrové knedlíčky mojí babičky

Játrové knedlíčky mojí babičky

Pohankový salát

Pohankový salát

Mrkvová polévka I.

Mrkvová polévka I.

Doporučujeme

40 minut
Španělská bramborová polévka

Španělská bramborová polévka

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

31
Broskvové knedlíky - bez vajec
Broskvové knedlíky - bez…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Cereální hruškový / jablečný závin (štrůdl)
Cereální hruškový /…
28
Špekáčky na pivu
Špekáčky na pivu
28
Domácí kuřecí čína
Domácí kuřecí čína

Zajímavé články

Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty, které se opravdu osvědčily
Vepřové kotlety: Vyzkoušejte ty nejlepší recepty,…
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i cukroví: Připravíte ho ve 3 krocích
Domácí vanilkový extrakt provoní bábovku i…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný koláč, který je ideální k večeři i na večírek
Flammkuchen: Skvělý a jednoduchý alsaský slaný…
AHA.cz Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Hrušínský (79) ve vážném stavu: Kolaps plic! Skončil na kyslíku

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Zlatokopky podle zvěrokruhu: Ženám v těchto znameních jde často jen o peníze

Blesk pro ženy 5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

5 mýtů v nošení kabelek, těmi se už neřiďte! Které vyvrací designérka?

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

Režisér Zdeněk Troška (72): První vystoupení po boji s vážnou nemocí

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Porod v detailu a bez příkras. Podívejte se na 102 snímků, které vás ohromí svou krásou i syrovostí

Blesk Horoskopy Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

Patří vaše znamení mezi staré duše? Takhle to poznáte!

  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact