• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Eliška

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Eliška
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g rostlinný tuk
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ořechy
    • 3
      vejce
    • 1,50
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme tuk, mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme směs rozinek, ořechů a čokolády. Nalejeme do vymazané a polohr. moukou vysypané formy. Pečeme zvolna na 170-180 °C cca 35-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

Bábovka Margotka s čokoládou

Bábovka Margotka s čokoládou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kryspin.motyczka | 26. 12. 2014 11:50

    Je výtečná. Sice tam valím všechno od oka aby jí bylo víc, ale vždy se povede a je výtečná. I bez rozinek a ořechů, rumu jen 1 lžíci. :-)

  • Jarmi111 | 16. 11. 2013 09:54

    Bábovka je jemná, moc dobrá, jen mi tam moc nesedí ten rum, takže příště peču bez něj.. :-)

  • Veruna | 20. 5. 2013 12:17

    Prosím Vás, tu čokoládu tam přidáváte nadrcneou na kousíčky, nastrouhanou nebo roztavenou? Nebo je to jedno? :-\

  • gabba09 | 17. 12. 2011 11:52

    Nejlepší bábovka, peču ji podle tohoto receptu často, chutná všem!!! Doporučuji!!!

  • Lebdulka | 18. 10. 2011 07:46

    byla to moje pečící prvotina a dopadla na 1. Bábovka je opravdu excelentní!!!!

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 26. 5. 2011 09:41

    Vynikající, báječně vláčná - jen vynechávám rozinky a ořechy a je to přesně ta bábovka z dětství, po níž jsem pátrala :-)

  • Greinerova | 18. 4. 2011 11:33

    Nemáme rádi rozinky ty jsem vynechala,jinak je výborná

  • Michaela Š. | 30. 11. 2010 14:56

    Tak to je nejlepší bábovka jakou jsem kdy upekla :-P do druhého dne byla pryč, musím brzy udělat znovu.

  • Michaela M | 6. 12. 2009 20:43

    Zrovna teď tu bábovku manžel baští a dožaduje se slibu, že ji znovu upeču. I já musím říct, že je moc ňa ňam :))

  • MARTINA MAKSOVÁ | 13. 10. 2009 13:10

    Bábovka výborná,je krásně vláčná a moc nám chutná.Vždy když chci něco rychle upéct tak dělám Elišku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Srdíčka na smetaně

Srdíčka na smetaně

Rychlá vločková polévka

Rychlá vločková polévka

Chodský koláč

Chodský koláč

Zeleninové kari

Zeleninové kari

Kuskus s krabími tyčinkami

Kuskus s krabími tyčinkami

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Bílý smetanovo-tvarohový dort

Mazanec s mandlemi

Mazanec s mandlemi

Doporučujeme

50 minut
Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem

Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a…

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

30 minut
Smažená rýže se zeleninou a krůtím masem

Smažená rýže se zeleninou a krůtím…

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Poslední sledované recepty

90
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
31
Těstoviny s bílými fazolemi
Těstoviny s bílými…
27
Řízek bez vajec
Řízek bez vajec
22
Segedínský guláš III.
Segedínský guláš III.
21
Ragů (salsa Bolognese) iliti
Ragů (salsa Bolognese)…

Zajímavé články

Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se smetanou, kokosovým mlékem, kari i opečenou slaninou
5 nejlepších receptů na dýňovou polévku: Se…
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na cereálie a koláče, máme 5 lepších tipů!
Nejlepší snídaně pro školáka: Zapomeňte na…
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
Všechny chutě F.O.O.D. pikniku
AHA.cz Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Statečný návrat Něrgešové: Co se dělo v zákulisí Showtimu?

Mimibazar Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Zpevněte tělo elektřinou a pak se zmrazte: Co je EMS trénink a proč ho vyzkoušet?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

A zase ta Aňa! Česká herečka tentokrát ovládla červený koberec v Torontu

Ženy.cz Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Proč vám „já-pohled“ ničí vztahy a jak to změnit?

Blesk.cz Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

Prima po ZOO zařízla i Kamarády: Další herci přišli o práci!

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

Největší šprti zvěrokruhu: Kdo má nejlepší předpoklady pro studium a musí uspět za každou cenu?

  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact