• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády
  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka Eliška

autor: Daizy
0.0
moje hodnoceni
4.9
hodnotilo: 11
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka Eliška
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 125
      g rostlinný tuk
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      vanilkový cukr
    • 3
      lžíce hnědý rum
    • 200
      g hladká mouka
    • 1
      prášek do pečiva
    • 50
      g rozinky
    • 50
      g čokoláda na vaření
    • 30
      g ořechy
    • 3
      vejce
    • 1,50
      dl mléko

Postup přípravy receptu

1
Z bílků ušleháme tuhý sníh, žloutky utřeme s cukrem, postupně přidáme tuk, mouku s práškem do pečiva, mléko, rum a lehce vmícháme sníh z bílků. Nakonec přidáme směs rozinek, ořechů a čokolády. Nalejeme do vymazané a polohr. moukou vysypané formy. Pečeme zvolna na 170-180 °C cca 35-45 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Dýňová bábovka (řez) s kokosem

Hrnková bábovka s olejem

Hrnková bábovka s olejem

Bábovka s broskvemi

Bábovka s broskvemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kryspin.motyczka | 26. 12. 2014 11:50

    Je výtečná. Sice tam valím všechno od oka aby jí bylo víc, ale vždy se povede a je výtečná. I bez rozinek a ořechů, rumu jen 1 lžíci. :-)

  • Jarmi111 | 16. 11. 2013 09:54

    Bábovka je jemná, moc dobrá, jen mi tam moc nesedí ten rum, takže příště peču bez něj.. :-)

  • Veruna | 20. 5. 2013 12:17

    Prosím Vás, tu čokoládu tam přidáváte nadrcneou na kousíčky, nastrouhanou nebo roztavenou? Nebo je to jedno? :-\

  • gabba09 | 17. 12. 2011 11:52

    Nejlepší bábovka, peču ji podle tohoto receptu často, chutná všem!!! Doporučuji!!!

  • Lebdulka | 18. 10. 2011 07:46

    byla to moje pečící prvotina a dopadla na 1. Bábovka je opravdu excelentní!!!!

  • Pasážová revolta
    Pasážová revolta | 26. 5. 2011 09:41

    Vynikající, báječně vláčná - jen vynechávám rozinky a ořechy a je to přesně ta bábovka z dětství, po níž jsem pátrala :-)

  • Greinerova | 18. 4. 2011 11:33

    Nemáme rádi rozinky ty jsem vynechala,jinak je výborná

  • Michaela Š. | 30. 11. 2010 14:56

    Tak to je nejlepší bábovka jakou jsem kdy upekla :-P do druhého dne byla pryč, musím brzy udělat znovu.

  • Michaela M | 6. 12. 2009 20:43

    Zrovna teď tu bábovku manžel baští a dožaduje se slibu, že ji znovu upeču. I já musím říct, že je moc ňa ňam :))

  • MARTINA MAKSOVÁ | 13. 10. 2009 13:10

    Bábovka výborná,je krásně vláčná a moc nám chutná.Vždy když chci něco rychle upéct tak dělám Elišku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Pečení Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Čokoláda na vaření Cukr krupice Hladká mouka Hnědý rum Mléko Ořechy Prášek do pečiva Rostlinný tuk Rozinky Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kremrole se šlehačkou

Kremrole se šlehačkou

Koprovka podle Barunky

Koprovka podle Barunky

Hamburgery original

Hamburgery original

Špenátová polévka slavnostní

Špenátová polévka slavnostní

Třešňový závin

Třešňový závin

Citronový krém s tvarohem

Citronový krém s tvarohem

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými krutony

Dýňová polévka s bramborem a dýňovými…

Rybízový koláč

Rybízový koláč

Krkovice se zelím

Krkovice se zelím

Doporučujeme

35 minut
Těstovinový salát z grilu

Těstovinový salát z grilu

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

40 minut
Krůtí špízy yakitori

Krůtí špízy yakitori

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Cuketovo-brokolicový krém

Cuketovo-brokolicový krém

15 minut
Domácí zázvorovo-citronová limonáda

Domácí zázvorovo-citronová limonáda

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Poslední sledované recepty

39
Máslové řízky
Máslové řízky
28
Dýňová tortila
Dýňová tortila
22
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
11
Citronový nebo pomerančový krém - pikantní
Citronový nebo…
10
Jablková žemlovka se sněhem
Jablková žemlovka se…

Zajímavé články

Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je ještě můžete natrhat
Kam na samosběr meruněk? Na těchto místech si je…
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a osvědčený postup!
Grilovaný sýr, který chutná famózně. Recept a…
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni? Tyhle 4 způsoby jsou nejlepší
Jak zamrazit jahody, aby si zachovaly chuť a vůni…
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální vynález na chatu, když udeří letní vedra
Zmrzlina, kterou připravíte jen v sáčku: Geniální…
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než zmrzlina nebo vychlazené pivo?
Jídlo a pití do vedra: Co vás osvěží víc než…
AHA.cz Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Krutá zpráva pro Václava Vydru... po 40 letech

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Světlana Nálepková slaví 65. narozeniny: Jaké je tajemství její luxusní postavy?

Ženy.cz 5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

5 zlatých pravidel pro mozek, díky kterým budete v životě spokojenější

Blesk.cz Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

Tereza Ramba jako zavražděná Monyová (†44): První fotky z natáčení!

SportRevue.cz Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Památné duo Poulíček a Tittelbach. Připomeňte si jejich 13 nejlepších hlášek

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

Velký horoskop lásky na červenec: Kdo otěhotní a na koho čeká žhavá letní romance?

  • Recepty.cz
  • Bábovka Eliška
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact