• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Bábovka cukrářská
Napište svůj komentář k receptu

Bábovka cukrářská

autor: Jana z Vysočiny
0.0
moje hodnoceni
4.3
hodnotilo: 16
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Bábovka cukrářská
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 4
      ks vejce
    • 200
      g sádlo
    • 200
      g moučkový cukr
    • 0,50
      citronová kůra Strouhaná
    • 0,25
      l mléko
    • 100
      g rozinky
    • 500
      g polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

1
Žloutky vyšleháme s dobrým sádlem a cukrem do pěny. Přidáme kůru, rozinky, mléko, mouku s kypř. práškem a lehce zamícháme tuhý sníh z bílků. Formu dobře vymažeme a vysypeme moukou a pečeme při teplotě cca 160-170 °C přibližně hodinu. Necháme chvíli vychladnout, pak vyklopíme a štědře nacukrujeme. Bábovka má výbornou chuť!
2
Myslím, že by bylo možné ji po upečení upravit jako štolu, tzn. ještě teplou potřít rozpuštěným máslem a pak pořádně nacukrovat, nebo by určitě byla výborná citronová poleva. Patří mezi velmi staré recepty.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Perníková bábovka

Perníková bábovka

Ořechová bábovka s mrkví a pastinákem

Ořechová bábovka s mrkví a pastinákem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Světluše | 15. 4. 2012 12:24

    Bábovka je naprosto úžasná. :-)

  • Anděla Notaková | 5. 3. 2010 12:30

    Doporucuji jen doma vyskvarene sadlo. Babovka je pak vonava a dobra. Neni to zazrak, ale je to jako od babicky:-) Mne osobne pripomina casy kdyz jsem byla mala a litala po vesnici s kouskem babovky v ruce. Dnes delam babovku s likerem, se slehackou, s kys,smetanou, s rumem... davam tam piniove a pekanove orechy, tropicke ovoce...ale jen ta s tim sadlem me donutila vzpominat:-) Urcite ji budu delat znovu.

  • K. Lašáková | 5. 3. 2010 10:36

    Včera jsem ji upekla, je sice pěkně vláčná, ale pořád v ní cítím to sádlo. Jaké sádlo používáte?? Já je vůbec nekupuji, takže se v nich nevyznám- použila jsem vepřové sádlo Brick.

  • eeefffffffffffffffff fefs | 3. 4. 2008 17:19

    ddswdsdssdsdsdsdsdssssssssssssssssssssssssssddsdsdsssdssdsssssssssssssssdsdsddssdsdsdsdsdsdsddssdsdsdsdsdsdsdsddssdsdsdsddssdsdssddssddsddsdsdsdsdsdsddsdsdsdsdsddsdddsdsdsdsdsfsdsdsdsddssrfsdsddfdfffdfdfdfdfdfdfddfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdfdffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffffdddfddddddddddddfffffffffffffddddddddddddffffffffffffffdddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddddbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbbdeeeeeeeeeeeyygygccccccccccccttttttttttttttttffffggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggggf

  • Mirka Sochova | 30. 3. 2008 15:42

    Hledala jsem recept na klasickou třenou bábovku a tak jsem vyzkoušela tuto,rozhodně mně nezklamala a že je ze sadla nikdonepoznal,takže 1.

  • iva nemcova | 30. 3. 2008 10:07

    Babovku jsem soupla do trouby na 110°C,protoze se mi celou dobu pripravy motal pod nohama muj synek,ale nastesti po ctvrthodine jsem si toho vsimla a babovku zachranila. Vyborne testo,pouziti sadla doda babovce jemnost a je takova "sametova" v puse :-) nenapada me jak jinak to popsat. Super recept a jelikoz pecu casto a rada,zopakuji i s obmenami( cokolada,orisky,kava atd.) Hodnotim za 1.

  • Jitka M. | 19. 10. 2007 00:46

    tak tohle určitě též vyzkouším, ale musím koupit sadlo , zdá se mi to velice zajímavé už si píšu dám vědět jak se povedla

  • Jiťa | 11. 9. 2007 09:17

    Tak jsem se chtěla pochlubit touto bábovkou s lákavým názvem a zklamala mě. Přestože jsem ji vylepšila potřením máslem a cukrem, byla chuťově naprosto obyčejná. Jak píše Ema - žádný zázrak, normální "snídaňová".

  • magdaléna | 10. 11. 2005 12:21

    Paní Tichá, jak tak pročítám Vaše recepty a reakce na ně, tak nabývám pocitu, že jste nedotknutelná. Inu, kritiku se musí každný naučit brát. Myslím, že si zbytečně kazíte pověst, neboť Vaše recepty zkouším a jsou téměř všechny vynikající.Nebuďte prosím malicherná a posílejte další dobré nápady.

  • Anonym | 18. 10. 2005 15:27

    Taky jsem ji vyzkoušela,je skvělá.My ale nemáme moc rádi rozinky,takže jsem je nahradila kandovanou citr.kůrou a ořechy.Co z té bábovky dělá královnu je to polití máslem před pocukrováním,byla u nás návštěva a říkali,že tak dobrou bábovku ještě nejedli.

  • Ema | 30. 9. 2005 13:37

    Paní Tichá, moc mě mrzí že se zlobíte, já jsem vás přece nechtěla v žádném případě nijak urazit! Zas ale na druhou stranu nemůžu za to, že se mi ta bábovka opravdu nezdá být žádný zázrak - jak je prezentováno ne přímo vámi, ale reakcemi ostatních na recept. Možná je chyba právě v tom, že po všech těch komentářích člověk čeká nevídané neslýchané. Tak už se nezlobte. Přece jsem přiznala, že se bábovka dělala velmi dobře a rychle a pekla se bez probémů - a to se také počítá! Prostě bábovka.

  • Jana Tichá | 30. 9. 2005 11:28

    Emo, jak tak koukám, jste tu prakticky jako anonym a ani jste nevložila jediný recept. Dejte jich sem pár a pak budeme soudit, co je zázrak a co se "jen dá jíst"

  • Ema | 30. 9. 2005 10:24

    Lidi, přestávám pomalu chápat: ne že by se tahle bábovka nedala jíst, ale když jsem jí konečně udělala, zjistila jsem, že je to prostě bábovka na snídani, docela dobře se dělá - ale rozhodně žádný zázrak jak tady píšete. Na druhou stranu se tady na těch stránkách najde tolik opravdu dobrých věcí - a pes po nich neštěkne. Proč? Tuhle bábovku bych taky nazvala cukrářskou, opravdu chutná jak ta kupovaná (a to jsem měla sádlo i vejce domácí).

  • jitka cermakova | 28. 9. 2005 17:23

    vynikající...velmi jemná..voňavá....

  • nikac | 27. 9. 2005 22:59

    Dekuji za tento recept, zrovna mam doma sadlo a hledam presne tento recept, nahodou jsem se na nej dostala. Maminka ma tuto babovku doma ve svych receptech, uz jsem premyslela, ze ji zitra zavolam. Takze diky moc

  • Martina S. | 24. 9. 2005 12:38

    Dnes jsem ji pekla a je opravdu výtečná, myslím, že už nebudu dnes obědvat, protože ji pořád žďobu.Akorát radím, nepečte ji ve formě, která je skládací, myslím tím takové, která se může použít jak na dort, tak na bábovku. Sádlo mi při dlouhémpečení trochu vytékalo a v troubě se připalovalo a bylo nakouřeno v celém domě. Jinak je opravdu výborná.

  • Jana z VM | 20. 9. 2005 12:33

    Naši prarodiče měli jenom a jenom sádlo a byli určitě zdravější. Manželkova maminka taky používá i na potírání buchet a ovocných knedlíků pouze sádlo a já poslední dobou taky. Je pravda, že máme domácí, ale i to kupované není špatné, protože je vyrábějí soukromníci a je kvalitnější.

  • Di | 20. 9. 2005 09:49

    Sádlo má méně cholesterolu nž máslo, pokud vím.

  • Jana z Kanady | 20. 9. 2005 05:12

    Tolik sadla a jeste pokapat maslem?Co tomu rekne cholesterol?

  • Fleur | 19. 9. 2005 18:52

    Výborná

  • Michaela Bernatová | 13. 9. 2005 14:01

    hmmmm, super..

  • Airan Novakova | 12. 9. 2005 18:58

    Tuhle babovku jsem delala s uspechem...manzel tvrdi, ze diky sadlu nedostal po ni paleni zahy...jen jsem prvne rozslehala vejce s cukrem a pak pridala rozmekle sadlo o 50g min, nez je v receptu. Taky jsem pridala sparene orechy a vanilkovy cukr. Pozor, babovka je velka, podle mne se do normalni formy nevejde, ja ji pekla ve stare forme, dvakrat tak velkou. Vyborna chut! Druhy den byla jeste lepsi! Budu ji delat i nadale.

  • Jana Tichá | 5. 9. 2005 12:11

    Díky moc všem za pochvalu :-)))

  • jarmila | 5. 9. 2005 09:22

    O víkendu jsem ji upekla.Podle rady p.Tiché jsem ji ještě horkou potřela rozpuštěným máslem, přidala jsem do něho i rum a pak pocukrovala.Je výborná.Asi to sádlo dělá to, že se jakoby na jazyku rozdrolí do křehka a rozpustí .Mám zkušenost, že i sádlové cukroví je křehké a lahodné.To máslo ani Hera v bábovce neudělá (i když bábovka je určitě taky dobrá).Dopuručuji.Je to zase nový chuťový zážitek.

  • Jana z VM | 5. 9. 2005 07:47

    A dodávám - chvály jsou pěkné, ale kdo bude hodnotit? Nebuďte líní !!

  • Jana z VM | 5. 9. 2005 07:46

    Bábovku jsem skutečně po upečení natřela rozpuštěným máslem a hojně pocukrovala !! Voněla po celém bytě přímo nádherně. Ikdyž je dost veliká, dneska je z ní pouze kousíček. Rozinek dám příště ještě víc a namočila jsem je do rumu.Díky za vynikající recept !!

  • Jana z VM | 2. 9. 2005 13:13

    I já se konečně chystám na tuto bábovku. Kolegyně už ji dělala a moc jim chutnala. Já budu mít příležitost teď o víkendu. Opět se podělím o zážitky ...Jenom nechápu, že když někomu něco chutná, proč to neohodnotí???? Spousta výborných receptů zůstává mimo soutěž a to je škoda, ne?

  • Jana Tichá | 2. 9. 2005 12:45

    Tak to vám držím palce :-))) Hned bych ji dělala znova. A tentokrát bych ji natřela rozpuštěným máslem a pak až pocukrovala. Určitě dejte vědět :-)

  • Airan Novakova | 2. 9. 2005 09:41

    Pani Ticha, poridila jsem si sadlo specialne kvuli te vasi babovce:-)) Odpoledne jdu na to:-))

  • Marcela Hübnerová | 31. 8. 2005 22:37

    Buchtu jsem zkusila a je vynikající..Díky za recept!

  • Jana Tichá | 26. 8. 2005 15:52

    V tomhle vám neporadím. Pekla jsem ji pouze se sádlem. To bych musela vyzkoušet, ale protože mi se sádlem moc chutná, nemám důvod. Proto vám můžu jen doporučit vyzkoušet ji s máslem. Snad se povede a bude stejně dobrá, i když samozřejmě charakteristickou vůni mít už nebude.

  • Anonym | 26. 8. 2005 15:31

    Dobrý den, já bych chtěla také Vaši bábovku vyzkoušet,líbí se mi ten název "cukrářská", ale je třeba také myslet na vegetariány - takže mohu použít máslo? Děkuji a doufám, že na nás vegetariány nezanevřete. Je to jen jiný postoj, ale curkoví máme přece rádi všichni stejně!

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 23:02

    A já zase znám od dětství ze škvarků slovenské pagáčiky. A taky pracny.

  • marie krejzarova | 25. 8. 2005 16:45

    Moje maminka tuto bábovku pekla též a pamatuji si,že se poní vždy jen zaprášilo.Já zase ráda peči škvarkový koláč.

  • leika | 25. 8. 2005 14:21

    já chudá děvčica z dědiny na sádlo nedám dopustit..dokonce si vzpomínám že jako děti jsme měly rády chleba se sádlem a posypat hrubým krystalem :-) no teď bych to už nepožila ale ty řízky můžu :-)))

  • Jana z VM | 25. 8. 2005 09:44

    Tak, na tuto bábovečku se opravdu, ale opravdu těším! Plně souhlasím s Vámi, Jano, že není nad domácí sádlo !!! Takový dobrý řízek, smažený na sádle !! Starší lidé na vesnici nejsou vůbec zvyklí na máslo, tam se pořád mastí sádlem i kynuté a jiné ovocné knedlíky a musím říct, že je to opravdu výborné !! Jsem na tuto bábovku strašně zvědavá!!!

  • Jana Tichá | 25. 8. 2005 09:36

    Opravdu sádlo!Myslím, že je i proto tak chutná. Vzpomeňte si třeba na vánoční cukroví - sádlové koláčky (mouřeníny) - pečené kakaové kuličky s důlkem uprostřed kam se dává marmeláda. Bez sádla nemožné!Jen použijte opravdu voňavé sádlo. Ne každé je chutné. Není přes domácí.

  • Anonym | 25. 8. 2005 09:24

    Opravdu sadlo?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Mléko Moučkový cukr Polohrubá mouka Prášek do pečiva Rozinky Sádlo Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Tatranské kuře

Tatranské kuře

Srbský kotlet

Srbský kotlet

Halušky s tvarohem

Halušky s tvarohem

Balkánské řezy II.

Balkánské řezy II.

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Palačinky s nutellou a čoko šlehačkou

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Jablíčka v županu II.

Jablíčka v županu II.

Cookies chip

Cookies chip

Kuře na bazalce

Kuře na bazalce

Doporučujeme

40 minut
Tortilly s masovými kuličkami

Tortilly s masovými kuličkami

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Poslední sledované recepty

89
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Houbové flíčky / houbofleky
Houbové flíčky /…
34
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
32
Kulaté kynuté knedlíky - příloha
Kulaté kynuté knedlíky -…
30
Máslové řízky
Máslové řízky

Zajímavé články

Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy nezklamou a jsou hotové za pár minut
Šest úžasných receptů na čínu, které nikdy…
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte hvězdou pláže
Expresní dieta před dovolenou: Zhubněte a buďte…
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení každý pan učitel i paní učitelka
10 nejlepších tipů na jedlé dárky, které ocení…
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka vyrábí roztomilé sladké dvojníky pejsků a kočiček
Domácí mazlíčci jako dorty: Tchajwanská cukrářka…
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze dvou surovin!
Domácí jahodová zmrzlina: Vyrobte si ji jen ze…
AHA.cz Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Šíp ztratil všechnu sílu? Rozhodnutí je definitivní

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Miss 2004 Jana Doleželová vytáhla ze skříně poklady: 20 let staré kalhoty ze státnic stále oblékne

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

Lenka Graf slavila padesátiny: Juchalo se na Hradě!

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

10 jmen, která předurčují vysoké ambice a ctižádost: Kdo dokáže jít přes mrtvoly?

  • Recepty.cz
  • Bábovka cukrářská
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact