ks
vanilkový cukr
nebo aroma dle chuti (rum, vanilka, mandle...)
300
g
polohrubá mouka
1
ks
prášek do pečiva
(může být i na perník nebo lžička sody)
250
g
červená řepa
uvařená, oloupaná, jemně nastrouhaná
100
g
čokoláda
nasekaná nebo hrubě nastrouhaná
180
g
hnědý cukr
Dále dle chuti
rozinky
citronová kůra
kakao
strouhaný kokos
nasekané ořechy
skořice - mletá
Postup přípravy receptu
1
Uvařenou oloupanou a nastrouhanou řepu dáme do mísy, dobře promícháme se žloutky, cukry a vlažným máslem. Pak přisypeme mouku s kypřidlem, opět dobře promícháme a přidáme nasekanou čokoládu s pevně ušlehanými bílky a zlehka vše naposledy společně promícháme. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané bábovky nebo pekáčku a dáme péct na 170 stupňů předehřáté trouby na cca hodinu - vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí můžeme přelít čokoládovou polevou nebo pocukrovat.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Roman
|21. 4. 2017 07:39
Skvělý recept. Měl jsem i mrkev, povařil a nastrouhal jsem ji do těsta také - slavil jsem úspěch. Děkuji za recept a inspiraci.
Miluška
|26. 1. 2017 08:25
Je výborná a cukr jsem dávala obyč bílý, hnědý nepoužívám.
Dada
|19. 11. 2016 23:51
Výborná. Tajně jsem ji dělala, ať se děti nedozví, že je tam řepa a sama jsem z výsledku nadšená. Přidala jsem navíc hrst ořechů. Řepy se letos urodilo, tak ji plánuju brzo udělat znovu :-)
Tomáš Musil
|23. 9. 2016 12:20
Dále dle chuti jsem nepřidal už nic a je uplně super.
Chaloupovská
|9. 7. 2016 12:03
<3 Doporučuji
bobina
|5. 4. 2016 19:28
Výborný recept,dělala jsem místě bábovky mafiny.Opravdu bomba, nikdo nepoznal, že jsou z červené řepy. Děkuji za super recept
Jana Poláková
|21. 3. 2016 11:50
Mně by osobně nenapadlo ani v tom nejdivočejším snu přidat řepu do buchty a o to víc jsem byla překvapená jak byla výborná. Děkuji za recept a přeji mnoho dalších takhle výborných.
Morin
|10. 1. 2016 15:25
Je výborná a ničím bych jí nevylepšovala. :-)) Už takhle je lepší jak dort. :-*
Hanka
|7. 11. 2015 11:47
Po nakrájení bábovky jsem z taktických důvodů zamlčela z čeho jsem jí pekla, třebaže řepu máme rádi všichni, ale znáte to ;-) . Bábovka je výborná a že je v ní řepa nepoznal vůbec nikdo!