Troubu předehřejeme na 180 °C (horkovzdušnou na 160 °C).Tmavou čokoládu rozpustíme. Šest formiček o obsahu alespoň 100 ml vymastíme a vysypeme krupicovým cukrem.
2
Máslo, hnědý cukr a rozpuštěnou čokoládu vyšleháme do pěny, po jednom vmícháme žloutky, pak prosátou mouku s práškem do pečiva a mleté oříšky či mandle.
3
Bílky ušleháme se špetkou soli na tuhý sníh a opatrně přimícháme k čokoládové hmotě.
4
Formičky naplníme ze dvou třetin čokoládovou směsí, navrch položíme po dvou čtverečkách bílé čokolády a překryjeme tmavou směsí (náplň nesmí dosahovat až k okraji).
5
Formičky postavíme na plech a pečeme 15-20 minut.
6
Sejmeme z plechu, necháme 15 minut vychladnout a opatrně vyklopíme na talíř. Servírujeme ihned, aby bílá čokoláda neztuhla.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Angelika
|24. 10. 2006 20:27
Ta babovička je opravdu suprová. No především se musím pochlubit, že mi ji upekl muj miláček, takže byla jedinečná. No přiznejte, kdo se může pochlubit takovým skvělým partnerem!!!!
Jana Kozojedová
|18. 10. 2005 11:16
Vynikající je především ta roztavená bílá čokoláda v kombinaci s "hořkočokoládovým těstem". Navíc bábovičky vypadají velice efektně, mohu jen doporučit. Hlavně je zapotřebí opravdu pečlivě vymazat fomičky.
Airan Novakova
|17. 10. 2005 18:21
Tohle se chystam udelat na slavnost, snad se mi to povede, recept vypada uzasne!