• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babiččiny rarášky
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny rarášky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.2
hodnotilo: 53
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny rarášky
Babiččiny rarášky
Babiččiny rarášky
Babiččiny rarášky
Babiččiny rarášky
3fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře (vykostěné nebo kuřecí prsa)
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • maggi
    • 3
      lžíce hladká mouka
    • 2
      lžíce solamyl (bramborový škrob)
    • 1
      lžíce hořčice
    • 1
      dl pivo
    • pepř mletý
    • sůl
    • koření na kuře
    • kari podle chuti, nebo jiné koření

Postup přípravy receptu

1
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky (budou se pak opékat na pánvi, tak abyste se neupekli zaživa, nařezejte si je přiměřeně pozn. J.Werich) a pak vše, co je napsáno v ingrediencích naházíte do mísy nebo nejlépe plastové uzavíratelné misky, pořádně promícháte a necháte přes noc odležet. Vytvoří se Vám těstíčko.
2
Druhý den smažíte na pánvi dozlatova.
3
Podáváme nejlépe s chlebem a tatarkou či horčicí, ale fantazii se meze nekladou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

Babiččiny "Francky"

Babiččiny "Francky"

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • silvik T.
    silvik T. | 5. 4. 2014 14:37

    Chutnají mi :)

  • janesis | 26. 9. 2011 15:53

    rarášky doma děláváme a já je zbožňuji :)

  • Jana Stanková | 16. 7. 2011 12:54

    :-D :-D :-D

  • J.Č. | 31. 1. 2011 15:52

    Jo a ještě něco,samozřejmě to musíte dát do lednice i s tim kuřecim masem,aby se vám všechny ty ingredience a chutě všechny spojily. <3

  • J.Č. | 31. 1. 2011 15:48

    Už jsem tento recept dělala,a i moje rodina si na něm pochutnala. :-[

  • M.K. | 31. 1. 2011 11:12

    :'( to jste tupci?když VŠE tak VŠE včetně masa naházejte do misky.proboha kde to žiju

  • ztracenka
    ztracenka | 9. 11. 2010 15:39

    V receptu je psáno "a pak vše, co je napsáno v ingrediencích naházíte do mísy" tzn. včetně masa

  • Alena Zelenková | 7. 11. 2010 13:56

    Tak jen nevím, jestli tam to masko taky dát přes noc, anebo obalovat v těstíčku až druhý den...

  • Ladia
    Ladia | 5. 11. 2010 22:41

    Vyzkoušeli

  • Dokina
    Dokina | 8. 10. 2010 13:00

    Lehké a jedlé :)

  • Radka Křížová | 8. 11. 2009 17:46

    Dneska jsem dělala k obědu, bylo to výborné a velice rychlé. Maso bylo nádherně měkké, jen přiště to ješ tě víc přiostřím - u nás máme radši pikantnější, dala jsem trochu grilovacího koření a mohla jsem ho dát o dost víc

  • Iva Pěnkavová | 21. 4. 2009 11:35

    Moc dobré , pivo jsem dala černé , s tatarkou, chlebem, nemělo chybu !

  • Mirka P. | 1. 2. 2009 16:36

    Laďko, na tyto komentáře nemá nemá cenu reagovat, viz další. Myslím, že pan František je na nejlepší cestě získat zákaz přístupu na Recepty... a dobře mu tak.

  • ladislava staffenová | 1. 2. 2009 16:19

    Františku, promiň, nechtělo by to lepší slovní zásobu? Žádné jídlo hnus neníí, jen mi to zrovna nemusí sednout.

  • František Jebal | 1. 2. 2009 16:14

    fůůůůůůůůůůůůůůůj takovej hnus

  • Radana Altmanová | 15. 1. 2009 21:44

    Musím pochválit, je to moc dobré, doporučuji a doporučuji zapíjet pivečkem, pak je to good;o)

  • niobe nightingale | 30. 12. 2008 12:44

    tak jsem je dneska vyzkoušela k obědu s bramborovou kaší a měly celkem úspěch. taková hodně jiná a zvláštní "vůně" při tom smažení...

  • Zdena Dolská | 4. 11. 2008 16:05

    Pane jo, já tam blbec lila Worchester v domnění, že má malou dírku, jo, neměl a chlístla jsem tam div ne půl skleničky, no nechala jsem to být a různě všemi přísadami doladila. Dokonce u nás prodávají hořčici s medem - k podobným účelům, tak jsem jí přihodila taky.A bylo to bobréééééé, mňam!

  • Lucie Vacková | 16. 8. 2008 18:27

    Jednoduché a mňam, jen se potom zaprášilo, jen tedy doporučuji misku po naloženém masu hned umýt :-D

  • Zdenička Röselová | 16. 4. 2008 14:01

    Naprosto skvělé!!!

  • Markéta | 23. 3. 2008 10:38

    Jednoznačně-FANTAZIE.

  • Petule B. | 12. 2. 2008 20:05

    Tak jsem nečekala a s těmi rybími filety to udělala (neměla jsem po ruce kuřecí). Jen místo koření na kuře jsem dala koření na ryby a také sušený česnek. Bylo to moc dobré. Jenom musím připsat pro ty, kteří by to taky chtěli vyzkoušet, že ryba pustí dost vody, tak ji nechat dobře rozmrznout a vodu z ní lehce vymačkat. A příště ji asi nebudu krájet na kousky, trochu se pak drolí, ale nechám filety vcelku. Tak, a máme tu asi jiný recept :o)) Jinak to zkusím s tím kuřecím, věřím, že to bude ještě lepší.

  • Petule B. | 11. 2. 2008 12:50

    Ahoj, chtěla bych použít místo kuřecího masa rybí filety na kousky. Nezkoušel jste někdo? Napište kdyžtak jaké to bylo, díky.

  • Darina Kašpárková | 15. 9. 2007 14:00

    Bylo to moc dobré a je to rychlé. Mňam

  • regi | 17. 3. 2007 17:59

    je to vyborne a delam i na vepřovej platek

  • Lenka | 20. 1. 2007 14:11

    Je to moc dobré.Vynechala jsem solamyl,místo toho přidala navíc lžíci mouky,použila jsem černé pivo a smažila ve tvaru koleček trochu menších než dlaň. Z 500 g kuřecích prsou jsem jich nasmažila 11.Jo a včera se mi nechtělo, tak jsem to nakládala až ráno, ale i tak se po tom jen zaprášilo:-)

  • Lu Slo | 17. 1. 2007 06:28

    před mnoha lety vysílala tento recept Frekvence 1, jen s tím rozdílem, že se přidávalo černé pivo, ale i tak je to mňamka

  • svendy | 29. 12. 2006 16:14

    Bodrý den.Je to velmi vynikající.Mohu doporučit.

  • Dana N. | 29. 10. 2006 21:32

    Velice super jídlo, hlavně jednoduché a ani ne moc časově náročné na přípravu.

  • Jitka Malinová | 11. 10. 2006 15:13

    Když smažím rarášky, tak je taky smažím zvlášť. Prostě vytahuju z těstíčka kousky a házím do rozpáleného oleje. Lze použít i králičí maso, je vynikající, jen se musí smažit o trochu dýl než kuře.

  • Di | 11. 10. 2006 11:38

    Rarášky dělám již mnoho let, ani nevím, kde jsem původní recept našla. Rozhodně však nesmažím placičky (jako jsou například v receptu Čínské placičky), ale malé řízečky.

  • alena | 11. 10. 2006 10:54

    Ale toto není " česká čína" - smažit se mají placičky - a jsou opravdu vynikající.

  • kastanety | 29. 8. 2006 12:52

    bylo to prima, ale kari vynechte, to tam bylo trochu horke.

  • jiřinka pracovitá | 31. 7. 2006 17:57

    byla to prostě taková klasická čína ala čech alespoň takto ji připravuji ale byla dobrá doporučuji vyzkoušet

  • Anonym | 28. 7. 2006 08:54

    Dobrý den,to by mohlo být dobré

  • Hana Lorencová | 11. 7. 2006 16:22

    Použila jsem maso ze stehen, je to výborné!

  • jitule | 3. 7. 2006 11:15

    uz jsme vyzkouseli,je to super jidlo

  • Charlota | 9. 6. 2006 20:47

    Jeste jsem neochutnala ale v nedeli bude u nas tohle asi mnam papu jako hlavni chod uz se tesime

  • Monísek Karešová | 6. 2. 2006 07:48

    V neděli jsem tento recept dělala k obědu.Špatné to nebylo, ale tak vynikající, abych to dělala často zas ne.

  • Anonym | 12. 1. 2006 15:58

    je to výborné

  • Vanda Králová | 2. 1. 2006 20:20

    Nám to moc chutnalo. A doporučuju dát do toho (a vlastně do jakéhokoliv jiného masitého nebo slaného jídla) koriandr nebo jiné exotické koření

  • namis | 11. 12. 2005 14:00

    ta to bulo bars dobre az mam bombule za uchami

  • míra m | 15. 9. 2005 19:31

    nemá to chybu udělal jsem to a ani na mě nezbylo -díky(není to ironicky)a můžu to dělat znovu.

  • Nolina | 16. 8. 2005 13:12

    je to výborné a vždy tímto jídlem potěším.

  • Zůza | 11. 6. 2005 18:28

    Dnes jsme si to uvařili k obědu a je to veliká mňamka :o).

  • Ája Mobilka | 11. 6. 2005 09:55

    Tohle dělám často, jen solamyl nepoužívám. Nikdy nezbyde :-)

  • leu | 7. 6. 2005 14:34

    sjůůpr trůůpr ňam

  • Milena | 15. 1. 2005 04:43

    Dnes jsem udelala k veceri, se syrovymi brambory a cibuli nakrajene na kolecka upecenymi v troube a salatem. Absolutne perfekt-

  • Lída | 31. 10. 2004 12:12

    Tento recept dělám již mnoho let mohu ho vřele doporučit je vynikající.

  • Jana z VM | 18. 10. 2004 09:17

    Včera jsme je měli k obědu,mně to chutnalo, ale rodina nebyla moc nadšená. My nemáme moc rádi v jídlu Solamyl, dělá to jakýsi "sopel"....takže příště to zkusím buď bez něj, nebo jenom s velice malým množstvím.

  • Alice | 10. 10. 2004 19:21

    Výborné

  • Lada Kovářová | 10. 10. 2004 12:52

    Vynikající! S bramborovou kaší to nemělo chybu.

  • Anna | 6. 10. 2004 15:13

    Tohle jídlo občas udělám a musím říci, že je to vynikající, vřele doporučuji....

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Smažení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hořčice Kari Koření na kuře Kuřecí maso Maggi Pepř mletý Pivo Sojová omáčka Solamyl (bramborový škrob) Sůl Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Slavnostní bramborová kaše

Slavnostní bramborová kaše

Náš domácí štrúdl

Náš domácí štrúdl

Pečený česnek

Pečený česnek

Brokolicový nákyp se smetanovo-sýrovou omáčkou

Brokolicový nákyp se smetanovo…

Naše vynikající bublanina

Naše vynikající bublanina

Zapečené brambory s brokolicí a modrým sýrem

Zapečené brambory s brokolicí a…

Houbová smetanová omáčka

Houbová smetanová omáčka

Domácí Trdelník

Domácí Trdelník

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Nakládaný chilli-hermelín pro tvrďáky

Doporučujeme

30 minut
Chřestový quiche

Chřestový quiche

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

60 minut
Makový dort s malinami

Makový dort s malinami

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

Poslední sledované recepty

38
Batáty ve slanině
Batáty ve slanině
32
Dýňové pyré s bramborem
Dýňové pyré s bramborem
31
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…
25
Bábovka Margotka s čokoládou
Bábovka Margotka s…
24
Brownies z USA
Brownies z USA

Zajímavé články

Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5 způsobů, jak ji můžete použít
Cizrnová mouka, skrytý poklad vaší kuchyně: 5…
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a co z nich uvařit?
Májovky chutnají i léčí. Jak je bezpečně poznat a…
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou, sněhovou čepicí i pro bezlepkáře
Nejlepší rebarborové koláče: S drobenkou,…
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
AHA.cz Deník Aha! 10.5.2025

Deník Aha! 10.5.2025

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Muži promluvili: Jaké oblečení na ženách opravdu nesnášejí?

Ženy.cz Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Den matek se blíží: Inspirujte se tipy na dárky, které maminku opravdu potěší

Blesk.cz Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

Po dlouhých odkladech kvůli zdraví… Tereza Mašková se vdala!

SportRevue.cz FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

FOTO: Sexy holky se slunečníky. Strážní andělé motocyklových závodníků

Maminka.cz Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Holčička váží v pěti letech 44 kilogramů. Udržet ji, aby se neujedla k smrti, je úkol na celý den, říká její maminka

Blesk Horoskopy Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Rituál pro čistý prostor i mysl: Jak na vykuřování a jaké byliny vás podpoří při očistě domova?

Další doporučené recepty:

Babiččiny lehké lívance
Babiččiny lehké lívance
Babiččiny masové placičky
Babiččiny masové placičky
Babiččiny palačinky
Babiččiny palačinky
Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi a kandovaným ovocem
Babiččiny rozinkové sušenky s mandlemi…
Babiččiny závitky
Babiččiny závitky
Babičky škvarkoví šneci
Babičky škvarkoví šneci
  • Recepty.cz
  • Babiččiny rarášky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact