• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny marokánky

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 9
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny marokánky
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 150
      g moučkový cukr
    • 30
      g hladká mouka
    • 250
      g máslo
    • 1
      ks salko slazené
    • 200
      g lískové oříšky nasekat
    • 50
      g vlašské ořechy namlít
    • 140
      g kandované ovoce nebo sušeného ovoce

Postup přípravy receptu

1
Vše smíchat a rozpustit nad parou, nechat vychladnout, dělat na pečící papír na plech MALÉ kupky (protože se roztečou a bude z nich kolečko) daleko od sebe, ať se nespojí. Vychladlé mažeme ze spodní strany čoko polevou.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Marokánky

Marokánky

Marokánky II.

Marokánky II.

Marokánky ze smetany

Marokánky ze smetany

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • jarunka21
    jarunka21 | 18. 12. 2013 22:25

    Nenáročný a celkem rychlý recept. Výsledek je úžasný, přesně takové máme rádi. Letos jsem je dělala již druhým rokem a tohoto receptu se budu držet. Marokánky jsou křehké a chuťově výborné.

  • Magda | 16. 12. 2010 11:45

    Je to jednoduché a rychlé, nedá se to moc zkazit. Místo mléka, kondenz. mléka a másla použijte šlehačku.

  • natulinka | 11. 12. 2010 21:17

    ahoj ,mam tu jednu radu kvuli tomu ze se to rozteka..1.delejte to nad paru tu kasu a stalo se mne ze sem zapomnela na maslo a vubec to temu nevadilo a chutnalo to vyborne doporucuji! :-)

  • ladka.jankovska | 29. 11. 2010 18:05

    Dělám také marokánky, ale pracnější, tak ráda vyzkouším letos tyto. Navíc všechno ,,BABIČČINO" je vždy úžasné, jako babičky samy. Ladi

  • Věra Mouzarine | 9. 12. 2006 16:39

    tak jsem koukala na svůj recept a jestli ten problém s roztékáním není v tom másle je ho tam poměrně dost.já ho tam dávám 100g a tvar drží dobře.A s tím konden.mlékem a cukrem taky souhlasím s hospodyńkou.Navíc kandované ovoce je taky dost sladké

  • Jaroslava Oumarová | 8. 12. 2006 11:56

    Jano, to byla jedna z věcí, které mi tenkrát u těchto marokánek vadily - taky se mi v krabici vytvořil slepenec:-(( Napadlo mne jedině proložit alobalem jednotlivé vrstvy a dávat je do krabice navolno - aby nebyla kolečka jedno na druhém.

  • Jana | 7. 12. 2006 21:22

    Marokánky jsem zkusila, jsou opravdu vynikajicí. Akorát po uskladnění v krabici jsem místo placiček našla druhý den velkou slepenou hroudu. Na chuti to sice neubralo, ale moc reprezentativní to není:) Udělala jsem někde chybu? Do krabice jsem je dávala už studené.

  • Anonym | 8. 11. 2006 09:40

    marokánky jsou výborné, většinou musím dělat několik dávek najednou a jsou jako první pryč, takže vřele doporučuji :o)

  • Di | 8. 11. 2006 07:36

    Už se stalo. Udělala jsem to hned včera, když jsem dopsala tento komentář. Já jsem si vlastně dala dohromady dva recepty. Používám rozinky a případně také mandle. Snad se dneska Marokánky ze smetany zobrazí.

  • Anonym | 7. 11. 2006 15:10

    Di, tak napíš presný popis receptu?

  • Di | 7. 11. 2006 07:38

    Já dělám marokánky už delší dobu. Mám vyzkoušený recept, kde je základem kaše z mouky másla a mléka nebo z mouky a šlehačky (u té druhé setrvávám). Cukru do těsta dávám co nejméně, osladí ho rozinky a sušené ovoce. Čokoláda ani nemusí být.Rodina mi letos oznámila, že chtějí jen marokánky a škebličky (mušle) s oříškovou nápní.

  • bramborka | 6. 11. 2006 23:43

    Mohla bych vás paní Oumarová poprosit o ten lepší recept?Chtěla bych je konečně vyzkoušet,ale bojím se aby se mi povedly,když na vedlejších receptech čtu co se někomu povedlo.Mockrát děkuji.

  • Jaroslava Oumarová | 6. 11. 2006 19:46

    Hospodyňko, nespálí se, zkaramelizuje. Jinak mne ale tento recept moc nenadchl, zkoušela jsem ho před léty a existují lepší:-)) A máte pravdu - byly hrozně sladké.

  • Hospodyňka | 6. 11. 2006 15:43

    Já marokánky peču každý rok a myslím, že tohle zhruba odpovídá. Trochu mouky, žádné vajíčko. Marokánky se stejně při pečení roztečou na malé placičky.Co se mi ale nezdá je to slazené kondenz.mléko + ještě další cukr, to vypadá až moc přeslazeně a pak se to sladké mléko při pečení asi dost lehko spálí?

  • Eva | 6. 11. 2006 15:11

    Marokánky musím dělat každé vánoce a už jsem vyzkoušela několik receptů, ale mám pocit, že tohle nemůže vůbec držet pohromadě. Uvítám komentář někoho kdo to už vyzkoušel, já nemám odvahu.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Zákusky Nejlepší dezerty Vánoční cukroví
Moučníky Zákusky Cukroví Prosinec Pečení Vánoce Dobrůtka Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Kandované ovoce Lískové oříšky Máslo Moučkový cukr Salko slazené Vlašské ořechy
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Vepřová pečeně s kůrčičkou

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Šťouchané brambory II.

Šťouchané brambory II.

Žabinec vodníka Česílka

Žabinec vodníka Česílka

Medové řezy ze 4 placek

Medové řezy ze 4 placek

Výborný losos

Výborný losos

Řezy z pudinku

Řezy z pudinku

Bezvaječný nepečený mangový cheesecake ve skle

Bezvaječný nepečený mangový…

Hráškovo pórkový krém

Hráškovo pórkový krém

Doporučujeme

40 minut
Masové koule zapečené v rajčatech

Masové koule zapečené v rajčatech

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

101
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
46
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
39
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
38
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
37
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Neskutečná proměna Morávkové: Hubne díky melounům!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Na návštěvě u Heidi Janků: Knírač Eda je můj bodyguard do postele!

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

Vzpomínka vdovy po Žbirkovi (†69): Navštívila jejich první společné bydlení!

SportRevue.cz FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

FOTO: Paulina Gretzky – sexy blondýna, která kdysi dráždila (nejen) golfistky

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Babiččiny marokánky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact