800 g brambor nastrouháme na nejjemnějším struhadle nebo umixujeme - ne na nudličky. Vylisujeme co nejvíce - skoro do sucha. Vodu necháme ustát, potom použijeme pouze škrob.
2
Zbylé brambory uvaříme ve slupce, oloupeme, prolisujeme. Obě části smícháme dohromady, osolíme, utvoříme knedlíky velikosti tenisáku, obalíme v hladké mouce a dáme do vařící slané vody.
3
Podáváme se zelím a pečeným masem.
4
Obdoba těchto knedlíků je: na větší syrový brambor najemno nastrouhaný dát 2 rohlíky, osolit, důkladně prohněteme, zaváříme do vroucí slané vody.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
xPospisilovaJ@seznam.cz
|12. 3. 2014 18:02
takže nejsou bez mouky, jak se píše!! Pro nás bezlepkáře zkreslující informace - dost podstatná
hana
|5. 1. 2011 10:55
je to hnus :-(
Ivona Novotná
|13. 2. 2010 18:38
Tak nevím jestli se někomu povedly. Hned po vhození do vody z nich bylo bláto. Musela jsem tam dát stejně mouku a vejce aby to vůbec drželo pohromadě. Takže už nikdy víc!!!!!!!!!!
Jana St.
|26. 7. 2008 16:26
Ty knedlíky z bramboru a rohlíku dělám často, jsou rychlé a u nás oblíbené i třeba ke guláši.