Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na bramborách dost vidět a prolisovaný česnek - toho prý není nikdy dost, takže asi celou palici, promícháme. Brambory musí být olejem obalené, pokud ne, ještě trochu přilijeme. Dáme péct do trouby na 220 °C asi půl hodiny, občas promícháme, když začnou brambory červenat, přimícháme natrvdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce a dopečeme dorůžova.
PRO ANONYM: sul,olej,salam,ktery ani nevite co obsahuje...tenhle nazor je pekne stupidni, protoze kdyby mel clovek resit, co obsahuje vsechno co ji, nebo vsechno co si koupi k jidlu..tak by asi nejedl vubec nic ;-) clovek je vsezravec a co se tyce zdravi ty chytromluvnej, tak jsou veci, ktery delas v beznym zivote, ktery jsou daleko nezdravejsi jak sníst tvuj fujtajbl a jestli tim krmime deti?Ano krmime, protoze dite potrebuje nejdriv bilkoviny, sacharidy a tuky a az potom zeli, repu a travu
Zrovna jsem je dodělala a musím říct, že ta vůně co se šířila po celém bytě, cítila i sousedka na chodbě. Prostě moooc dobrý pro ty co mají rádi brambory a chuť po uzenině a česneku. Udělala jsem k tomu okurkový salát a bylo to luxusní. Super recept.
Velmi dobré jídlo. Jednoduché. S majoránkou jsem nešetřila a moc jsme si pochutnali. Je to zase něco jiného, než obvyklé francouzské brambory.
drahomira smejkalova
|7. 2. 2009 16:20
Dnes jsem Francky varila a bylo to vyborne.
Radana Altmanová
|14. 1. 2009 13:31
Bylo to moc mňam a rychlé, doporučuji:o)
Bea Justová
|10. 10. 2008 09:45
Včera sem je zkoušela a byla to dobrůtka, jen mi asi ujela ruka s olejem:-(
martina rácová
|4. 2. 2008 20:48
jsou výborné a hlavně rychlé
martin
|19. 1. 2008 17:46
Urcite si to jeste vychutnam, dik za recept
Vlaďka Lišková
|18. 1. 2008 10:05
Francky jsem udělal včera a byly skutečně výborné, jen polský salám jsem zaměnila za méně tučný.Výborné, rychlé.
Anonym
|19. 8. 2007 15:50
Sul,olej,salam ktery nevite ani co obsahuje,fujtajbl ......To nikdo nemysli na svoje zdravi?Doufam,ze s tim nekrmite deti xxx
Klára Klára
|24. 7. 2007 20:00
Tento recept jsem zkoušela včera a byl velmi velmi výborný
Jana Melecká
|10. 3. 2007 13:17
Za nápad dávám 1. Přidala jsem porrek, papriku a před dokončením strouhaný sýr.
Alena Budínová
|26. 1. 2007 15:20
Je to velice dobré a rychlé jídlo.
jana
|26. 1. 2007 09:59
Opravdu moc dobré. Nejvíc mi tam chutnala ta uvařená vejce a majoránka. Mňam.
Já ja
|12. 12. 2006 13:44
Bylo to moc dobré, peklo se to asi hoďku, po půlhodině (až se mi zdály brambory skoro hotové) jsem tam dal asi 100g uheráku a 200g uzeného, pak za 10 minut nakrájenou cibuli a za dalsích 10 minut 5 nakrájených vajec. Možná by se tam hodily oříšky.
Erazim Kozel
|6. 11. 2006 12:35
Šlo to :-)
Silvie z Londýna
|16. 8. 2006 21:41
Je to velmi chutné, děkujeme. Příště bych tam přidala ještě cibulku a dala bych méně toho česneku, je to až moc ta jedna palice, ale záleží dle chuti.
Jaroslava Oumarová
|8. 5. 2006 19:09
Také nám velmi chutnaly. dávám 1!
Sísa
|28. 4. 2006 07:12
Včera jsem zkoušela, bylo to výborné. Všem moc chutnalo.
Jarka z Bratislavy
|3. 10. 2005 18:23
Protože brambory zadržují vodu, odporučuji nesolit je na začátku pečení, budou křupavější. Posolíme je upečené.Jinak tohle dosti levné jídlo je pochoutka.
Tereza Jarčušková
|3. 10. 2005 07:04
Rýchle, úžasne jednoduché a chuťovo perfektné. Chutilo nám viac ako francúzske zemiaky.
Eva V.
|1. 10. 2005 16:00
Dobre,vcera jsem to delala k veceri.Priste pridam zampiony a mozna strouhany syr.Doporucuji tuhle rychlou,levnou mnamku.