• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Grilování & BBQ Džemy a marmelády Okurky
  • Recepty.cz
  • Babiččiny "Francky"
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny "Francky"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny "Francky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • 300
      g salám nejlépe polský točený
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na bramborách dost vidět a prolisovaný česnek - toho prý není nikdy dost, takže asi celou palici, promícháme. Brambory musí být olejem obalené, pokud ne, ještě trochu přilijeme. Dáme péct do trouby na 220 °C asi půl hodiny, občas promícháme, když začnou brambory červenat, přimícháme natrvdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce a dopečeme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bajanaba | 9. 5. 2013 16:23

    dobrota, přidala jsem hrášek

  • Anna | 2. 3. 2011 14:56

    PRO ANONYM: sul,olej,salam,ktery ani nevite co obsahuje...tenhle nazor je pekne stupidni, protoze kdyby mel clovek resit, co obsahuje vsechno co ji, nebo vsechno co si koupi k jidlu..tak by asi nejedl vubec nic ;-) clovek je vsezravec a co se tyce zdravi ty chytromluvnej, tak jsou veci, ktery delas v beznym zivote, ktery jsou daleko nezdravejsi jak sníst tvuj fujtajbl a jestli tim krmime deti?Ano krmime, protoze dite potrebuje nejdriv bilkoviny, sacharidy a tuky a az potom zeli, repu a travu

  • Kute.Noki | 16. 2. 2011 14:42

    Zrovna jsem je dodělala a musím říct, že ta vůně co se šířila po celém bytě, cítila i sousedka na chodbě. Prostě moooc dobrý pro ty co mají rádi brambory a chuť po uzenině a česneku. Udělala jsem k tomu okurkový salát a bylo to luxusní. Super recept.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 1. 2011 12:40

    Je to jednoduché, dobré, přidávám i trochu smetany

  • Aninka | 12. 11. 2010 18:54

    jen ten čenek by mi tam vadil v takovém množství. :-))

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 18:15

    ...ale máme to jako hlavní jídlo,ne jako přílohu :-\

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 16:09

    :-)...znám pod jiným názvem,fakt výborné.Předevčírem je dělal mladej ve škole a strčil do kapsy i holky s bramborákama :-))

  • horakjt
    horakjt | 22. 10. 2010 14:32

    vyborne, rychle... za 1

  • Jana Plicová | 24. 3. 2010 13:41

    Velmi dobré jídlo. Jednoduché. S majoránkou jsem nešetřila a moc jsme si pochutnali. Je to zase něco jiného, než obvyklé francouzské brambory.

  • drahomira smejkalova | 7. 2. 2009 16:20

    Dnes jsem Francky varila a bylo to vyborne.

  • Radana Altmanová | 14. 1. 2009 13:31

    Bylo to moc mňam a rychlé, doporučuji:o)

  • Bea Justová | 10. 10. 2008 09:45

    Včera sem je zkoušela a byla to dobrůtka, jen mi asi ujela ruka s olejem:-(

  • martina rácová | 4. 2. 2008 20:48

    jsou výborné a hlavně rychlé

  • martin | 19. 1. 2008 17:46

    Urcite si to jeste vychutnam, dik za recept

  • Vlaďka Lišková | 18. 1. 2008 10:05

    Francky jsem udělal včera a byly skutečně výborné, jen polský salám jsem zaměnila za méně tučný.Výborné, rychlé.

  • Anonym | 19. 8. 2007 15:50

    Sul,olej,salam ktery nevite ani co obsahuje,fujtajbl ......To nikdo nemysli na svoje zdravi?Doufam,ze s tim nekrmite deti xxx

  • Klára Klára | 24. 7. 2007 20:00

    Tento recept jsem zkoušela včera a byl velmi velmi výborný

  • Jana Melecká | 10. 3. 2007 13:17

    Za nápad dávám 1. Přidala jsem porrek, papriku a před dokončením strouhaný sýr.

  • Alena Budínová | 26. 1. 2007 15:20

    Je to velice dobré a rychlé jídlo.

  • jana | 26. 1. 2007 09:59

    Opravdu moc dobré. Nejvíc mi tam chutnala ta uvařená vejce a majoránka. Mňam.

  • Já ja | 12. 12. 2006 13:44

    Bylo to moc dobré, peklo se to asi hoďku, po půlhodině (až se mi zdály brambory skoro hotové) jsem tam dal asi 100g uheráku a 200g uzeného, pak za 10 minut nakrájenou cibuli a za dalsích 10 minut 5 nakrájených vajec. Možná by se tam hodily oříšky. :)

  • Erazim Kozel | 6. 11. 2006 12:35

    Šlo to :-)

  • Silvie z Londýna | 16. 8. 2006 21:41

    Je to velmi chutné, děkujeme. Příště bych tam přidala ještě cibulku a dala bych méně toho česneku, je to až moc ta jedna palice, ale záleží dle chuti.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 5. 2006 19:09

    Také nám velmi chutnaly. dávám 1!

  • Sísa | 28. 4. 2006 07:12

    Včera jsem zkoušela, bylo to výborné. Všem moc chutnalo.

  • Jarka z Bratislavy | 3. 10. 2005 18:23

    Protože brambory zadržují vodu, odporučuji nesolit je na začátku pečení, budou křupavější. Posolíme je upečené.Jinak tohle dosti levné jídlo je pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 3. 10. 2005 07:04

    Rýchle, úžasne jednoduché a chuťovo perfektné. Chutilo nám viac ako francúzske zemiaky.

  • Eva V. | 1. 10. 2005 16:00

    Dobre,vcera jsem to delala k veceri.Priste pridam zampiony a mozna strouhany syr.Doporucuji tuhle rychlou,levnou mnamku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Majoránka Olej Pepř mletý Salám Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Česnekové kuřecí nebo krůtí řízky

Čebureky

Čebureky

Ďábelský Pangasius

Ďábelský Pangasius

Špekové knedlíky v alobalu

Špekové knedlíky v alobalu

Čočka netradičně

Čočka netradičně

Medovník z Počernic

Medovník z Počernic

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Jednoduchý jahodový koláč II.

Jednoduchý jahodový koláč II.

Doporučujeme

110 minut
Boloňské špagety

Boloňské špagety

45 minut
Meruňkový kompot

Meruňkový kompot

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

Poslední sledované recepty

54
Vepřová pečeně s houskovými knedlíky a zelím
Vepřová pečeně s…
41
Grilovaná zelenina s omáčkou chimichurri a fetou
Grilovaná zelenina s…
40
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
22
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky
Vepřové ragú s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Macron porušil protokol! Kate zachraňoval William

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Nenávist podle znamení: Ryby nenávidí agresi, Raci kritiku a Lvi úspěch druhých

Blesk pro ženy Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Jana Švandová hvězdou Varů: Jak na mladistvé denní i večerní looky podle 78leté herečky?

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

Jemný trapas Geislerové a Langmannové ve Varech: Stejný model! A další střípky (nejen) z kolonády

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

KVÍZ: Kolik si toho pamatujete z první a druhé třídy? Otestujte se, jak jste na tom s prvoukou

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
Babiččiny kotlety
Babiččiny kotlety
  • Recepty.cz
  • Babiččiny "Francky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact