• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Babiččiny "Francky"
Napište svůj komentář k receptu

Babiččiny "Francky"

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 37
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččiny "Francky"
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      kg brambory syrové
    • 300
      g salám nejlépe polský točený
    • 4
      ks vejce
    • 1
      ks česnek palička
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžička majoránka
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky. Do pekáčku nalijeme olej (asi 2-3 mm) přidáme brambory, salám nakrájený na kostičky, sůl, pepř, majoránku - musí být na bramborách dost vidět a prolisovaný česnek - toho prý není nikdy dost, takže asi celou palici, promícháme. Brambory musí být olejem obalené, pokud ne, ještě trochu přilijeme. Dáme péct do trouby na 220 °C asi půl hodiny, občas promícháme, když začnou brambory červenat, přimícháme natrvdo uvařená, na kostičky nakrájená vejce a dopečeme dorůžova.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččiny závitky

Babiččiny závitky

Babiččiny rarášky

Babiččiny rarášky

Babiččiny kotlety

Babiččiny kotlety

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • bajanaba | 9. 5. 2013 16:23

    dobrota, přidala jsem hrášek

  • Anna | 2. 3. 2011 14:56

    PRO ANONYM: sul,olej,salam,ktery ani nevite co obsahuje...tenhle nazor je pekne stupidni, protoze kdyby mel clovek resit, co obsahuje vsechno co ji, nebo vsechno co si koupi k jidlu..tak by asi nejedl vubec nic ;-) clovek je vsezravec a co se tyce zdravi ty chytromluvnej, tak jsou veci, ktery delas v beznym zivote, ktery jsou daleko nezdravejsi jak sníst tvuj fujtajbl a jestli tim krmime deti?Ano krmime, protoze dite potrebuje nejdriv bilkoviny, sacharidy a tuky a az potom zeli, repu a travu

  • Kute.Noki | 16. 2. 2011 14:42

    Zrovna jsem je dodělala a musím říct, že ta vůně co se šířila po celém bytě, cítila i sousedka na chodbě. Prostě moooc dobrý pro ty co mají rádi brambory a chuť po uzenině a česneku. Udělala jsem k tomu okurkový salát a bylo to luxusní. Super recept.

  • Zita Matejkova
    Zita Matejkova | 4. 1. 2011 12:40

    Je to jednoduché, dobré, přidávám i trochu smetany

  • Aninka | 12. 11. 2010 18:54

    jen ten čenek by mi tam vadil v takovém množství. :-))

  • recepty73
    recepty73 | 31. 10. 2010 18:15

    ...ale máme to jako hlavní jídlo,ne jako přílohu :-\

  • recepty73
    recepty73 | 22. 10. 2010 16:09

    :-)...znám pod jiným názvem,fakt výborné.Předevčírem je dělal mladej ve škole a strčil do kapsy i holky s bramborákama :-))

  • horakjt
    horakjt | 22. 10. 2010 14:32

    vyborne, rychle... za 1

  • Jana Plicová | 24. 3. 2010 13:41

    Velmi dobré jídlo. Jednoduché. S majoránkou jsem nešetřila a moc jsme si pochutnali. Je to zase něco jiného, než obvyklé francouzské brambory.

  • drahomira smejkalova | 7. 2. 2009 16:20

    Dnes jsem Francky varila a bylo to vyborne.

  • Radana Altmanová | 14. 1. 2009 13:31

    Bylo to moc mňam a rychlé, doporučuji:o)

  • Bea Justová | 10. 10. 2008 09:45

    Včera sem je zkoušela a byla to dobrůtka, jen mi asi ujela ruka s olejem:-(

  • martina rácová | 4. 2. 2008 20:48

    jsou výborné a hlavně rychlé

  • martin | 19. 1. 2008 17:46

    Urcite si to jeste vychutnam, dik za recept

  • Vlaďka Lišková | 18. 1. 2008 10:05

    Francky jsem udělal včera a byly skutečně výborné, jen polský salám jsem zaměnila za méně tučný.Výborné, rychlé.

  • Anonym | 19. 8. 2007 15:50

    Sul,olej,salam ktery nevite ani co obsahuje,fujtajbl ......To nikdo nemysli na svoje zdravi?Doufam,ze s tim nekrmite deti xxx

  • Klára Klára | 24. 7. 2007 20:00

    Tento recept jsem zkoušela včera a byl velmi velmi výborný

  • Jana Melecká | 10. 3. 2007 13:17

    Za nápad dávám 1. Přidala jsem porrek, papriku a před dokončením strouhaný sýr.

  • Alena Budínová | 26. 1. 2007 15:20

    Je to velice dobré a rychlé jídlo.

  • jana | 26. 1. 2007 09:59

    Opravdu moc dobré. Nejvíc mi tam chutnala ta uvařená vejce a majoránka. Mňam.

  • Já ja | 12. 12. 2006 13:44

    Bylo to moc dobré, peklo se to asi hoďku, po půlhodině (až se mi zdály brambory skoro hotové) jsem tam dal asi 100g uheráku a 200g uzeného, pak za 10 minut nakrájenou cibuli a za dalsích 10 minut 5 nakrájených vajec. Možná by se tam hodily oříšky. :)

  • Erazim Kozel | 6. 11. 2006 12:35

    Šlo to :-)

  • Silvie z Londýna | 16. 8. 2006 21:41

    Je to velmi chutné, děkujeme. Příště bych tam přidala ještě cibulku a dala bych méně toho česneku, je to až moc ta jedna palice, ale záleží dle chuti.

  • Jaroslava Oumarová | 8. 5. 2006 19:09

    Také nám velmi chutnaly. dávám 1!

  • Sísa | 28. 4. 2006 07:12

    Včera jsem zkoušela, bylo to výborné. Všem moc chutnalo.

  • Jarka z Bratislavy | 3. 10. 2005 18:23

    Protože brambory zadržují vodu, odporučuji nesolit je na začátku pečení, budou křupavější. Posolíme je upečené.Jinak tohle dosti levné jídlo je pochoutka.

  • Tereza Jarčušková | 3. 10. 2005 07:04

    Rýchle, úžasne jednoduché a chuťovo perfektné. Chutilo nám viac ako francúzske zemiaky.

  • Eva V. | 1. 10. 2005 16:00

    Dobre,vcera jsem to delala k veceri.Priste pridam zampiony a mozna strouhany syr.Doporucuji tuhle rychlou,levnou mnamku.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Brambory Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Pokrmy Z brambor Uzeniny Oběd Večeře Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Brambory Česnek Majoránka Olej Pepř mletý Salám Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pierogi ‒ pirožky

Pierogi ‒ pirožky

Pečené obložené řízky

Pečené obložené řízky

Špekové knedlíky pro silné muže

Špekové knedlíky pro silné muže

Kuřecí směs s játry

Kuřecí směs s játry

Italské masové kuličky se špagetami

Italské masové kuličky se špagetami

Brokolicová krémová polévka II.

Brokolicová krémová polévka II.

Sladká rýže s jahodami

Sladká rýže s jahodami

Bábovka s jablky a šlehačkou

Bábovka s jablky a šlehačkou

Řízek bez vajec

Řízek bez vajec

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

30 minut
Žloutkové řezy jako vánek

Žloutkové řezy jako vánek

20 minut
Mac and cheese s chřestem a hráškem

Mac and cheese s chřestem a hráškem

30 minut
Strakaté blondie

Strakaté blondie

40 minut
Whisky krkovice s opečenými bramborami

Whisky krkovice s opečenými bramborami

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

Poslední sledované recepty

55
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
49
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
34
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
31
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

Slzy pro festivalového prezidenta Bartošku (†78): Pieta u Thermalu i u sídla na Andělské Hoře

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Další doporučené recepty:

Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
Babiččiny kotlety
Babiččiny kotlety
  • Recepty.cz
  • Babiččiny "Francky"
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact