Utřeme máslo se žloutky, špetkou soli, přidáme tvaroh a mouku, ochutíme citronovou šťávou, kůrou a kurkumou. (Kurkuma je pro barvu a lepší odbourání cukru - doporučuje se i diabetikům. Nemusí ale být, výslednou chuť neovlivní...). Nakonec vmícháme na drobné kostičky nakrájená jablka a sníh z bílků. Do vroucí vody zaváříme drobné knedlíky (velikost ping-pongového míčku). Nabíráme lžičkou, vložíme do namočené dlaně druhé ruky a "zakutálíme". Vaříme cca 4 minuty a servírujeme sypané strouhankou, cukrem a pokapané rozpuštěným máslem.
2
Tyhle knedlíčky jsem milovala jako malá. A dnes je vařím nejen z nostalgie, ale i jako šikovnou možnost využít padaná nakysla jablíčka.
Tak to mne velice těší, že chutnalo.... Já to mám spojené s tou vzpomínkou na babičku, takže asi nejsem objektivní, a tak jsem ráda, že to chutná i tam, kde k tomu není ten sentiment :-).