Zasmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zeskovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péct jako rizoto.
2
Pečeme v horké troubě na 200 °C a po 15-ti minutách zaslabíme na 180 °C, tak je hotovo za celkem 35-40 minut, ale záleží na troubě.
Povedlo se a moc jsme si pochutnali, dovolil jsem si přidat fotografii :-)
Jitřenka Němcová
|22. 5. 2009 12:44
Včera bylo tohle rizoto k obědu, pro mužíčka masožravce jsem přidala zbytek hovězí pečeně-těsně před koncem pečení jsem přidala,ať se prohřeje. Bylo to skutečně výborné. Pekla jsem v el. troubě cca 30 minut,přikryté a stačilo to. Dala jsem 1.
marie mateju
|20. 5. 2009 18:54
Tak nakonec to bylo dobrý.Ja jsem přidala králičí maso na nudličkyA EIDAM.Dávám 1.
marie mateju
|20. 5. 2009 10:51
Tak to vařím,zatím to chutná tak nějak divně,no uvidím jak to bude chutnat po upečení.Pak písnu.
Veronika Fišerová
|21. 4. 2009 17:57
Také jsem přidala česnek a nakonec posypala uzeným ovčím sýrem a je to opravdu výborné!
Kateřina Kraicová
|27. 3. 2009 16:14
Přidala jsem 3 stroužky česneku a posypala strouhaným ementálem, naprosto úžasný pokrm!
Klára Kaštánková
|14. 3. 2009 14:30
Právě jsem dojedla a jdu si ještě přidat. Dala jsem svůj oblíbený česnek.Nemá chybu, dávám jedničku!!
veronika kučerová
|11. 10. 2008 11:47
Vinikající... přidala jsem ještě i kuřecí maso na malinkaté kousíčky, abych zasytila hladového manžela. Jen si pomlaskával. Dávám 1*
Iva Bednarova
|19. 1. 2008 17:52
Belatrix aby ta ryze nebyla priste tvrda,tak tu misu ve ktere to pecete zaklopte poklici nebo vikem,ja ryzi jakoukoliv (hraskovou,arabskou) jedine pecu v troube a do dvacetiminut je krasne mekka.
Belatrix
|12. 9. 2007 13:02
Dnes jsem si to udělala na oběd. Chuťově je to výborné. Použila jsem ale špenátový protlak, protože drcený neměli, ale i tak je to dobré. Nakonce jsem to pekla hodinu a půl, protože rýže na vrchu byla pořád tvrdá. Po té hodině a půl jsem to vzdala, ale uvnitř je ta rýže krásně měkká. A upozornění, je toho opravdu hodně. Mám velkou skleněnou mísu o objemu 3,5 l a je plná až po vrch. Příště to udělám jenom z poloviny dávky.
Lenka Hlaváčková
|21. 1. 2007 15:59
Je to moc dobré, doporučuji všem!
Petula
|3. 6. 2006 20:37
Ja davam obecne na 1 hrnek ryze 1,5 hrnku vody a vzdycky to je akorat.Jinak receptik je super, snazim se hosit dve tri kilca do plavek tak si ted varim takoveto mnamky a toto je fakt super! Sypala jsem si to na taliri parmezanem a opravdu to nemelo chybu. Dal si i manzel masozrout na veceri:o))
Marcela Vrabcová
|26. 10. 2005 20:04
Zkousela jsem delat z cerstveho spenatu, jen jsem si neuvedomila, ze pusti tolik vody. Dala jsem na jeden hrnek ryze dva hrnky vody a musela jsem to slouho vypikat, aby mi rizoto neplavalo. Takze pokud to bude jeste nekdo zkouset z cerstveho spenatu, tak doporucuji dat jen tolik vody jako ryze (v horkovzdusne trobe). Jinak ale vrele doporucuji.
Hana Grombiříková
|20. 10. 2005 08:17
Jednoduché a dobré zeleninové jídlo. Podle receptu je toho opravdu hodně, tak pro 8 lidí. Přimlouvám se i za trochu toho česneku. Ja jsem před dopečením přidala navrch mozzarelu a nebylo to spatne - ale syr rozhodne neni nezbytny.
Airan Novakova
|27. 9. 2005 15:25
Verko, nedivim se, ze je to moc - ja varim pro 5 dospelich a dve deti:-))) Urcite to pujde udelat i v hrnci , ale ja jsem zvykla to pect, jak podotkla Marcela, pecene se vzdy povede:-)) Jsem moc rada, ze chutna.
Věra
|27. 9. 2005 09:43
Milá Arian, právě si pochutnávám na špenátovém rizotu již druhý den ( ze dvou hrnků je ho opravdu dost ale je tak výborné, že to nevadí) Chtěla bych se zeptat, kdybych ho dělala na chatě, kde není trouba ? Nevadilo by když se to bude jen dusit na vařiči ? Vím, že trouba je trouba no ......ale myslíš, že by to šlo ?
Věra
|26. 9. 2005 11:12
Arian zkusila jsem to je to vynikající, lehké jídlo a z uvedeného množství je toho plný hrnec. Je to pěkně barevné. Zkusila jsem to s mangoldem místo špenátu. Přidala jsem do rýže ještě česnek. Najděte ještě nějký recept od Vaší babičky jsou prima.
Marcela Vrabcová
|9. 9. 2005 13:14
Je to daleko lepsi. Pecenou ryzi se mi jeste nikdy nepodaril zkazit, ale kdyz ji mam varit, tak je to boj. "Pecene rizoto" ktere jsem davala do receptu delam casto a tohle je zase jeden pro me novy napad jak ho obmenit. Urcite vyzkousim.
Barbara
|9. 9. 2005 11:25
Zní to moc zajímavě, chtěla bych vyzkoušet. Ale mám malý dotaz: rizoto jsem v troubě nikdy nedělala - vždycky jen v hrnci na plotně. Je v tom nějaký rozdíl? Díky
Airan Novakova
|31. 8. 2005 11:14
Evicko, davam sekany (lehce rozmrazeny) spenat 450g. Dekuji za mila slova :-)))
Eva Jordanova
|31. 8. 2005 08:24
Žijem v zahraničí a veľmi rada čítam a varím podľa Vašich receptov. Milujem špenát a chcem vyskúšať Váš recept, ale čo znamená 1 špenát ? Koľko gramov? Vopred ďakujem za odpoveď. Eva
Kuchařka on-line
|30. 8. 2005 16:00
Opraveno.
Petr
|30. 8. 2005 15:51
tohle mam rad i s kroupama nebo hnedou ryzi, rozhodne davam jednicku
Airan Novakova
|30. 8. 2005 15:25
Holky, ja jsem ale trubka!!! Po rajcatech by melo byt "pridame sekany spenat" Omlouvam se:-)))