• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččino špenátové rizoto na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččino špenátové rizoto na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks špenát Sekaný (ne protlak)
    • 2
      hrnek rýže
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka
    • 6
      hrnek voda 4-6 (podle trouby plynová určitě 6)
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Zasmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zeskovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péct jako rizoto.
2
Pečeme v horké troubě na 200 °C a po 15-ti minutách zaslabíme na 180 °C, tak je hotovo za celkem 35-40 minut, ale záleží na troubě.
3
Patřilo to k pátečnímu půstu:-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kejronka | 5. 6. 2015 15:46

    Právě jsem dovařila. Výborné! Přidala jsem také 2 stroužky česneku. Určitě budu vařit častěji. Dala jsem 1. :-)

  • pismire | 26. 1. 2014 10:12

    Povedlo se a moc jsme si pochutnali, dovolil jsem si přidat fotografii :-)

  • Jitřenka Němcová | 22. 5. 2009 12:44

    Včera bylo tohle rizoto k obědu, pro mužíčka masožravce jsem přidala zbytek hovězí pečeně-těsně před koncem pečení jsem přidala,ať se prohřeje. Bylo to skutečně výborné. Pekla jsem v el. troubě cca 30 minut,přikryté a stačilo to. Dala jsem 1.

  • marie mateju | 20. 5. 2009 18:54

    Tak nakonec to bylo dobrý.Ja jsem přidala králičí maso na nudličkyA EIDAM.Dávám 1.

  • marie mateju | 20. 5. 2009 10:51

    Tak to vařím,zatím to chutná tak nějak divně,no uvidím jak to bude chutnat po upečení.Pak písnu.

  • Veronika Fišerová | 21. 4. 2009 17:57

    Také jsem přidala česnek a nakonec posypala uzeným ovčím sýrem a je to opravdu výborné!

  • Kateřina Kraicová | 27. 3. 2009 16:14

    Přidala jsem 3 stroužky česneku a posypala strouhaným ementálem, naprosto úžasný pokrm!

  • Klára Kaštánková | 14. 3. 2009 14:30

    Právě jsem dojedla a jdu si ještě přidat. Dala jsem svůj oblíbený česnek.Nemá chybu, dávám jedničku!!

  • veronika kučerová | 11. 10. 2008 11:47

    Vinikající... přidala jsem ještě i kuřecí maso na malinkaté kousíčky, abych zasytila hladového manžela. Jen si pomlaskával. Dávám 1*

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 17:52

    Belatrix aby ta ryze nebyla priste tvrda,tak tu misu ve ktere to pecete zaklopte poklici nebo vikem,ja ryzi jakoukoliv (hraskovou,arabskou) jedine pecu v troube a do dvacetiminut je krasne mekka.

  • Belatrix | 12. 9. 2007 13:02

    Dnes jsem si to udělala na oběd. Chuťově je to výborné. Použila jsem ale špenátový protlak, protože drcený neměli, ale i tak je to dobré. Nakonce jsem to pekla hodinu a půl, protože rýže na vrchu byla pořád tvrdá. Po té hodině a půl jsem to vzdala, ale uvnitř je ta rýže krásně měkká. A upozornění, je toho opravdu hodně. Mám velkou skleněnou mísu o objemu 3,5 l a je plná až po vrch. Příště to udělám jenom z poloviny dávky.

  • Lenka Hlaváčková | 21. 1. 2007 15:59

    Je to moc dobré, doporučuji všem!

  • Petula | 3. 6. 2006 20:37

    Ja davam obecne na 1 hrnek ryze 1,5 hrnku vody a vzdycky to je akorat.Jinak receptik je super, snazim se hosit dve tri kilca do plavek tak si ted varim takoveto mnamky a toto je fakt super! Sypala jsem si to na taliri parmezanem a opravdu to nemelo chybu. Dal si i manzel masozrout na veceri:o))

  • Marcela Vrabcová | 26. 10. 2005 20:04

    Zkousela jsem delat z cerstveho spenatu, jen jsem si neuvedomila, ze pusti tolik vody. Dala jsem na jeden hrnek ryze dva hrnky vody a musela jsem to slouho vypikat, aby mi rizoto neplavalo. Takze pokud to bude jeste nekdo zkouset z cerstveho spenatu, tak doporucuji dat jen tolik vody jako ryze (v horkovzdusne trobe). Jinak ale vrele doporucuji.

  • Hana Grombiříková | 20. 10. 2005 08:17

    Jednoduché a dobré zeleninové jídlo. Podle receptu je toho opravdu hodně, tak pro 8 lidí. Přimlouvám se i za trochu toho česneku. Ja jsem před dopečením přidala navrch mozzarelu a nebylo to spatne - ale syr rozhodne neni nezbytny.

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 15:25

    Verko, nedivim se, ze je to moc - ja varim pro 5 dospelich a dve deti:-))) Urcite to pujde udelat i v hrnci , ale ja jsem zvykla to pect, jak podotkla Marcela, pecene se vzdy povede:-)) Jsem moc rada, ze chutna.

  • Věra | 27. 9. 2005 09:43

    Milá Arian, právě si pochutnávám na špenátovém rizotu již druhý den ( ze dvou hrnků je ho opravdu dost ale je tak výborné, že to nevadí) Chtěla bych se zeptat, kdybych ho dělala na chatě, kde není trouba ? Nevadilo by když se to bude jen dusit na vařiči ? Vím, že trouba je trouba no ......ale myslíš, že by to šlo ?

  • Věra | 26. 9. 2005 11:12

    Arian zkusila jsem to je to vynikající, lehké jídlo a z uvedeného množství je toho plný hrnec. Je to pěkně barevné. Zkusila jsem to s mangoldem místo špenátu. Přidala jsem do rýže ještě česnek. Najděte ještě nějký recept od Vaší babičky jsou prima.

  • Marcela Vrabcová | 9. 9. 2005 13:14

    Je to daleko lepsi. Pecenou ryzi se mi jeste nikdy nepodaril zkazit, ale kdyz ji mam varit, tak je to boj. "Pecene rizoto" ktere jsem davala do receptu delam casto a tohle je zase jeden pro me novy napad jak ho obmenit. Urcite vyzkousim.

  • Barbara | 9. 9. 2005 11:25

    Zní to moc zajímavě, chtěla bych vyzkoušet. Ale mám malý dotaz: rizoto jsem v troubě nikdy nedělala - vždycky jen v hrnci na plotně. Je v tom nějaký rozdíl? Díky

  • Airan Novakova | 31. 8. 2005 11:14

    Evicko, davam sekany (lehce rozmrazeny) spenat 450g. Dekuji za mila slova :-)))

  • Eva Jordanova | 31. 8. 2005 08:24

    Žijem v zahraničí a veľmi rada čítam a varím podľa Vašich receptov. Milujem špenát a chcem vyskúšať Váš recept, ale čo znamená 1 špenát ? Koľko gramov? Vopred ďakujem za odpoveď. Eva

  • Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 16:00

    Opraveno.

  • Petr | 30. 8. 2005 15:51

    tohle mam rad i s kroupama nebo hnedou ryzi, rozhodne davam jednicku

  • Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:25

    Holky, ja jsem ale trubka!!! Po rajcatech by melo byt "pridame sekany spenat" Omlouvam se:-)))

  • Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 13:07

    Vyčkejte na Airan.

  • Alena Wittgruberová | 30. 8. 2005 12:52

    Také čtu a čtu a špenát nikde

  • Věra | 30. 8. 2005 10:27

    Arian, čtu už 2x, ale kde je ten špenát ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Podravka Rajčata Rýže Špenát Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Okurky

Okurky

Celerový salát

Celerový salát

Kávové slzičky

Kávové slzičky

Rýžový pilaf

Rýžový pilaf

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

Dýňový kompot s ananasovou šťávou

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

LEHKÝ DORT S JABLKY A PUDINKEM

Vepřové maso v alobalu

Vepřové maso v alobalu

Jednoduchá lososová pomazánka

Jednoduchá lososová pomazánka

Těstoviny (nejen) s krevetami a cuketou

Těstoviny (nejen) s krevetami a…

Doporučujeme

30 minut
Mexický hrnec s rýží

Mexický hrnec s rýží

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

83
Dýňová tortila
Dýňová tortila
82
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
70
Máslové řízky
Máslové řízky
64
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
57
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…

Zajímavé články

Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které připravíte do půl hodiny
Od pondělí do pátku: Prázdninové večeře, které…
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na recepty pro zoufalé babičky
Co vařit dětem o prázdninách aneb 15 tipů na…
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch se starou technikou zdobení dortů
Kouzlo nostalgie: Americká cukrářka slaví úspěch…
AHA.cz 5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

5 let po smrti Hany Krampolové (†59): O její hrob se nikdo nestará

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Look Jany Plodkové do chladného léta: Omladí, zeštíhlí a sluší každé věkové kategorii

Ženy.cz Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Sex po 40: Unavená, ztracená, nebo právě na startovní čáře?

Blesk.cz Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

Rozlícená Gregorová: Drsná slova na obranu syna! Kdyby byl gay, tak idiotsky by se neoženil!

SportRevue.cz FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

FOTO: Polonahé holky ve spodním prádle. To je americká X League

Maminka.cz Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Má spinální atrofii, je na vozíku, ale přesto se stala matkou. 'Lidé nechápali, proč nejdu na potrat,' diví se statečná Alex

Blesk Horoskopy 5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

5 nejvíce empatických znamení zvěrokruhu: Kdo nemyslí jen na sebe a umí se vcítit do druhých?

Další doporučené recepty:

Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččiny "Francky"
Babiččiny "Francky"
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
  • Recepty.cz
  • Babiččino špenátové rizoto na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact