• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččino špenátové rizoto na pátek
Napište svůj komentář k receptu

Babiččino špenátové rizoto na pátek

autor: airan
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 28
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      ks špenát Sekaný (ne protlak)
    • 2
      hrnek rýže
    • 4
      ks rajčata
    • 2
      ks cibule
    • sůl
    • pepř mletý
    • podravka
    • 6
      hrnek voda 4-6 (podle trouby plynová určitě 6)
    • olej

Postup přípravy receptu

1
Zasmažíme na drobno nakrájenou cibulku, přidáme rýži a necháme ji zeskovatět. Přimícháme na jemno nakrájená rajčata, sekaný špenát, osolíme, ochutíme podravkou. Vše zalijeme vodou a dáme do trouby péct jako rizoto.
2
Pečeme v horké troubě na 200 °C a po 15-ti minutách zaslabíme na 180 °C, tak je hotovo za celkem 35-40 minut, ale záleží na troubě.
3
Patřilo to k pátečnímu půstu:-)
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino pečené kuře s nádivkou

Babiččino kuře na šunce

Babiččino kuře na šunce

Babiččin gjuvec na pátek

Babiččin gjuvec na pátek

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • kejronka | 5. 6. 2015 15:46

    Právě jsem dovařila. Výborné! Přidala jsem také 2 stroužky česneku. Určitě budu vařit častěji. Dala jsem 1. :-)

  • pismire | 26. 1. 2014 10:12

    Povedlo se a moc jsme si pochutnali, dovolil jsem si přidat fotografii :-)

  • Jitřenka Němcová | 22. 5. 2009 12:44

    Včera bylo tohle rizoto k obědu, pro mužíčka masožravce jsem přidala zbytek hovězí pečeně-těsně před koncem pečení jsem přidala,ať se prohřeje. Bylo to skutečně výborné. Pekla jsem v el. troubě cca 30 minut,přikryté a stačilo to. Dala jsem 1.

  • marie mateju | 20. 5. 2009 18:54

    Tak nakonec to bylo dobrý.Ja jsem přidala králičí maso na nudličkyA EIDAM.Dávám 1.

  • marie mateju | 20. 5. 2009 10:51

    Tak to vařím,zatím to chutná tak nějak divně,no uvidím jak to bude chutnat po upečení.Pak písnu.

  • Veronika Fišerová | 21. 4. 2009 17:57

    Také jsem přidala česnek a nakonec posypala uzeným ovčím sýrem a je to opravdu výborné!

  • Kateřina Kraicová | 27. 3. 2009 16:14

    Přidala jsem 3 stroužky česneku a posypala strouhaným ementálem, naprosto úžasný pokrm!

  • Klára Kaštánková | 14. 3. 2009 14:30

    Právě jsem dojedla a jdu si ještě přidat. Dala jsem svůj oblíbený česnek.Nemá chybu, dávám jedničku!!

  • veronika kučerová | 11. 10. 2008 11:47

    Vinikající... přidala jsem ještě i kuřecí maso na malinkaté kousíčky, abych zasytila hladového manžela. Jen si pomlaskával. Dávám 1*

  • Iva Bednarova | 19. 1. 2008 17:52

    Belatrix aby ta ryze nebyla priste tvrda,tak tu misu ve ktere to pecete zaklopte poklici nebo vikem,ja ryzi jakoukoliv (hraskovou,arabskou) jedine pecu v troube a do dvacetiminut je krasne mekka.

  • Belatrix | 12. 9. 2007 13:02

    Dnes jsem si to udělala na oběd. Chuťově je to výborné. Použila jsem ale špenátový protlak, protože drcený neměli, ale i tak je to dobré. Nakonce jsem to pekla hodinu a půl, protože rýže na vrchu byla pořád tvrdá. Po té hodině a půl jsem to vzdala, ale uvnitř je ta rýže krásně měkká. A upozornění, je toho opravdu hodně. Mám velkou skleněnou mísu o objemu 3,5 l a je plná až po vrch. Příště to udělám jenom z poloviny dávky.

  • Lenka Hlaváčková | 21. 1. 2007 15:59

    Je to moc dobré, doporučuji všem!

  • Petula | 3. 6. 2006 20:37

    Ja davam obecne na 1 hrnek ryze 1,5 hrnku vody a vzdycky to je akorat.Jinak receptik je super, snazim se hosit dve tri kilca do plavek tak si ted varim takoveto mnamky a toto je fakt super! Sypala jsem si to na taliri parmezanem a opravdu to nemelo chybu. Dal si i manzel masozrout na veceri:o))

  • Marcela Vrabcová | 26. 10. 2005 20:04

    Zkousela jsem delat z cerstveho spenatu, jen jsem si neuvedomila, ze pusti tolik vody. Dala jsem na jeden hrnek ryze dva hrnky vody a musela jsem to slouho vypikat, aby mi rizoto neplavalo. Takze pokud to bude jeste nekdo zkouset z cerstveho spenatu, tak doporucuji dat jen tolik vody jako ryze (v horkovzdusne trobe). Jinak ale vrele doporucuji.

  • Hana Grombiříková | 20. 10. 2005 08:17

    Jednoduché a dobré zeleninové jídlo. Podle receptu je toho opravdu hodně, tak pro 8 lidí. Přimlouvám se i za trochu toho česneku. Ja jsem před dopečením přidala navrch mozzarelu a nebylo to spatne - ale syr rozhodne neni nezbytny.

  • Airan Novakova | 27. 9. 2005 15:25

    Verko, nedivim se, ze je to moc - ja varim pro 5 dospelich a dve deti:-))) Urcite to pujde udelat i v hrnci , ale ja jsem zvykla to pect, jak podotkla Marcela, pecene se vzdy povede:-)) Jsem moc rada, ze chutna.

  • Věra | 27. 9. 2005 09:43

    Milá Arian, právě si pochutnávám na špenátovém rizotu již druhý den ( ze dvou hrnků je ho opravdu dost ale je tak výborné, že to nevadí) Chtěla bych se zeptat, kdybych ho dělala na chatě, kde není trouba ? Nevadilo by když se to bude jen dusit na vařiči ? Vím, že trouba je trouba no ......ale myslíš, že by to šlo ?

  • Věra | 26. 9. 2005 11:12

    Arian zkusila jsem to je to vynikající, lehké jídlo a z uvedeného množství je toho plný hrnec. Je to pěkně barevné. Zkusila jsem to s mangoldem místo špenátu. Přidala jsem do rýže ještě česnek. Najděte ještě nějký recept od Vaší babičky jsou prima.

  • Marcela Vrabcová | 9. 9. 2005 13:14

    Je to daleko lepsi. Pecenou ryzi se mi jeste nikdy nepodaril zkazit, ale kdyz ji mam varit, tak je to boj. "Pecene rizoto" ktere jsem davala do receptu delam casto a tohle je zase jeden pro me novy napad jak ho obmenit. Urcite vyzkousim.

  • Barbara | 9. 9. 2005 11:25

    Zní to moc zajímavě, chtěla bych vyzkoušet. Ale mám malý dotaz: rizoto jsem v troubě nikdy nedělala - vždycky jen v hrnci na plotně. Je v tom nějaký rozdíl? Díky

  • Airan Novakova | 31. 8. 2005 11:14

    Evicko, davam sekany (lehce rozmrazeny) spenat 450g. Dekuji za mila slova :-)))

  • Eva Jordanova | 31. 8. 2005 08:24

    Žijem v zahraničí a veľmi rada čítam a varím podľa Vašich receptov. Milujem špenát a chcem vyskúšať Váš recept, ale čo znamená 1 špenát ? Koľko gramov? Vopred ďakujem za odpoveď. Eva

  • Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 16:00

    Opraveno.

  • Petr | 30. 8. 2005 15:51

    tohle mam rad i s kroupama nebo hnedou ryzi, rozhodne davam jednicku

  • Airan Novakova | 30. 8. 2005 15:25

    Holky, ja jsem ale trubka!!! Po rajcatech by melo byt "pridame sekany spenat" Omlouvam se:-)))

  • Kuchařka on-line | 30. 8. 2005 13:07

    Vyčkejte na Airan.

  • Alena Wittgruberová | 30. 8. 2005 12:52

    Také čtu a čtu a špenát nikde

  • Věra | 30. 8. 2005 10:27

    Arian, čtu už 2x, ale kde je ten špenát ?

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Rýže
Pokrmy Z rýže Oběd Večeře Pečení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cibule Olej Pepř mletý Podravka Rajčata Rýže Špenát Sůl Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Chudí rytíři

Chudí rytíři

Domácí chléb s pivem

Domácí chléb s pivem

Škvarkové pagáčiky

Škvarkové pagáčiky

Rychlokvašky mého manžela

Rychlokvašky mého manžela

Pečené brambory s anglickou slaninou

Pečené brambory s anglickou slaninou

Těstovinový salát se šunkou

Těstovinový salát se šunkou

Bylinkovo-okurkový nápoj

Bylinkovo-okurkový nápoj

Vegetariánské karbanátky (rýžovo-zeleninové)

Vegetariánské karbanátky (rýžovo…

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Kofty s tzatziki

Kofty s tzatziki

80 minut
Cheesecake s třešněmi a drobenkou

Cheesecake s třešněmi a drobenkou

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

100 minut
Jahodové nanuky

Jahodové nanuky

20 minut
Poke bowl s lososem

Poke bowl s lososem

20 minut
Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Koláč s ricottou a bílou čokoládou

Poslední sledované recepty

93
Dýňová tortila
Dýňová tortila
61
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
49
Vepřové maso s celerem
Vepřové maso s celerem
46
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
41
Citronové těstoviny s hráškem a lososem
Citronové těstoviny s…

Zajímavé články

Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a nejčastější chyby, které ji mohou pokazit
Perfektní ledová káva: Návod, jak ji připravit, a…
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný koláč, bublaninu, crumble, šneky nebo palačinky
V hlavní roli sladká drobenka: Upečte si ovocný…
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou zeleninou nebo v mexickém stylu
Tortilla 5x jinak: S masovými kuličkami, pečenou…
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa, pstruha, makrelu nebo tuňáka?
Ryby na grilu: Jak nejlépe připravit lososa,…
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč, rybízový koláč s tvarohem a luxusní roláda s třešněmi
3x moučník na víkend: Bleskový kelímkový koláč,…
AHA.cz Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Gregorová už nevydržela mlčet: Pravda o Ondřeji Brzobohatém

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Když podprsenka překáží: Tejpovací pásky na prsa jsou řešením nejen nevzhledných ramínek!

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

Jiřina Bohdalová (94) po operaci srdce: Lékař řekl, jak na tom je! A Zeman jí poslal vzkaz…

SportRevue.cz Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Jedou z kopce. 9 slavných fotbalistů, jejichž kdysi zářivá kariéra padá strmě dolů

Maminka.cz Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Jak rodiče vychovávají neúspěšné děti? Co při výchově nedělat, aby byly děti spokojené a sebevědomé?

Blesk Horoskopy Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Nejšikovnější znamení zvěrokruhu: Kdo má ruce ze zlata? A kdo naopak nevymění ani žárovku?

Další doporučené recepty:

Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččiny "Francky"
Babiččiny "Francky"
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny halušky
Babiččiny halušky
  • Recepty.cz
  • Babiččino špenátové rizoto na pátek
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact