• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Babiččino pečené kuře s nádivkou
Napište svůj komentář k receptu

Babiččino pečené kuře s nádivkou

autor: mortka
0.0
moje hodnoceni
4.5
hodnotilo: 149
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: obtížné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
Babiččino pečené kuře s nádivkou
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

5 porce
    • máslo
    • sůl
    • 2
      ks vejce
    • mléko
    • 6
      ks rohlík (4-6) starší, nebo žemle
    • pepř mletý
    • petrželka nebo pažitka (čerstvá či sušená)
    • muškátový oříšek
    • 1
      ks kuřecí maso celé kuře

Postup přípravy receptu

1
Kuře omyjeme, osolíme a připravíme do pekáčku nebo pečící misky. Žemle nakrájíme nebo natrháme na menší kousky a necháme máčet v mléku.

RADA: Chyby, které děláme při přípravě masa!

2
Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem. Z bílků uděláme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché) a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou.

RADA: Jak na domácí máslo?

3
Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct. Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava.
4
Naporcujeme a podáváme s rýží nebo bramborem.

RADA: Jak uvařit rýži, aby se nerozvařila?

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krůta s kaštanovou nádivkou

Krůta s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Pečené kuře s kaštanovou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

Kuře pečené s jemnou nádivkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Janaso | 25. 1. 2019 21:05

    Dalo se, ale opakovat nebudeme.

  • Lada | 25. 5. 2015 09:49

    V naší nádivce nesmí chybět játra nebo uzené maso a trochu česneku.

  • HelenaPa | 15. 7. 2013 11:33

    Přesně stejnou dělám, všichni ji máme rádi. Peču ji ale zvlášť, aby jí bylo víc. Dávám 1.

  • kajka001
    kajka001 | 15. 7. 2013 10:21

    Moc dobrý recept :-) s trochou česneku

  • Lenka | 13. 4. 2013 21:24

    Už mám na to obrovskou chuť. Zítra je k obědu!!!!

  • bloker | 25. 1. 2013 19:41

    Super! Já už teď peču nádivku v extra plechu, protože se jí sní víc než přílohy :-)

  • Pepek namornik | 2. 6. 2012 21:41

    :-D :-D :-D :-D

  • misa-b- | 11. 2. 2012 13:39

    Naprosto luxusní!!! S mandlemi, jablíčkem a dvěma stroužky česneku fakt chuťovej zázrak!

  • zuzka.m | 1. 8. 2011 15:22

    VYNIKAJÍCÍ!!!!

  • nickolka | 22. 4. 2011 16:12

    Nádivku jsem vylepšila trochou anglické slaniny a bylo to vážně bezkonkurenční :-*

  • alena | 1. 1. 2011 10:29

    ty mandle jen tak nebo mirne orestovat

  • Simča S.
    Simča S. | 4. 11. 2010 16:54

    Lindo, udělala jsem ji s tím jablkem a mandlemi a je to jedinečné vylepšení!!!! Děti maso nechávaly a chtěly přidat nádivky :-). S.

  • Alena Mráčková | 8. 6. 2010 13:43

    Jardo! Jsem ráda že Vám nádivka tak moc chutná. Paní Sládková děkuji za ilustrační foto, je povedené :-) A ty variace na téma jsou zajímavé, hlavně ta s jablky a mandlemi. Já játra nejím ale manžela by určitě potěšili (musela bych mu dělat nádivku zvlášť). Až koupím zase kuře nezapomenu přikoupit i jablíčka a hned vyzkoušíme aby byla nějaká změna. :-)

  • Simča Sládková | 14. 4. 2010 22:53

    teda Lindo, to mne nenapadlo, to by mohlo být dobré s těmi mandlemi a jablkem. Díky za tip....

  • linda nová | 14. 4. 2010 18:17

    u nás se do nádivky dají ta pokrájená játra, jablko(spíš trochu kyselejší) nakrájené na kostičky a posekané mandle to je pak nádivka "sváteční".

  • Simča Sládková | 28. 3. 2010 11:53

    Také dělám tuto nádivku, máme ji moc rádi. Jen ji kořením ještě tak 2 stroužky rozetřeného česneku a pokud mám, přidám na kousky pokrájená kuřecí játra! Mňam!

  • Jaroslav Matejka | 28. 3. 2010 09:18

    Teda Alenko reknu Vam,ze tak dobrouckou nadivku jsem uz mnoho let nemel.Po letech jsem se vratil ze zahranici a zacal jsem mit chute na veci davno zapomenute.Na nadivku jsem si vzpomel a nasel jsem prave tu Vasi a verte,ze jinou hledat nebudu.Moc dekuji za dobrutku a zdravi Vas Jarda a Lenka.

  • Milana Nováková | 30. 9. 2009 04:58

    Kuře s nádivkou výborná věc máme ji všichni rádi.

  • Alena Mráčková | 19. 9. 2008 17:36

    Másla dávám podle chuti, ale asi tak 2-3 polévkocé lžíce. Mléka tolik aby se rozmočili žemle, když je ho moc žemle vyždímám. Nádivka nesmí být příliš tekutá, aby nevytekla z kuřete. Musí mít takovou krémovější konzistenci.

  • Martina | 12. 6. 2008 17:16

    Alenko, kolik dáváte toho másla a mléka? Děkuji

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Kuřecí
Maso Drůbeží Oběd Večeře Pečení Zdravý oběd Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Kuřecí maso Máslo Mléko Muškátový oříšek Pepř mletý Petrželka Rohlík Sůl Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Piškotový kakaový dort

Piškotový kakaový dort

Italské těstoviny

Italské těstoviny

Pórková polévka III.

Pórková polévka III.

Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

Bagety z pekárny

Bagety z pekárny

Třešňové rizoto

Třešňové rizoto

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Jemné tvarohové lívance - kynuté

Housky (DUKAN)

Housky (DUKAN)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Cuketové karbanátky (sekaná)

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

84
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
16
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Řepánky
Řepánky
10
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Od korunky krásy k politice: Jak šel čas s bývalou Miss ČR Monikou Brzeskovou?

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

Operní pěvec Štefan Margita (69) odhalil: Zvláštní znamení nad hrobem Hanky (†75)!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zbojnická pečeně
Babiččina zelňačka
Babiččina zelňačka
Babiččino kuře na šunce
Babiččino kuře na šunce
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččino špenátové rizoto na pátek
Babiččiny "Francky"
Babiččiny "Francky"
Babiččiny citronové jablkáčky
Babiččiny citronové jablkáčky
  • Recepty.cz
  • Babiččino pečené kuře s nádivkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact