Mezitím utřeme máslo s trochou soli, kořením a žloutkem. Z bílků uděláme hustý sníh. Do utřeného másla vmíchám vyždímané žemle (ne úplně suché) a sníh z bílků. Nádivkou naplníme kuře uvnitř i pod kůží na prsou.
Na kůži můžeme položit a nechat rozpustit kousek másla. Podlijeme trochou vody. Přiklopíme víkem a necháme péct. Můžeme jej několikrát obrátit, aby se rovnoměrně propeklo a občas polijeme výpečkem. Ke konci pečení odklopíme a necháme propéct kůrčičku do křupava.
Lindo, udělala jsem ji s tím jablkem a mandlemi a je to jedinečné vylepšení!!!! Děti maso nechávaly a chtěly přidat nádivky :-). S.
Alena Mráčková
|8. 6. 2010 13:43
Jardo! Jsem ráda že Vám nádivka tak moc chutná. Paní Sládková děkuji za ilustrační foto, je povedené :-) A ty variace na téma jsou zajímavé, hlavně ta s jablky a mandlemi. Já játra nejím ale manžela by určitě potěšili (musela bych mu dělat nádivku zvlášť). Až koupím zase kuře nezapomenu přikoupit i jablíčka a hned vyzkoušíme aby byla nějaká změna. :-)
Simča Sládková
|14. 4. 2010 22:53
teda Lindo, to mne nenapadlo, to by mohlo být dobré s těmi mandlemi a jablkem. Díky za tip....
linda nová
|14. 4. 2010 18:17
u nás se do nádivky dají ta pokrájená játra, jablko(spíš trochu kyselejší) nakrájené na kostičky a posekané mandle to je pak nádivka "sváteční".
Simča Sládková
|28. 3. 2010 11:53
Také dělám tuto nádivku, máme ji moc rádi. Jen ji kořením ještě tak 2 stroužky rozetřeného česneku a pokud mám, přidám na kousky pokrájená kuřecí játra! Mňam!
Jaroslav Matejka
|28. 3. 2010 09:18
Teda Alenko reknu Vam,ze tak dobrouckou nadivku jsem uz mnoho let nemel.Po letech jsem se vratil ze zahranici a zacal jsem mit chute na veci davno zapomenute.Na nadivku jsem si vzpomel a nasel jsem prave tu Vasi a verte,ze jinou hledat nebudu.Moc dekuji za dobrutku a zdravi Vas Jarda a Lenka.
Milana Nováková
|30. 9. 2009 04:58
Kuře s nádivkou výborná věc máme ji všichni rádi.
Alena Mráčková
|19. 9. 2008 17:36
Másla dávám podle chuti, ale asi tak 2-3 polévkocé lžíce. Mléka tolik aby se rozmočili žemle, když je ho moc žemle vyždímám. Nádivka nesmí být příliš tekutá, aby nevytekla z kuřete. Musí mít takovou krémovější konzistenci.