Zelí uvaříme v 1 litru vody do měkka. Na oleji osmažíme cibuli, přidáme nakrájené kapie, opět trochu osmahneme a odstavíme. Hned do směsi zamícháme mletou papriku a přidáme k zelí, pořádně promícháme, přendáme do pekáče a do vyhřáté trouby na 200 °C, zapékáme do vypaření šťávy. Podáváme s pečivem.
2
Když nebyl pátek, tak se v pekáči prvně zapékalo vepřové na 3x3 cm kousky, zhruba půl hodiny a pak se přidala zelná směs připravené výše popsaným způsobem. Takhle lze připravit i kuře.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ondra
|15. 5. 2011 12:01
Dobrý den,.,.zelí nebylo špatné,.pochutnali jsme si,,díky :-)
Ferda Mravenec
|6. 5. 2010 04:16
fantasticka mnamka, delala jsem i s masem a vsichni se mohli utlouct
john58 john58
|10. 12. 2008 14:38
diky za recept, ja nepouzil olej, ale skvarky a podle potreby pridal sadlo, kapii jsem dal vice, snad 10 / nepocital jsem/a ja tam na zaver dal predpeceneho, obraneho bazanta...
Eva Dvořáková
|29. 11. 2005 17:28
Hned v pátek vyzkouším, manžel zrovna dobral antibiotika, tak mu tím hezky obnovím zničenou mikroflóru. :-) A recepty od babiček mám nejradši. Už se moc těším. Mňam!
Iveta
|27. 11. 2005 13:30
Zelí bylo opravdu super, receptem jsem mile překvapila manžela. Ahojky a dík:-))
Věra
|22. 11. 2005 13:53
Díky Arian, Vaše recepty vařím obzvláště ráda a v duchu obdivuji jejich jednoduchost a pokaždé je to milé překvapení. Najdete-li další recepty budu se těšit. Pro dnešní uspěchanou dobu jsou recepty Vaší babičky super, protože jsou nejen dobré, levné, ale i velice zdravé. Ahojky :)))
Airan Novakova
|22. 11. 2005 12:24
Mila Verko, ten recept je predevsim pro vas jako dik za krasna slova na babicku:-)