Zabijákem špatné zimní nálady je tato typická česká polévka se zelím a klobásou. Výborně zasytí a zahřeje.
Tak tohle okolo zelňačky ani neprošlo to je přeplácané a zbytečně Jogurt , mléko , anglická slanina, máslo Proč jako Aby to chutnalo jako kejda ?
Ten jogurt mi tam docela vadil, kysaná smetana není tak kyselá jako jogurt a určitě by byla v zelnačce mnohem .
Taky mám rád slovenskou kapustnici ale musí být vánoční.
Taky mám rád slovenskou kapustnici ale musí být vánoční.
Dnes jsem uvařila přesně podle receptu a je famózní!!! Díky moc, bude to ode dneška stálice v mém rejstříku receptů.
Hod recept. Já rád slovenskou KAPUSTNICU :-P ;-)
Špatná není, ale ta moje kapustnica je stejně nej
Je to trochu pozměněný klasický valašský recept a jmenuje se to Valašská kyselica. U nás na Valašsku se tato polévka dělá jako štědrovečerní. Brambory, s povařeným kysaným zelím, s klobáskou (nemusí být), hřiby a kysaná smetana. Je to jednoduchá sytá a výborná polévka. Netřeba zahušťovat moukou. Hustá je i tak dost.
Výborná!!! Nedala jsem slaninu, jinak vše a bez dalšího dochucování se povedla na první ochutnání :-) šup s ní hned do oblíbených!
Dala jsem i jogurt a rodina si moc pochutnala. Výborný a jednoduchý recept :-)
jogurt? babicky urcite do zeleninovej polievky nedavaju jogurt..
Naprosto výborný recept a polívečka :-) Opravdu jako od babičky, tak jak si jí pamatuji.
výborné...mléčné polévky mi nechutnají :-$ ,ale tato zelňačka je luxusní ;-) .Jogurt sem neměla,ale nahradila :-D sem ho zakysanou smetanou a výsledek je neuvěřitelný 8-) nato jak je to primitivní recept.Děkuji :-))
Fantazie. 20 let jsem nejedl tak dobrou zelňačku!
Tak uz je hotova, servirujeme na stul a je faaaakt luxusni! :-P
mmm výbornáá :-P
Vynikající! Jogurt tomu dodá úžasnou chuť. Od té doby, co ji vařím, patří k "nejžravějším" jídlům v naší domácnosti. Děkuji za skvělý recept!
:-! příště bez toho jogurtu,je tam nějak navíc
Velice jsme si pochutnali,ale místo jogurtu jsem dala smetanu :-) a domácí zelí...mňam
Dělala jsem dnes poprvé,skvělá.
Je to hoďka co byla uvařená.Je už skoro snědená.Takže výborná, vynikající :-) :-D
Máme rádi zelnačku čirou, bez mléka, smetany a jiných mléčných přísad, takhle nám moc nesedla. :-(
Právě jsem jí dovařila a je přesně taková, jako vařívala moje babička. Je skvělá!! :-) Vřele doporučuji :-) :-)
ked máš napsáno Hrubá mouka????? Ty seš Játro O:-)
moc dobrá
S tou zaprazkou z hrube mouky se to nedalo jist, bohuzel.
Právě jsem dovařila a pochutnávám si...udělala jsem přesně dle receptu včetně jogurtu a teda opravdu mňamkózní,jogurt zelňačku neuvěřitelně zjemnil a podtrhl její vynikající chuť.doporučuji ;-)
zelňačka dle tohoto receptu mi moc chutnala, akorát jogurt, který jsem tam přidala se v polívce trochu zdrcl takže príšte ho už dávat nebudu.
Zelňačka je moje nejoblíbenější polévka. Vyzkoušela jsem už hodně receptů a pořád tomu něco chybělo. Ale tenhle recept je prostě nej, opravdu VYNIKAJÍCÍ!!
nasel jsem dobrou zelnacku i tady (www.databazereceptu.org) Je tam hodne fotek <:-)
<3 Je vinikající, děkuji . <3
Teď jsme zelňačku dojedli a je opravdu LUXUSNÍ!!! Moc jsme si pochutnali. Děkuji za receptík, už ho mám v kuchařce. :-)
já si brambory uvařím samostatně a pak je tam nasypu až nakonec
O jorurtu jsem nevěděl , ale zelňačku vařím v zimě nejčastěji :-) Já zahušťuju chlebem a na zjemnění dávám tavený sýr..stačí jeden dílek velkého obdélníkového Apetita :-) ...super..
Výborný...jenom prosím kuchařinky aby mysleli i na lidi co nejsou zběhlí a udávaly víc míry :)
Musím říct že je to ta nejlepší zelňačka jakou jsem kdy dělal. <3
Obráceně ne,v zelné vodě brambor už neuvaříš,zůstane tvrdý.
napřed brambory a pak zelí? nemělo by to snad být obracéně? než bych uvařila jako druhé přidané zelí, tak se mi brambory rozvaří.
Znám a dělám, ale ještě rozklepnu jedno vajíčko před koncem vaření. Výborná.
Skvělá polévka, kterou jsem měla již možnost ochutnat před několika lety u známe, ale až teď si ji mohu uvařit sama. Děkuji :-)
Zrovna jsem uvařila zelnačku podle Vašeho receptu,je opravdu výborná....zatím nikdo není doma,tak jsem si ji pochválila sama..díky za recept..
Taky se mi líbí více než v Prostřeno:)
Nemuzu se dockat az vas recept vyzkousim, bydlim v USA a muj manzel miluje ceska jidla (hlavne polevky) ... koukam na porad Prostreno a zrovna tam delali zelnacku, ale vas recept se mi libi vice :) dekuji
Miluju zelnacku a na tehle se snad neda nic zkazit tak drzte palce jdu na to :-\ :-)
báječná věc...díky za recept
:-D je to dobré vyskošeno
Děláme u nás doma podobně a je to! Ale jinak si zelí povařím zvlášť a pak ho přidám k tomu ostatnímu. Já totiž už do té slaniny a klobásky po orestování přidám červ. papriku,hl.mouku a vodu a udělám takovou "jíšku"?, potom doleji vodou-vývarem a vařím cca 20 min., pak přidám zelí-předvařené, smetanu a už jen dochucuji-cukr,sůl a také ještě někdy zakysanou smetanu, aby to mělo "grády"!
Skvělé, jen bez cukru, se smetanou a na cibulce zpěněnou paprikou...;-)
Petr Kucín:samozřejmě máte pravdu, to co se dnes prodává se za mléko jen tak vydává, ale pokud chceme takovou netučnou variantu, tak i toto mléko se hodí :)
Taky děláme takto...je výborná. A jestli můžu doporučit, vyzkoušejte Fazolačku po Uhersku...recept je dávno přidán....mám ho od své babičky a je to velká dobrota.
mléko už není to co bylo za naších babiček dáváme smetanu a vynecháváme cukr přikusujeme vánočku nebo mazanec BOŽÍ !!!
Taky ji takhle vařím a je fakt dobrá! VYZKOUŠEJTE
Tohle nemůže být jiné než dobré.