:-[ :-[ Moje kolegyně ještě do té nádivky přidávala rumové perníčky utřené s máslem a byla to dobrota, ale to je již 30 let a tenkrát se vyzkoušelo všechno.
Šárko - promiň, doufám, že jsi se nenaštvala, to já jen pro upřesnění..... Já jen že podle popisu (i fota) je to spíš závin.... Simča S.
Simčo je to možné...osobně nemám páru jak vypadá kněžská štóta a tuším, že spousta lidí taky ne, a pro mě důležitější jsou spíš ty ingredience než postup zavinování...
Měla bych jen takovou malou technickou poznámku - tvar štrůdlu a tvar štoly není totéž. Štrůdl je na řezu víc- méně kruhový, štola má cca jednu třetinu vysokou a dvě třetiny nižší a má evokovat tvar kněžské štóty, která je po jedné dlouhé straně bohatě zdobená. Vytvoříme ji tak, že obdelník těsta si po délce "v očích" rozdělíme na cca pětiny, dvě pětiny z jedné strany přeložíme na střední dvě pětiny a tu poslední pátou pětinu přehneme přes ty dvě z druhé strany. Nevím, zda jsem to popsala dobře, až budu štolu péci, vyfotím postup skládání a přidám.... :-) Simča S.