uzené maso
dle libosti (nejlépe koleno či libovou krkovičku)
jíška
světlá
šafrán
sušený
sůl
harmonie chuti resp. podravka
Postup přípravy receptu
1
Uzené maso uvaříme do měkka, jak máme rádi. Z vývaru zcedíme část, která nám stačí na zvolené množství omáčky. Vývar přivedeme k varu a v tom okamžiku přidáme jíšku, dobře rozvaříme a přidáme šáfrán. Vznikne krásně žlutá omáčka, kterou podle vlastního uvážení dochutíme třeným česnekem a osolíme nebo dochutíme ochucovadlem.
2
Nakonec směs přecedíme přes husté síto, aby vznikla krásně hladká (babička říkávala hedvábná) omáčka. Uzené maso nakrájíme na plátky a přelité omáčkou podáváme s houskovým knedlíkem nebo rýží.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
pepa Bittner
|8. 10. 2007 21:12
U nás se vaří již několik pokolení.Zadělává se moukou a říká se jí huhnnák,snad podle většího množstvý česneku.Achutná fakt parádně.
Linda
|21. 7. 2007 17:06
díky za nápad vyzkouším mám doma šafrán z Turec a nevedela sem jak ho použít...
Marie
|22. 3. 2007 13:32
Moje babička zahušťovala hladkou moukou rozkvedlanou ve smetaně.Dělám to taky tak, mňam mňam
Jana Lefflerová
|14. 5. 2006 11:21
Fakt je skvělá, dělám ji už několik let a každému, kdo ji skusil, chutnala. Dá se použít i např. na ryby, ale s uzeným masem je nejlepší. Fakt výborná. Dělám s housk. knedlíkem.
Anonym
|14. 12. 2005 16:50
Zrovna mi privezli safran z Turecka, ten recept je tu jak na zavolanou:-)) Dekuji, vyzkousim co nejdrive.