Připravíme směs z česneku, pepře, soli a dvou lžic oleje. Tím pomažeme rybky hlavně zevnitř a necháme uležet alespoň 12 hodin v ledničce. Nakrájíme najemno cibule a rajčata, osolíme, promícháme s olejem a dáme péct do trouby, klidne i na 200 °C. Po 15-ti minutách přidáme rybu a necháme zapéct dalších 15 minut. Ryba prostě k pátečnímu půstu patří .
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Ňulinka -
|26. 6. 2008 10:54
Vynikající rybička.Dělala jsem z makrely,jen jsem neměla čaas na uležení 12 hod.Hoďka musela stačit.Zeleninka byla voňavá a šťavnatá i rybka.Chutnala i mým synům.Jasná 1 a už mám na mrazáku 3 další makrely na víkend.
Pavel Porubský
|28. 3. 2008 06:08
Výborný nápad. Bude to určitě moc dobré a musím to vyzkoušet co nejdřív.
anonym anomyn
|31. 12. 2007 19:55
urcite uvarime
pradědek Adam
|13. 9. 2007 08:25
taky jsem dostal převelikou chuť na rybu no a zítra je ten pátek :-))
Eva pramáti
|13. 9. 2007 07:42
Je výborná. Baští ji i děcka. :-)
Eliška Přemyslovna
|6. 2. 2007 19:43
Ježíš, to jsem ráda, to je mi hned líp :-)
Airan
|6. 2. 2007 16:58
Elisko, v patek krestane posti, nesmi se maso ale ryba ano, tak proto. Uvarit si ji muzete kdykoli, pan Jan ma pravdu:-)))
Jan Lucemburský
|6. 2. 2007 13:23
Eliško, uvařte si ji kdykoliv i ve středu je báječná. S úctou Váš J.L.
Eliška Přemyslovna
|6. 2. 2007 12:47
a smí se to jíst opravdu jenom v pátek? jsem z toho nějaká zmatená...