• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Babiččina pudinková buchta
Napište svůj komentář k receptu

Babiččina pudinková buchta

autor: george
0.0
moje hodnoceni
3.9
hodnotilo: 72
doba přípravy: 30 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Babiččina pudinková buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Těsto
    • 400
      g hladká mouka
    • 250
      g hera
    • 1
      ks vejce
    • 1
      lžíce cukr krystal
    • 1
      prášek do pečiva
    • 7
      lžíce mléko přidávat postupně
  • Náplň
    • 750
      g jablka na tenké plátky či nastrouhané
    • 8
      lžíce cukr krystal
    • 1
      balíček vanilkový cukr
    • 1
      balíček pudinkový prášek vanilkový

Postup přípravy receptu

1
Ze surovin si zaděláme na těsto. Mléko přidáváme postupně, aby nebylo řídké ale tužší (budeme ho válet). Necháme ho potom v lednici tak 1/2 hodiny odpočinout.
2
Mezitím si připravíme náplň. Jablka pocukrujeme, pustí tak šťávu. Poté přidáme pudinkový prášek a promícháme. Dáme na chvíli do lednice místo těsta. To si rozdělíme na dvě poloviny a vyválíme na dvě stejné placky tak, aby se vešly do formy (plech nebo dortová forma). Jeden plát dáme do vymazané a vysypané formy. Poklademe na něj jablkovou náplň a na ni přiložíme díl druhý. Pečeme ve vyhřáté troubě na 180- 200 °C asi 30-40 minut.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková buchta rychlá a slabá

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka

Pudinková bábovka II.

Pudinková bábovka II.

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Ter | 1. 5. 2016 19:09

    Tuto buchtu občas peču, u nás doma jentak něco neuspěje a tohle chutná všem :) akorát jablek dávám minimálně jednou tolik, vždycky jich loupám a strouham kolem10ti nebo 12ti a zadní prckove to nejsou :D

  • Deadly
    Deadly | 14. 7. 2015 21:37

    Přidávám do těsta pár kapek citrónu a jeho kůru, také vanilkový cukr... Těsto je hned o něco chutnější :-)

  • pavla | 11. 8. 2014 13:22

    tuto buchtu znám a máme ji trochu jinou lepší,nedáváme tam totiš pudink není třeba!

  • Pavla | 13. 3. 2014 19:01

    Moc dobrá buchta :) Sice není extra sladká, ale na chuti ji to neubírá :)

  • Míša | 19. 5. 2013 22:47

    Můžu vřele doporučit. Moc dobrá :-)

  • Blanka! | 25. 4. 2013 13:55

    pěkně na hovno stránka!!! Nejde kopírovat!

  • Lola | 20. 4. 2013 17:28

    Tohle mi třeba chutná, jenže až když se proleží a s pudinkem to nepřeháním a do těsta dávám citronovou kůru a štávu.

  • ČernáLuna
    ČernáLuna | 20. 4. 2013 17:20

    Tak je nevím, tento recept mě zklamal. Těsto chuťově nijaké, dělala jsem podle rad v komentářích z více jablek a více pudinků, náplň chutnala po pudinkovém prášku... nebudu opakovat.

  • Zuzka132 | 4. 11. 2012 15:49

    Někdy narazíte na to něco čeho se leknete (těsto je koc malé, trhá se) ........ :-\

  • Iveta Milerová | 8. 10. 2012 10:47

    Výborná,ještě lepší druhý den,pokud se nesní O:-) ............těsto se krásně válí,nelepí se.Jablka jsem strouhala na plátky.

  • (z)Eli | 4. 10. 2012 15:01

    Místo jablek jsem dala hrušky a bylo to super!! :))

  • venyss | 27. 9. 2012 21:54

    Vynikající buchta, všichni chválili a já sama jsem z ní nadšená,budu dělat časteji <3

  • Kubasklen | 22. 4. 2012 14:58

    Je moc dobrá :-) :-) Děkuji za recept :-)

  • pe3
    pe3 | 26. 2. 2012 14:00

    Buchta je hotová,už sklízí úspěch u rodinky :-P Je výborná,není suchá ani tolik náročná. Dělala jsem ze 2 druhů jablek,jako alergička je můžu pouze tepelně zpracované,takže když už,tak už :-) Jen jsem nedávala skořici,chtěla jsem,ale skleroza zvítězila :-))

  • fgfh | 3. 2. 2012 19:13

    jednoduchá,rychlý, VÝBORNÁ !

  • kuba96 | 8. 11. 2011 18:18

    Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce. -> pardon, nenačítal net :) :D :-)

  • kuba96 | 8. 11. 2011 18:17

    Bylo to dobré a celkem dost snadné... :D Shift+R zlepší kvalitu vyznačeného obrázku. Shift+A zlepší kvalitu všech obrázků na webové stránce.

  • Hanka | 4. 9. 2011 10:05

    výborná, ještě jsem posypala jablíčka skořicí :-)

  • buchta :D | 4. 8. 2011 16:36

    třeba tam pak napište rozměr toho pekááče :-D :-D :-D

  • Lucky | 22. 7. 2011 23:28

    Lojzo, to že jsi jedl lepší je celkem možné, ale upekl jsi lepší???? Jestli jo, kde je recept? Kritizovat můžeme všichni 8-)

  • alois | 8. 7. 2011 14:17

    jedl jsem lepší 8-)

  • Lenka Hradecká | 18. 4. 2011 12:22

    Díky za upozornění - zařazení bylo opraveno.

  • Zumbistka | 18. 4. 2011 10:22

    není bábovka!

  • LenuleT | 3. 4. 2011 22:22

    Vynikající!! I takovému střevu jako jsem á se povedla... přítel se jí mohl ujíst... jen jsem dala podle rad co jsou níže více jablek a trochu skořice, a fakt vynikající ;-)

  • knoma
    knoma | 9. 2. 2011 10:20

    Taky znám podobnou úpravu s hromadou jablek, třemi pudinky a těstem rozváleným, co to jde, i když to je relativně náročné. V domácím receptu jsem měla nakrájet jablka na větší kostičky... 8-)

  • Simča S.
    Simča S. | 9. 11. 2010 08:12

    Zdeni, koukám, že to máš "vymazlený". S těmi ořechy to může být fajn.... já ještě jablíčka posypala skořicí, tu my můžeme hodně....

  • zdeňka s.
    zdeňka s. | 8. 11. 2010 23:38

    Simi,to se spolehněte,že druhý den je mnohem lepší,těsto "natáhne" z jablíček a krásně zvláční.Já dělám na klasický,velký plech,jablek dávám jednou tolik a pudinky tři.A strouhám na plátky,není to po upečení kaše,ale zachovají si trošku křupavost.Jo a potírám vejcem a sypu ořechy. :-)

  • Simča S.
    Simča S. | 8. 11. 2010 16:41

    Pekla jsem na plech 24 x 39, ale příště budu dělat na větší, aby vrstva těsta byla tenčí. Obdobně jablek dám příště mnohem více a 2 pudinky, aby vrstva jablek byla naopak silnější.... Moc nám to chutná a je pravděpodobné, že až se to rozleží, bude ještě lepší. Dávám 1. Simča S.

  • Tino | 7. 11. 2010 23:06

    Pekla jsem na plechu 24 x 39 cm a bylo to OK. Možná by vyšlo i na trošku větší.... Buchtu jsem právě vytáhla z trouby, až ochutnám, dám známku.... Simča S.

  • Ev.ka | 8. 10. 2010 08:40

    Musela jsem pouze odhadnout velikost vhodného plechu na udané množství...na velký plech to asi neni a na poloviční taky ne

  • Di | 15. 2. 2008 16:58

    Eliško tak se příště, než něco napíšete, podívejte, zda tu recept už není. Je to menší práce, než psát zbytečně. Zkuste si položit otázku, zda tím, že přidáte nový recept, chcete udělat něco pro sebe nebo pro druhé!

  • Macajová Eliška | 15. 2. 2008 14:39

    Je to zvláštní, já moc ráda peču a psala jsem sem spoustu receptů. A kolik si myslíte, že mi jich vydali? Když to přeženu, tak 8. A když jsem psala a ptala jsem se, proč mi nebyl vydán, tak prej proto, že už tu podobný nebo stejný je. S tím ale nesouhlasím

  • jarka | 14. 2. 2008 12:34

    recept děláme ten samý, ale s jednou změnou, jablka rozmícháme v uvařeném pudingu!

  • Di | 13. 2. 2008 10:36

    I tento recept tu už je (a možná ne jen jednou).

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Snídaně Dopolední svačina Svačina Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Cukr krystal Hera Hladká mouka Jablka Mléko Prášek do pečiva Pudinkový prášek Vanilkový cukr Vejce
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře na citronech

Kuře na citronech

Výborné buchty

Výborné buchty

Silná česneková pomazánka na jednohubky

Silná česneková pomazánka na…

Čočka žravka

Čočka žravka

Šlehačková roláda III.

Šlehačková roláda III.

Houskový knedlík

Houskový knedlík

Zavařená červená paprika

Zavařená červená paprika

Růžičky z listového těsta

Růžičky z listového těsta

Pudinkové šátečky

Pudinkové šátečky

Doporučujeme

60 minut
Slaný chřestový koláč

Slaný chřestový koláč

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

88
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
76
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
65
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…
49
Rajčatový salát III.
Rajčatový salát III.
48
Skvělý domácí kváskový chleba
Skvělý domácí kváskový…

Zajímavé články

Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu společně s bylinkami. Které vysázet k paprikám, okurkám nebo mrkvi?
Chcete mít větší úrodu? Pěstujte zeleninu…
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin, které vám zajistí krásnou pleť
Jídlo jako kosmetický pomocník: 11 potravin,…
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který zdomácněl v české kuchyni
Recept na čevabčiči: Skvělý pokrm, který…
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým nakrmíte rodinu i pohostíte návštěvy
Nejlepší sýrové pomazánky: Recepty, díky kterým…
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete vypěstovat sami doma. Seznamte se s řeřichou potoční
Nejzdravější zeleninu na světě si můžete…
AHA.cz Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Návštěva Dády Patrasové v léčebně: Felixové dorazili do Bohnic!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Kate Matl o Survivoru: Pavouk v rukávu, nálety vos, bodnutí štíra a zlomený prst! Co skrývá taška z ostrova?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

Krutý návrat ze Survivora: Aneta se rozvádí!

SportRevue.cz FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

FOTO: 32 (ex)manželek a (ex)přítelkyň anglických (ex)fotbalistů

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

5 znamení zvěrokruhu, která jen tak neodpouštějí! Je mezi nimi i to vaše?

Další doporučené recepty:

Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina pomazánka
Babiččina pomazánka
Babiččina postelová rýže
Babiččina postelová rýže
Babiččina štola s kakaem
Babiččina štola s kakaem
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
Babiččina vánočka
  • Recepty.cz
  • Babiččina pudinková buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact